Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 6 minutes

pink sheets otc | pink sheets markets | pink sheets handelen
Pink sheets zijn effecten die worden verhandeld via een over-the-counter (OTC) markt in plaats van een grote beurs zoals de New York Stock Exchange of de NASDAQ. Over-the-counter betekent dat transacties rechtstreeks tussen handelaren plaatsvinden.

In dit artikel leggen we uit wat pink sheets zijn, hoe u ze kunt herkennen en wat de voor- en nadelen zijn van pink sheets. We maken ook het verschil met penny stocks en lichten toe of het interessant is om in pink sheets te investeren. Bent u op zoek naar een broker om pink sheets te handelen, klik dan hier.

Pink sheets betekenis

Definitie
Wat zijn pink sheets?

Pink sheets is een term die wordt gebruikt om een koersdienst aan te duiden die prijs- en financiële informatie verstrekt voor effecten die buiten beurzen om worden verhandeld, oftewel over-the-counter (OTC) effecten.

Geschiedenis van Pink Sheets

De term “pink sheets” gaat terug tot de vroege 20e eeuw. In die tijd werden aandelenkoersen van bedrijven die niet op de grote beurzen waren genoteerd, letterlijk op roze papier gedrukt. Deze bladen werden dagelijks verspreid onder makelaars en investeerders. Met de opkomst van elektronische handelssystemen in de late 20e eeuw veranderde de manier waarop pink sheets werden verhandeld, maar de naam bleef behouden.

Hoe werken Pink Sheets?

Het proces van het kopen en verkopen van pink sheets via een broker is vergelijkbaar met het kopen en verkopen van aandelen die op grote beurzen genoteerd staan.

Wat zijn de kenmerken van Pink Sheets?

Veel aandelen die worden verhandeld als pink sheets marktets zijn penny stocks, die zeer lage marktkapitalisaties en aandelenkoersen hebben – meestal minder dan $ 5. Deze pink sheets aandelen zijn vaak volatiel en risicovol. Bovendien hebben pink sheets de reputatie risicovoller te zijn dan wat op grote beurzen wordt verhandeld, vanwege het gebrek aan rapportagestandaarden.

Risicobeheer bij het handelen in Pink Sheets

Pink sheets staan bekend om hun volatiliteit. Het is essentieel om een gediversifieerde portefeuille te hebben en niet al uw kapitaal in één pink sheet-aandeel te investeren. Bovendien is het raadzaam om stop-loss orders te gebruiken om potentiële verliezen te beperken. Voordat u investeert, is het cruciaal om grondig onderzoek te doen naar het bedrijf, de sector waarin het opereert en de algemene markttrends.

Voorbeelden van Pink Sheets

Enkele voorbeelden van bedrijven die op de pink sheets worden verhandeld zijn:

Wat zijn de voor- en nadelen van Pink Sheets?

Voordelen van pink sheets zijn onder andere de toegang tot een breder scala aan aandelen en de mogelijkheid voor bedrijven die niet kunnen of willen worden genoteerd aan een grote beurs om hun aandelen beschikbaar te maken voor investeerders.

Nadelen van pink sheets zijn onder andere het gebrek aan inzicht in de bedrijfsvoering en boekhouding van het onderliggende bedrijf, lage handelsvolumes, hoge handelscommissiekosten, volatiliteit en verhoogde risicoprofielen van pink sheets-bedrijven die enorme verliezen kunnen opleveren.

pink sheets
BELEGGEN IN pink sheets VIA LYNX

Handel tegen scherpe tarieven in pink sheets, penny stocks en OTCBB aandelen. Toegang tot meer dan 7.000 pink sheets uit Nederland, Amerika en vele andere landen.

Waarom maken bedrijven gebruik van Pink Sheets?

Er zijn meer dan 10.000 aandelen die op de OTC-markten worden verhandeld. Een bedrijf kan noteren op de pink sheets market om verschillende redenen. Sommige van deze redenen kunnen worden beschouwd als legitiem vanuit een traditioneel investeringsstandpunt, terwijl andere mogelijk rode vlaggen oproepen.

Nestle (OTC:NSRGY) en Nissan Motor Company (OTC:NSANY) zijn twee voorbeelden van legitieme grote bedrijven die op de pink sheets markets verhandeld worden. Andere bedrijven worden als pink sheets verhandeld nadat ze van een belangrijke beurs zijn geschrapt. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat de aandelenkoers van het bedrijf onder de $ 1 is gedaald of omdat het de nodige kosten niet heeft betaald.

Vanwege het gebrek aan financiële normen of rapportagevereisten die gepaard gaan met de OTC-markten, kiezen veel bedrijven met laaggeprijsde aandelen ervoor om op de pink sheets te noteren. Dit kunnen bijvoorbeeld shell-bedrijven (lege vennootschap) zonder duidelijke activiteiten of doelen zijn.

Verschil tussen Pink Sheets en Penny Stocks

Er is enige overlap tussen pink sheets stocks en penny stocks. Veel penny stocks (aandelen die voor $ 5 of minder worden verhandeld) zijn pink sheets stocks, hoewel pink sheets stocks ook hoger geprijsde aandelen omvatten die niet voldoen aan de regelgevende vereisten voor de handel op een beurs. Veel pink sheets stocks zijn zelf penny stocks.

Het belangrijkste verschil is dat “pink sheets” verwijst naar hoe een aandeel wordt verhandeld (over-the-counter). “Penny stocks” verwijst naar de aandelenkoers van een bepaald bedrijf (minder dan $ 5 of $ 1 per aandeel).

Hoewel de meeste penny stocks als speculatief worden beschouwd, zijn niet alle pink sheets stocks speculatief. Veel bedrijven die over-the-counter verhandeld worden zijn financieel gezond.

De pink sheets hebben niet bijzonder strenge regelgevende vereisten, wat verklaart waarom je penny stocks daar kunt vinden. Een gebrek aan rapportagestandaarden maakt beleggen in pink sheet aandelen echter een risicovolle onderneming.

Is er ook een verschil tussen Pink Sheets en OTC?

Aandelen die over-the-counter verhandeld worden, worden over het algemeen “pink sheets” genoemd. Maar die term heeft technisch gezien een meer specifieke betekenis. Alle pink sheets aandelen worden over-the-counter verhandeld, maar niet alle OTC verhandelde aandelen worden aangeboden door OTC Markets Group, de uitgever die oorspronkelijk pink sheets gebruikte.

Bedrijven die een bepaalde set van regelgevende en rapporteringsstandaarden hanteren, worden vermeld door het Over the Counter Bulletin Board (OTCBB) systeem. Terwijl bedrijven die zich aan een striktere set van standaarden houden, kunnen worden vermeld via de OTCQ.

Is het interessant om te investeren in Pink Sheets?

Zijn er legitieme pink sheets? Ja. Sommige bedrijven zijn gewoon niet groot genoeg of vinden het onpraktisch om genoteerd te worden aan de NASDAQ of de NYSE. Maar met de opmerkelijke uitzondering van grote buitenlandse bedrijven waarvoor elders substantiële informatie beschikbaar is, is het over het algemeen een goed idee om elk openbaar bedrijf dat niet voldoet aan financiële rapportagevereisten te vermijden.

Beleggen in Pink Sheets via LYNX?

Via LYNX heeft u wereldwijd toegang tot meer dan 7.000 pink sheets aandelen, OTC aandelen en penny stocks uit bijvoorbeeld Nederland of Amerika. U kunt hierin handelen tegen scherpe tarieven. Bovendien kunt u gebruikmaken van diverse handige tools zoals een screener om pink sheets te vinden die voldoen aan uw voorwaarden.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.