Beursnieuws vandaag | LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete het laatste beurs- en financiële nieuws met de LYNX Morning Call. Hoe hebben de markten zich de afgelopen beursdag ontwikkeld en wat staat er vandaag op het programma?

Elke dag het laatste beursnieuws in uw mailbox

Wilt u dagelijks het beursnieuws in uw mailbox ontvangen? Meldt u dan aan voor de Morning Call nieuwsbrief. Aanmelden kan kosteloos via het beursupdateformulier onder aan deze pagina.

Het beursnieuws van vandaag en de beursverwachting van komende week

Of u nu in aandelen, opties of ETF’s handelt; als actieve belegger wilt u op de hoogte blijven van wat zich op de beurs afspeelt. Daarom brengen Justin en Kevin u op de hoogte van het laatste beursnieuws. Maar daarnaast blikken ze ook vooruit. Met een interessante beursverwachting krijgt u vast zicht op wat ons de komende week te wachten staat.


Angstgraadmeter VIX stijgt voor de 5de dag op rij

Door |

S&P 500
ISIN: US78378X1072
|
Ticker: SPX --- %

---
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
S&P 500

Wall Street begint de week erg volatiel. Nu de geplande renteverhoging en afbouw liquiditeit meer en meer blijkt door te sijpelen, belooft de markt een volledig ander karakter te krijgen dan we de afgelopen tijd hebben gekend. Afgelopen jaren werden de aandelen niet of in mindere mate naar boven gedreven door de goede fundamentele cijfers, maar door de liquiditeit die de centrale banken hebben voorzien. De pandemiecrash buiten beschouwing gelaten zien we wereldwijd dat de aandelen gestaag stegen, zonder enige echte correctie. Daar zal nu naar alle waarschijnlijkheid verandering in komen. De fundamentele cijfers zullen relevanter worden en de zogenaamde zombiebedrijven zullen waarschijnlijk in de hoek staan waar de klappen vallen.

Goldman Sachs liet dit weekend hun licht schijnen op 2022. De zakenbank verwacht een renteverhoging van 0,25 basispunten in maart, juni, september en december. De balansafbouw zou dan weer starten in juli. De S&P 500 eindigde 0,28 % in het groen, na intraday een daling van bijna 4 %. De brede Amerikaanse aandelenindex eindigde op 4.410 punten. Ook de Nasdaq 100 kon 0,49 % in de plus eindigen na een daling van 5 %. De technologie-index eindigde op 14.509 punten. Bij de Dow zagen we hetzelfde verhaal. De oude aandelenindex eindigde 0,29 % in het groen, na een sterke intraday daling. De angstgraadmeter VIX-index stond intraday bijna op $ 40. Ter vergelijking: tijdens de pandemiecrash piekte de VIX-index op $ 85.

Robinhood en Coinbase lijden onder cryptomarkt

De rode cijfers in de cryptomarkt doen de aandelen Robinhood en Coinbase zakken naar nieuwe laagtes. Het aandeel Robinhood bereikte gisteren een all-time low op $ 11,32. Het aandeel van de online broker staat nu fors onder de introductieprijs van augustus vorig jaar. Aandeelhouders van Coinbase drukten ook gretig op de verkoopknop. Het aandeel zakte naar een all-time low van $ 162, maar kon zoals de brede markt herstellen van de sell-off. Het aandeel Coinbase eindigde op $ 191. In de onderstaande grafiek ziet u het aandeel Coinbase en in het blauw ziet u de bitcoin future. We zien duidelijk een positieve correlatie op dit moment tussen de prijs van bitcoin en de koers van het aandeel Coinbase.

Blik op Azië

Aziatische aandelenindices ondervinden verkoopdruk naar aanleiding van wat er is gebeurd op de Amerikaanse beurzen. De Japanse Nikkei 225 en de brede TOPIX staan beide 1,86 % lager. De Shanghai Composite staat 1,73 % in het rood en ook de Hang Seng Index uit Hong Kong verliest 1,63 %. Positieve uitschieters in Azië zijn A2 Milk (+ 7,16 %), Techtronic Industries (+ 4,51 %) en China Tourism Group (+ 3,49 %). China waarschuwt dat de Chinese export kan dalen, doordat de buitenlandse stimulus wordt afgebouwd.

