Dow Jones

Alles wat u moet weten over de Dow Jones Index: Van de actuele koers, de grafiek en krijg snel een overzicht van de grootste stijgers en dalers van de Dow Jones. Bestudeer het laatste nieuws & analyses en lees alles wat u moet weten over deze index en uit welke aandelen deze bestaat. Bent u op zoek naar een broker om wereldwijd te handelen op 150 beurzen in 33 landen, klik dan hier.

Realtime Dow Jones koers

ISIN: US2605661048
Tickercode: INDU | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

Punten

---Punten
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek Dow Jones

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

Stijgers Dow Jones

Dalers Dow Jones

Dow Jones koers

Laatste koers
Verschil in Punten
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste jaarkoers

Individuele aandelen uit de Dow Jones: koersen, analyses & nieuws

Aandeel Slotkoers vorige handelsdag Laatste koers Hoog Laag +/- % Tijd Analyses
3M --- --- --- --- --- --- ---
American Express --- --- --- --- --- --- ---
Amgen --- --- --- --- --- --- ---
Boeing --- --- --- --- --- ---
Caterpillar --- --- --- --- --- ---
Chevron --- --- --- --- --- --- ---
Cisco Systems --- --- --- --- --- --- ---
Coca-Cola --- --- --- --- --- ---
Dow Inc --- --- --- --- --- --- ---
Goldman Sachs --- --- --- --- --- ---
Honeywell International --- --- --- --- --- --- ---
IBM --- --- --- --- --- ---
Intel --- --- --- --- --- ---
Johnson & Johnson --- --- --- --- --- --- ---
JPMorgan Chase --- --- --- --- --- ---
McDonald's --- --- --- --- --- ---
Merck & Co. --- --- --- --- --- --- ---
Microsoft --- --- --- --- --- ---
Procter & Gamble --- --- --- --- --- --- ---
Salesforce --- --- --- --- --- ---
Travelers Companies --- --- --- --- --- --- ---
UnitedHealth --- --- --- --- --- --- ---
Verizon --- --- --- --- --- --- ---
Visa --- --- --- --- --- ---
Walgreens Boots Alliance --- --- --- --- --- --- ---
Walmart --- --- --- --- --- --- ---
Walt Disney --- --- --- --- --- ---
Apple --- --- --- --- --- ---
NIKE --- --- --- --- --- ---
Home Depot --- --- --- --- --- --- ---

Dow Jones Index

De Dow Jones Industrial Average

Wat is de Dow Jones index? Voluit heet de Amerikaanse index de Dow Jones Industrial Average en is onder de meeste beleggers dé bekendste aandelenindex ter wereld. De index bestaat uit 30 aandelen en de samenstelling ervan wordt bepaald door het 'Index Comittee at S&P Dow Jones Indixes'. Zij zorgen ervoor dat de Dow Jones index een zo representatief mogelijke afspiegeling van het Amerikaanse bedrijfsleven toont. Slechts sporadisch worden er wijzigingen in de samenstelling van de Dow Jones doorgevoerd. Toch zijn alle 12 de aandelen waarmee de index ooit van start ging verdwenen uit de index.  

De weging van de Dow Jones aandelen in de Dow Jones index verschilt in grote mate met die van veel andere indices. De Dow is namelijk een prijsgewogen index, dat betekent dat de aandelen met de hoogste absolute beurskoers de grootste weging hebben in de index. Dit is een omstreden manier, aangezien aandelen met een lagere beurskoers, maar met een eventuele hogere marktkapitalisatie, minder invloed hebben op de bewegingen van de Dow Jones index. Het aandeel 3M heeft met een koers van ruim $ 200 bijvoorbeeld meer invloed op de stand van de index dan Microsoft met een koers van ruim $ 100. Toch is Microsoft ruim zeven keer zoveel waard als 3M. 

Een ander kritiekpunt is dat de index slechts uit 30 aandelen bestaat, wat erg weinig is voor een groot land als de VS. Hoewel de Dow Jones dus geen reële afspiegeling geeft van de Amerikaanse economie, wordt de index wel vaak genoemd in de media of door belangrijke politieke figuren als Donald Trump. 

Geschiedenis Dow Jones index

De Dow Jones index heeft zijn populariteit voornamelijk te danken aan het feit dat het de oudste index van de Verenigde Staten is. De index is opgericht in 1896 begon op een stand 40,94 punten. Een aardig rendement gezien de huidige stand van meer dan 30.000 punten.

De Dow Jones index heeft zijn naam te danken aan de oprichters Charles Dow en Edward Jones. Beide heren waren destijds redacteur van de beroemde zakenkrant Wall Street Journal. In die tijd werd de index nog gedomineerd door industriële bedrijven, vandaar de volledige naam Dow Jones Industrial Average. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig ondernemingen in de index actief in de industriële sector. Andere namen voor de Dow Jones index zijn bijvoorbeeld “de Dow” of “Dow 30”. Deze laatste naam heeft te maken met het aantal aandelen dat is opgenomen in de index. Bij de oprichting bestond de index nog slechts uit 12 aandelen, maar sinds 1928 bevat de Dow 30 beursgenoteerde ondernemingen.

Met het vertrek van General Electric uit de index per medio 2018 zijn alle 12 originele ondernemingen overgenomen, failliet gegaan of gewoon simpelweg uit de Dow Jones verwijderd.

Realtime koers van de Dow Jones

De koers van de Dow Jones wordt officieel van 15:30 uur tot 22:00 uur Nederlandse tijd berekend op basis van de aandelen die deel uitmaken van de index. Voor de berekening worden de absolute beurskoersen bij elkaar opgeteld. Daarna wordt de stand gedeeld door de zogeheten Dow Divisor om de koers van de Dow Jones index te bepalen. Deze divisor kan veranderen indien noodzakelijk vanwege stock-splits. 

Dow Jones aandelen voor- en nabeurs handelen

Dow Jones aandelen zijn niet alleen op de Amerikaanse beurs verhandelbaar, waardoor het ook mogelijk is om buiten reguliere handelstijden te handelen in aandelen uit de Dow Jones index. 

Dow Jones index koers vandaag

Op deze pagina vindt u de realtime koers van de Dow Jones index. De Dow Jones grafiek laat het koersverloop van de index zien van de afgelopen 12 maanden. Met een simpele muisklik kunt u de tijdsperiode van de Dow Jones grafiek aanpassen. Naast de Dow Jones koersgrafiek vindt u andere belangrijke koersinformatie zoals de opening en slot stand van de Dow, maar ook de hoogste en laagste Dow Jones stand van het lopende jaar. Vervolgens ziet u in één oogopslag de top 5 stijgers en dalers van de Dow Jones vandaag. Naast actuele koersinformatie houden wij u gedurende de dag op de hoogte van het laatste nieuws. Voor 9:00 uur verschijnt de LYNX Morning Call, met het laatste beursnieuws van afgelopen nacht, de verwachte openingskoers en een vooruitblik op de komende beursdag. Om elke dag op de hoogte te zijn van het laatste beursnieuws en nieuws over de Dow Jones index kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor de LYNX Beursupdate.