Futures

Hier vindt u informatie en tips over handelen in futures. Er wordt uitgebreid uitgelegd wat futures precies zijn, hoe ze werken en welke futures er zijn.

Waar moet u bijvoorbeeld op letten en wat zijn de risico’s? Welke strategieën kunt u toepassen bij het handelen in futures? Welke future-contracten en markten zijn er? Daarnaast bespreken we belangrijke termen in de futurehandel, zoals contango & backwardation en geven we suggesties voor het toepassen van futures trading strategieën in de praktijk. Ook vindt u hier meer informatie over Amerikaanse futures, onder andere over de E-mini S&P 500 future, de Dow Jones future en de Nasdaq future.

Futures handel - Ideeën om succesvol te handelen in futures

De mogelijkheden met futures zijn eindeloos. Regelmatig worden er nieuwe producten gelanceerd om futures toegankelijker te maken voor een breed publiek. De mini- en microfutures hebben het recentelijk ook voor kleinere accounts mogelijk gemaakt om in te spelen op marktbewegingen.

Aan de hand van onze analyses geven wij u praktische suggesties om in te spelen op koersbewegingen door middel van futures. De beleggingsspecialisten van LYNX analyseren met regelmaat de AEX-future, goudfutures en andere termijncontracten.

Het handelen in futures vereist veel kennis en is niet geschikt voor beginnende beleggers. Als u eenmaal bekend bent met de kansen en risico’s van futures, bieden ze echter oneindig veel mogelijkheden. Futures kunnen worden verhandeld met als doel het genereren van kortetermijnwinsten, maar ook om uw portefeuille te hedgen.

Actuele trade ideeën met futures 2022

Futures handelen

Futures trading & strategieën

Futures trading & strategieën

Met futures kunt u beleggen in verschillende markten. Zo kunt u inspelen op bewegingen van aandelen, indices en een groot aanbod aan grondstoffen.

Op onze futures trading & strategieën pagina kijken we naar praktische tips en strategieën voor het handelen in futures. De futures experts van LYNX maken artikelen met analyses voor verschillende futures, zoals de Micro E-mini S&P 500 future of Nasdaq future. Laat u inspireren door onze experts en leer hoe u index futures, forex futures of commodity futures kunt verhandelen.

Futures trading & strategieën


Leren handelen in futures

Futures kopen - Basisprincipes van de handel in futures

In dit gedeelte leggen wij u uit wat futures zijn en hoe u futures kunt kopen en verkopen. Maak kennis met de functionaliteiten en speciale kenmerken van dit unieke beleggingsproduct of breid uw bestaande kennis over futures uit.

Een future is een termijncontract waarbij een koper en verkoper vooraf een prijs en tijdstip vaststellen waartegen een onderliggend financieel product wordt geleverd. Het is een zogeheten derivaat (een afgeleid product), wat betekent dat het zijn waarde ontleent aan de prijs van een ander product. Datgene waar de future betrekking op heeft, staat bekend als onderliggende waarde. Handelaren gaan middels een future een verplichting aan met elkaar. De future-contracten hebben gestandaardiseerde specificaties die kunnen worden opgevraagd in het TWS Handelsplatform of bij de uitgever.

Uitleg futures handelen | LYNX

Leer nu de eerste stappen van het handelen in futures

Hier leert u hoe u als beginner aan de slag kunt gaan met futures trading en wat belangrijk is voor succesvolle futures handel op de beurs.

Leer handelen in futures

Nieuws & tips

Future nieuws & tips

De futuresmarkt is over het algemeen een zeer liquide markt waarop veel institutionele beleggers actief zijn, maar er zijn ook steeds meer particuliere beleggers die handelen in futures.

Futures zijn net als opties geschikt voor het afdekken van uw posities, maar kunnen ook verhandeld worden met de pure intentie om winst te maken. Op futuresmarkten nieuws & tips vindt u onder andere de favoriete futures van onze analisten en de manieren waarop ze worden verhandeld. Ook tips voor het efficiënt handelen in futures met het TWS Handelsplatform worden besproken. Lees bijvoorbeeld het artikel over de Mini S&P futures of ontdek de 5 meest populaire Amerikaanse futures.

Futures nieuws & tips - AEX futures

Informatieve artikelen en nieuws uit de futuresmarkt

Lees meer over AEX futures en andere futures: we informeren u over hun samenstelling, handelsuren en tips.

Future nieuws & tips