Europa opent fors groen

De geopolitieke spanningen tussen het Westen en Rusland zijn uiteraard ook een factor die weegt op het beurssentiment. Wanneer het tot een confrontatie zou komen, kunnen we verwachten dat de prijs van aardgas fors stijgt. De Europese energiecrisis kan er zo één worden van de lange adem, die doorsijpelt naar andere sectoren binnen Europa. Nog hogere energiekosten is iets wat elk bedrijf en consument wil vermijden.

De BEL 20 index verloor gisteren meer dan 3,74 %. Het schouder-hoofd-patroon dat we hadden aangewezen in de technische analyse van december lijkt gevormd te zijn. Het technisch koersdoel komt zo op 3.750 punten te liggen. De AEX index ging 3,28 % lager en sloot op 739 punten, terwijl de CAC 40 bijna een volle 4 % moest prijsgeven.

De Zwitserse zakenbank Credit Suisse stuurt een winstwaarschuwing uit. De hoge juridische kosten wegen op de winstgevendheid. De bank heeft heel wat vereffeningen moeten doen door allerhande schandalen.

Voorbeurs zien we een fors herstel van de Europese aandelenindices. De winst loopt op tot boven 1 %.

Beursagenda


Dinsdag 25 januari

DE – Bedrijfsverwachtingen
DE – Ifo Bedrijfsklimaat Index
VS – S&P/CS HPI Samengesteld – 20
VS – Consumentenvertrouwen

10:00
10:00
15:00
16:00

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag. ’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beurs vandaag: het laatste beursnieuws

Het sentiment op de beurzen is de afgelopen weken drastisch verslechterd. Beleggers vrezen voor de aangekondigde renteverhogingen en zien ondertussen de rente op de staatsobligaties al stevig oplopen. In reactie hierop worden vooral groeiaandelen in de uitverkoop gedaan, maar afgelopen week gingen ook waarde aandelen gewoon mee omlaag. De Nasdaq deed het afgelopen vrijdag wederom dramatisch met een verlies van 2,72%. De S&P 500 verloor 1,89% en de Dow Jones wist de schade te beperken tot een verlies van 1,30%.

De S&P 500 beleefde zelfs zijn slechtste beursweek sinds maart 2020. Technologische zwaargewichten als Amazon.com (-6,04%), Meta Platforms (-4,60%) en Netflix (-21,8%) hadden het zwaar. Er viel enkel wat groen te vinden bij McDonalds (+0,58%) en Nike (+0,15%). Goldman Sachs zei op zondag dat de Fed wel eens meer dan 4 renteverhogingen kan doorvoeren als de inflatie daarom vraagt. Dat is precies de veroorzaker van de huidige onrust op de markten. Hoeveel renteverhogingen komen er precies?

Mogelijk krijgen beleggers iets meer duidelijkheid na het rentebesluit van de Fed dat voor woensdag op de agenda staat. De rente zal deze maand nog onaangetast blijven, maar beleggers zijn vooral benieuwd of Fed-voorzitter Jerome Powell nog iets over de inflatie zal zeggen. Ook gaat hij tijdens de persconferentie mogelijk in op implicaties van de verlaging van de balans.

Gedurende de week krijgen we ook cijfers van onder andere IBM, Microsoft, Tesla & Apple.

Europa opent lager

In Azie zagen we vannacht een gemengd beeld. De Nikkie ging met 0,24% omhoog, maar de Hang Seng index viel 1,3% omlaag. De futures in New York staan vanochtend zo’n 0,5% hoger, terwijl Europa toch echt lager lijkt te openen. Wellicht krijgen we na de opening dus wat herstel te zien, tenzij Wall Street weer terugvalt.

Op de beurs in Amsterdam is er aandacht voor Philips dat met matige cijfers naar buitenkwam. De terugroepactie en aanvoerproblemen zetten de resultaten van het bedrijf onder druk. Gedurende de ochtend is er verder aandacht voor PMI cijfers. Nabeurs kijkt men om 22:00 uur uit naar de cijfers van IBM.

