Dow Jones

Alles wat u moet weten over de Dow 30: van de huidige koers en grafiek tot de koersontwikkeling van de Dow Jones.

Realtime Dow Jones koers

ISIN: US2605661048
Tickercode: INDU | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

Punten

---Punten
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek Dow Jones

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

Stijgers Dow Jones

Dalers Dow Jones

Dow Jones Koers

Laatste koers
Verschil in Punten
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste jaarkoers

Overzicht individuele aandelen uit de Dow Jones: koersen, analyses & nieuws

Aandeel Slotkoers vorige handelsdag Laatste koers Hoog Laag +/- % Tijd Analyses
3M --- --- --- --- --- --- ---
American Express --- --- --- --- --- --- ---
Amgen --- --- --- --- --- --- ---
Boeing --- --- --- --- --- ---
Caterpillar --- --- --- --- --- ---
Chevron --- --- --- --- --- --- ---
Cisco Systems --- --- --- --- --- --- ---
Coca-Cola --- --- --- --- --- --- ---
Dow Inc --- --- --- --- --- --- ---
Goldman Sachs --- --- --- --- --- --- ---
Honeywell International --- --- --- --- --- --- ---
IBM --- --- --- --- --- ---
Intel --- --- --- --- --- ---
Johnson & Johnson --- --- --- --- --- --- ---
JPMorgan Chase --- --- --- --- --- --- ---
McDonald's --- --- --- --- --- ---
Merck & Co. --- --- --- --- --- --- ---
Microsoft --- --- --- --- --- ---
Procter & Gamble --- --- --- --- --- --- ---
Salesforce --- --- --- --- --- --- ---
Travelers Companies --- --- --- --- --- --- ---
UnitedHealth --- --- --- --- --- --- ---
Verizon --- --- --- --- --- --- ---
Visa --- --- --- --- --- ---
Walgreens Boots Alliance --- --- --- --- --- --- ---
Walmart --- --- --- --- --- --- ---
Walt Disney --- --- --- --- --- ---
Apple --- --- --- --- --- ---
NIKE --- --- --- --- --- ---
Home Depot --- --- --- --- --- --- ---

Dow 30

Dow Jones aandelen

Wat is de Dow Jones? Voluit heet de index De Dow Jones Industrial Average en is onder de meeste beleggers dé bekendste aandelenindex ter wereld. De index bestaat uit 30 aandelen en de samenstelling ervan wordt bepaald door het 'Index Comittee at S&P Dow Jones Indixes'. Zij zorgen ervoor dat de index een zo representatief mogelijke afspiegeling van het Amerikaanse bedrijfsleven toont. Slechts sporadisch worden er wijzigingen in de samenstelling van de Dow Jones doorgevoerd. Toch zijn alle 12 de aandelen waarmee de index ooit van start ging verdwenen uit de index.  

De weging van de Dow Jones aandelen in de Dow Jones index verschilt echter in grote mate met die van veel andere indices. De Dow is namelijk een prijsgewogen index, dat betekent dat de aandelen met de hoogste absolute beurskoers de grootste weging hebben in de index. Dit is een omstreden manier aangezien aandelen met een lagere beurskoers, maar met een eventuele hogere marktkapitalisatie, minder invloed hebben op de bewegingen van de Dow Jones index. Het aandeel 3M bijvoorbeeld heeft met een koers van ruim $200 meer invloed op de stand van de index dan Microsoft met een koers van ruim $100. Toch is Microsoft ruim 7x zoveel waard als 3M. 

Een ander kritiekpunt is dat de index slechts uit 30 aandelen bestaat, wat erg weinig is voor zo een groot land als de VS. Hoewel de Dow Jones Index dus geen reeele afspiegeling geeft van de Amerikaanse economie wordt de index wel vaak genoemd in de media of door belangrijke politieke figuren als Donald Trump. 

Geschiedenis Dow Jones Index

De Dow Jones Industrial Average heeft zijn populariteit voornamelijk te danken aan het feit dat het de oudste index van de Verenigde Staten is. De index is opgericht in 1896 begon op een stand 40,94 punten. Gezien de huidige stand van ruim 22.000 punten een aardig rendement.

De index heeft zijn naam te danken aan de oprichters Charles Dow en Edward Jones. Beide heren waren destijds redacteur van de beroemde zakenkrant Wall Street Journal. In die tijd werd de index nog gedomineerd door industriële bedrijven, vandaar de volledige naam Dow Jones Industrial average. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig ondernemingen in de index actief in de industriële sector. Andere namen voor de index zijn bijvoorbeeld “De Dow” of “Dow 30”. Deze laatste naam heeft te maken met het aantal aandelen dat is opgenomen in de index. Bij de oprichting bestond de index nog slechts uit 12 aandelen. Sinds 1928 bevat de Dow 30 beursgenoteerde ondernemingen.

Met het vertrek van General Electric uit de index per medio 2018 zijn alle 12 ondernemingen overgenomen, failliet gegaan of gewoon simpelweg uit de Dow Jones verwijderd.

Stand Dow Jones realtime

De stand van de Dow Jones wordt officieel van 15:30 uur tot 22:00 uur Nederlandse tijd berekend op basis van de aandelen die deel uitmaken van de index. Voor de berekening worden de absolute beurskoersen bij elkaar opgeteld. Daarna wordt de stand gedeeld door de zogeheten Dow Divisor om de waarde van de index te krijgen. Deze divisor kan veranderen indien noodzakelijk vanwege stock-splits. 

Dow Jones aandelen voor- en nabeurs handelen

Dow jones aandelen zijn niet alleen op de Amerikaanse beurs verhandelbaar, waardoor het ook mogelijk is om buiten reguliere handelstijden te handelen in Dow Jones aandelen. 

Dow Jones index koersen vandaag

Op deze pagina vindt u de realtime koers van de Dow Jones index. De Dow Jones grafiek laat het koersverloop van de Dow 30 zien van de afgelopen 12 maanden. Met een simpele muisklik kunt u de tijdsperiode van Dow Jones grafiek aanpassen. Naast de Dow Jones grafiek vindt u belangrijke koersinformatie zoals de opening en slot stand van de Dow, maar ook de hoogste en laagste Dow Jones stand van het lopende jaar. Vervolgens ziet u in één oogopslag de top 5 stijgers en dalers van de Dow Jones vandaag. Naast actuele koersinformatie houden wij u gedurende de dag op de hoogte van het laatste nieuws. Voor 9:00 uur verschijnt de LYNX Morning Call, met het laatste beursnieuws van afgelopen nacht, de verwachte openingskoers en een vooruitblik op de komende beursdag. Voor 15:30 wanneer de Amerikaanse markten openen bespreken we de huidige beursdag en delen wij via de LYNX Whatsapp de verwachte openingskoersen op Wall Street.

Dagelijks verzorgt technisch analist Edward Loef een technische analyse van de verschillende indices en aandelen, waaronder de Dow Jones. Ook houden de beleggingsspecialisten van LYNX de individuele Dow Jones aandelen scherp in de gaten, en schrijven zij daarover wanneer er interessante koers- of fundamentele ontwikkelingen zijn.

U kunt dit alles volgen op deze "Dow Jones koersen en nieuws" pagina of zich aanmelden voor de LYNX Beursupdate, onze vrijblijvende service.