Optiestrategieën

De handel in opties wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor combinaties van opties. Hier leert u alles wat u moet weten over deze optiestrategieën. Bent u op zoek naar een broker om opties te handelen, klik dan hier.

Bij het inspelen op een stijging of een daling kunt u in de meest eenvoudige vorm put opties of call opties gebruiken. Het nadeel hiervan is het risico op het gebied van de optiegrieken. Met name op het risico van de vega en theta hebben beleggers vaak geen duidelijk zicht. Beleggers spelen namelijk in op een beweging van de onderliggende waarde, niet op een toe- of afname van bijvoorbeeld de volatiliteit van opties. Het opzetten van verschillende optiestrategieën is daarom ideaal om uw risico’s te beperken. Door opties te combineren krijgt de optiebelegger de mogelijkheid om zijn verwachting om te zetten in een concrete handelsstrategie met lagere risico’s tegenover de optiegrieken.

Met spreads, straddles, strangles en nog veel meer combinaties is het mogelijk om strategisch in te spelen op vrijwel elke marktsituatie, ongeacht of de koers van de onderliggende waarde stijgt, daalt of zijwaarts beweegt. Wij laten u kennismaken met de belangrijkste optiestrategieën en behandelen de verschillende opties voor hedging en speculatie.

Optiestrategieën eenvoudig uitgelegd