Beleggers in Europa volgen ook de gebeurtenissen rondom Oekraïne op de voet. De angst dat Rusland zal binnenvallen neemt toe. De VS heeft Amerikaanse staatsburgers opgeroepen het land te verlaten. De AEX index bevindt zich rond de 755 punten op een belangrijk steunniveau. Een eventuele doorbraak hiervan kan een diepere correctie inluiden.

Beursagenda

Maandag 24 januariJPY – PMI diensten
DE – Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
DE – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – Productie PMI
EUR – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Markits Samengestelde Inkoopmanagersindex
01:30
09:30
09:30
10:00
10:00
15:45

Wall Street begon op donderdag optimistisch aan herstel te bouwen, maar beleggers kwamen bedrogen uit. De Nasdaq stond na circa twee uur handelen op een winst van pakweg 2%, maar vervolgens verschenen er vooral rode candles op de grafieken. De laatste twee uur ging het extra hard en dat zorgde ervoor dat alle grote indices in New York ook nog eens diep in het rood terechtkwamen. Bij het slot konden we voor de Nasdaq Composite een verlies van 1,30% noteren bij een stand van 14.154 punten. De breed samengestelde S&P 500 index verloor 1,10% bij een slot van 4.482 punten.

De Nasdaq is nu 13% gezakt vanaf de top en bevindt zich dan ook officieel in een correctie. De grote vraag is natuurlijk of de paniek op de aandelenmarkten de Fed van gedachten zal doen veranderen. De situatie op de financiële markten is duidelijk risk-off en dat zien we ook terug op andere markten. Goud koerst langzaam hoger, terwijl de Bitcoin vannacht hard omlaag ging en ruim onder de $40.000 belandde. Ondertussen zijn veilige obligaties in trek en dat is te zien aan de dalende rente op de staatsleningen. De Amerikaanse 10-jaars rente is met 5 basispunten gezakt tot 1,78% en de Duitse bund is weer terug onder nul.

Nabeurs kwam zwaargewicht Netflix met cijfers en dat haalde de Nasdaq verder omlaag. De Nasdaq future staat zo’n 0,75% lager. De resultaten van de streaminggigant bespreken we hieronder.

Bloed loopt door de straten van Silicon Valley na cijfers Netflix

Nabeurs was Netflix het eerste big tech bedrijf dat dit cijferseizoen zijn cijfers zou overleggen. Die vielen bij beleggers duidelijk niet in de goede smaak, want de koers eindigde in de nabeurs-handel bijna 20%(!) lager. De streaminggigant wist bij de cijfers in oktober nog sterke cijfers te overleggen dankzij het succes van de serie Squid Game.

Het bedrijf wist de financiële verwachtingen van analisten wel waar te maken, maar het aandeel werd toch hard afgestraft. Enkele cijfers bleven namelijk iets achter bij de prognoses die het bedrijf zelf eerder had gedeeld. Zo was het plan om 8,5 miljoen nieuwe abonnees binnen te harken, hetzelfde aantal als in Q4 2021. Netflix wist echter slechts 8,28 miljoen nieuwe abonnees te verwelkomen, terwijl analisten op slechts 8,19 miljoen hadden gerekend.

Ook de voorzichtige outlook van het bedrijf voor het lopende kwartaal konden beleggers niet waarderen. De koers daalde aanvankelijk met 11% om vervolgens zelfs met 20% omlaag te vallen. Daarmee belandde het aandeel Netflix op de laagste koers sinds juni 2020. Opvallend is het feit dat de koers in november nog op een record stond. Inmiddels is er dus in slechts twee maanden voor circa 40% aan beurswaarde in rook opgegaan.

Later vandaag verschijnt een grotere update over de cijfers van Netflix in het LYNX Kennisportaal.

Europa opent lager

Het is dweilen met de kraan open op de aandelenbeurzen. Het herstel van de afgelopen twee dagen zal direct na de opening verloren gaan. De AEX future staat omstreeks 08:30 uur al op 766.5 punten. Ook elders in Europa zullen de aandelenbeurzen ruim 1% lager openen. In Azië gingen de Japanners met een 0,9% lagere beurs het weekend in, terwijl de Hang Seng index het verlies wist te beperken tot 0,16%. Daar werd nog nagenoten van de Chinese renteverlaging.

Voorbeurs heeft Beter Bed de kwartaalcijfers gepubliceerd. In de VS is het de beurt aan Schlumberger. Verder blijft het vandaag vrij rustig en zal er volgende week pas meer cijfergeweld losbarsten. De grote vraag voor vandaag is hoe andere tech aandelen gaan reageren op de enorme afstraffing van Netflix. Branchegenoten Disney en Roku verloren beide al respectievelijk 3,33% en 4,40% in de nabeurs-handel.

Beursagenda

Vrijdag 21 januariJPY – Consumentenprijsindex (CPI)
JPY – Monetaire Beleidsvergadering Notulen
VS – U.S. Baker Hughes Oil Rig Count
00:30
00:50
19:00

Gisteren toonden de aandelenbeurzen in New York zich wederom volatiel. Vooral de snel stijgende rente zit beleggers niet lekker. Gisteren klom de Amerikaanse 10-jaars lening even kort boven de 1,9% om vervolgens weer wat te dalen naar 1,86%. Toch blijf ik erbij dat de huidige angst en de afstraffing van sommige groeiaandelen overdreven is. Maar het is goed mogelijk dat we verhoogde volatiliteit gaan zien tot maart, wanneer de beleidsrente door de Fed verhoogd wordt.

Wall Street stond aanvankelijk nog in het groen, maar vooral in het laatste uur sloeg de verkoopdruk weer toe. De S&P 500 eindigde uiteindelijk 0,97% lager op 4.532 punten. Daarbij lijkt de breedsamengestelde index uit zijn stijgende trendkanaal te zakken. Wel zien we nog duidelijk steun op 4.500 punten. Ook staat de index nog boven het 200-daags gemiddelde dat momenteel op 4.400 punten ligt. De Nasdaq deed het met een verlies van 1,15% iets slechter. Technisch ligt de technologiebeurs er ook veel slechter bij, want deze is inmiddels twee dagen op rij onder het 200-daags gemiddelde gesloten.

Overigens waren niet alleen groeiaandelen zwak gisteren. De Dow Jones, vol met waarde-aandelen, ging ook met 0,96% onderuit. Positieve uitschieters waren de Amerikaanse banken, dankzij sterke kwartaalcijfers. Morgan Stanley won 1,83%, maar Bank of America hield uiteindelijk slechts een winst van 0,39% over. Vanmiddag is het de beurt aan American Airlines, Union Pacific en Baker Hughs. Netflix is de grote naam om donderdagavond in de gaten te houden. De streaminggigant zal na het sluiten van de beurs de kwartaalresultaten bekendmaken.

China verlaagt rente: Hang Seng stijgt met ruim 3%

Terwijl de Fed gaat verkrappen, kiest de Chinese regering juist voor een ruimer monetair beleid. De Chinese economie groeide in 2021 met 8,1%, maar toch bleef dat cijfer achter bij de verwachtingen van economen voor een groei van 8,4%. De ambities van Beijing zijn groter en dus besloot de centrale bank van China vannacht de prime rate voor 1-jarige leningen met 10 basispunten te verlagen van 3,8% naar 3,7%.

De prime rate voor 5-jaars leningen werd met vijf basispunten verlaagd van 4,65% tot 4,6% – de eerste verlaging sinds april 2020, op het hoogtepunt van de coronavirus pandemie in het land. De prime rate voor leningen is net als bij de ECB en Fed van invloed op de kredietrente voor leningen aan bedrijven en huishoudens in het land.

In reactie op het nieuws stijgt de Hang Seng index uit Hongkong met 3,35%. De beurs lijkt daarmee technisch flink te verbeteren en verder uit het dal te kruipen. Toch liggen er vlak onder de 26.000 punten nog wel een aantal zware hordes. De markt verwacht dat de lagere rente de economie een flinke boost zal geven. Positieve uitschieters waren onder andere Alibaba (+5,8%) & Tencent (+6,5%).

Europa opent hoger

Na een reeks zwakke dagen kiest de beurs vandaag voor herstel. Beleggers lijken positief te reageren op de renteverlaging in China. Ook de Nikkei eindigde 1,1% hoger en de futures in de VS staan eveneens een half procent hoger. Gedurende de ochtend verwerken de markten inflatiecijfers. In de middag staan de jobless claims en de Amerikaanse huizenverkopen op de agenda. Ook zullen de notulen van de laatste ECB-vergadering openbaar worden gemaakt.

Beursagenda

Donderdag 20 januariCNY – Prime rate leningen PBoC
DE – Producentenprijsindex (PPI)
EUR – Consumentenprijsindex (CPI)
EUR – ECB monetaire beleidsverklaring
VS – Jobless Claims
VS – Philadelphia Fed Productie-index
VS – Bestaande huizenverkopen
VS – Ruwe olievoorraden
02:30
08:00
11:00
13:30
14:30
14:30
16:00
16:30

Na een uitverkoop op Wall Street dinsdagavond als gevolg van de stijgende obligatierente, daalde de S&P 500 met 1,8%. De Nasdaq Composite, vol met rentegevoelige technologie aandelen, was relatief de underperformer met een daling van maar liefst 2,6%. De Nasdaq sloot op het laagste niveau in drie maanden, omdat beleggers vrezen hoe snel de Federal Reserve de rente zal verhogen. Obligatierendementen zetten dinsdag hun klim tot nu toe voort, waarbij de 10-jaars Treasury uitkwam op 1,87%, het hoogste niveau in twee jaar. De 10-jaars rente begon het jaar rond de 1,5%. Ondertussen bereikte de 2-jaars rente – die de verwachtingen voor de korte rente weergeeft – voor het eerst in twee jaar de 1%. De beweging, die komt na een kleine marktvakantie vanwege Martin Luther King day in de VS afgelopen maandag, geeft aan dat beleggers zich voorbereiden op de mogelijkheid van een agressievere verkrapping door de Federal Reserve.

Dinsdag verloor de Dow Jones Industrial Average meer dan 540 punten, onder andere door een daling van het aandeel Goldman Sachs met maar liefst 7%. De Wall Street bank voldeed niet aan de winstverwachtingen van analisten na zeldzame tegenvallende cijfers, omdat onder andere de operationele kosten met 23% stegen. Sectorgenoot JP Morgen Chase verloor 4%. Ook Bank of America en Morgen Stanley, die nog hun cijfers bekend moeten maken, leverden alvast zo’n 4% in.

Microsoft koopt Activision Blizzard. Het door Bill Gates opgerichte technologie bedrijf neemt de maker van computerspellen als Call of Duty en Activision Blizzard over voor 68,7 miljard dollar in cash. Het aandeel van Microsoft sloot 2,4 procent lager. Het aandeel van Activision steeg met 25 procent en stond voorbeurs zelfs even 40 procent hoger.

Nasdaq Composite Index | LYNX Morning Call 19-01-2021

Europese beurzen openen lager

Na de verliezen gisteravond op Wall Street, waar op nieuw techaandelen het moeilijk hadden, gaan de Europese beurzen een lagere opening tegemoet. Ook de technologie aandelen in Europa hadden het zwaar te verduren door stijgende obligatierentes, slechter dan verwachte winsten en geopolitieke spanningen tussen Rusland en Oekraïne. De beurs in Moskou daalde met 8 procent uit vrees voor escalerend geweld tussen de twee landen. De hoge olieprijs helpt de Russische beurzen opvallend genoeg niet. In Nederland leverde Adyen 2 procent in, Prosus verloor ruim 3 procent en ASML leverde ook in.

ASML komt woensdag voorbeurs met kwartaalcijfers. Het halfgeleiderfonds uit Veldhoven voldoet aan de eigenverwachtingen en verdubbelt het dividend over 2021 naar 5,50 euro per aandeel, maar rekent voor het lopende eerste kwartaal op een flink lagere omzet.

LYNX Beleggersdebat terugkijken

Op dinsdag 18 januari 2022 heeft LYNX voor de elfde keer het jaarlijkse online beleggersdebat vanuit het Bimhuis georganiseerd. Dit jaar hebben maar liefst acht beleggingsexperts hun visie en beleggingstips voor het komende jaar gegeven. Heeft u het LYNX Beleggersdebat gemist of wenst u als nog de beleggingstips te ontvangen?. Kijk terug of ontvang de beleggingstips via de volgende link.

Beursagenda

Woensdag 19 januariDE – Consumentenprijsindex (CPI)
VS – Bouwvergunningen
08:00
14:30

Vandaag, op 18 januari 2022, organiseert LYNX voor de elfde keer het jaarlijkse online beleggersdebat vanuit het Bimhuis. Dit jaar geven maar liefst acht beleggingsexperts hun visie op en beleggingstips voor het komende jaar. Schrijf u vandaag nog vrijblijvend in en begin goed voorbereid aan het nieuwe beursjaar. Inschrijven kan via de volgende link.

Europa start rood

De AEX startte de week 0,28% lager, maar er waren wel een aantal aandelen die het goed deden. BE Semiconductor (BESI) klom bijvoorbeeld 7,08% tot een nieuwe recordkoers; het aandeel sloot op € 88,28. De Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor BESI van € 84 naar € 96. Ook ASM International en ASML behoorden tot de beste van de klas. ASM International en ASML stegen respectievelijk 2,31% en 2,18%.

AEX Index

De BEL 20 eindigde maandag licht in het groen met 0,09%. De dag startte rood, maar de BEL 20 klom nog voor het middaguur richting 4.260 punten. De sterkste aandelen uit de Belgische index waren Argenx (+ 3,41%), Galapagos (+ 3,31%) en Solvay (+ 2,22%). De negatieve uitschieter was Ageas met min 7,37% nadat de Belgische overheid een belang heeft genomen van 6,3%.

De DAX sloot de dag onveranderd af. Het uiteindelijke dagresultaat was – 0,02%. De index heeft de volledige dag in een zijwaartse beweging gezeten. Dit is iets wat we wel vaker zien wanneer de Amerikaanse beurs gesloten is. Gisteren was Wall Street gesloten wegens Martin Luther King Dag.

Verder heeft Europa opnieuw antidumpingrechten geïmplementeerd voor staal. Het gaat hier specifiek over siliciumstaal uit de VS, Japan, China en Rusland. Dit type staal wordt vaak elektrisch staal genoemd.

Voorbeurs zien we rode cijfers in Europa. Het verlies loopt voorlopig op tot – 0,30%

Xi Jinping bezorgd over wereldwijde inflatie

De Chinese president Xi Jinping heeft de wereldleiders gisteren opgeroepen om alles in het werk te stellen om de supply chain veilig te stellen. Dit zou ervoor zorgen dat we niet te maken krijgen met nog grotere inflatie schokken. Voorlopig heeft China niets te maken met de hoge inflatie die we nu wel kennen in Europa en in de VS.

Verder zien we in Azië een gemengde opening vandaag. De Nikkei 225 uit Japan gaat 0,27% omlaag, terwijl de Hang Seng uit Hongkong zelfs 0,52% zakt. De Shanghai Composite uit China klimt dan weer 0,55%.

Hang Seng Index

Goede start van olie in 2022

De oliekoers heeft enkele sterke dagen achter de rug. Light Sweet Crude Oil noteert op dit moment aan $ 84,80 per vat. Wanneer we naar de andere olieprijsindex kijken (de Brent), zien we zelfs dat de prijs een hoogste koers bereikt sinds oktober 2014. In het Midden-Oosten zijn er op dit moment wat spanningen door een drone-aanval op de Verenigde Arabische Emiraten. Tegelijkertijd zien we een dalende olievoorraad in Azië. De oliemarkt start 2022 goed en meerdere analisten hebben al gewezen op het feit dat olie richting de $ 100 per vat kan bewegen in 2022.

Light Sweet Crude Koers

Beursagenda

Dinsdag 18 januari
JPY – Rentebesluit BoJ
JPY – BoJ Persconferentie
JPY – Industriële productie
DE – ZEW economisch sentiment
EUR – ZEW economisch sentiment
VS – NY Empire State Productie-index
NL – LYNX Beleggersdebat

04:00
04:30
05:30
11:00
11:00
14:30
20:00