W-8BEN Formulier

Als internationale belegger of niet-resident van de Verenigde Staten is het W-8BEN-formulier een essentieel document voor u. Deze pagina begeleidt u bij het invullen van het W-8BEN-formulier en helpt u om in aanmerking te komen voor mogelijke belastingverdragsvoordelen.

Log in

Selecteer in het menu bovenaan Welcome (naam) en vervolgens Settings.

In het volgende menu navigeert u naar het gedeelte Account Profile en klikt u op Profile.

Nadien, in het Profile Information gedeelte, klikt u op het blauwe i‘-pictogram.

Verifieer uw persoonlijke informatie

Nadat het pop-upvenster is geopend, klikt u op Update Tax Forms rechtsonder.

Verifieer eerst uw persoonlijke informatie. Klik vervolgens op Continue om verder te gaan en uw belastingformulier bij te werken.

Werk uw belastingformulieren bij

Geef in Deel II het land aan waarvoor u belastingplichtig bent.

Onderaan Deel III ondertekent u het formulier door uw naam exact in te voeren zoals deze verschijnt.

Klik tot slot rechtsonder op Continue om uw ingevulde informatie te bevestigen.

Veelgestelde Vragen

Het W-8BEN-formulier is cruciaal voor personen die inkomsten ontvangen uit Amerikaanse bronnen en geen Amerikaanse burgers of inwoners zijn. Het stelt de buitenlandse status vast en stelt u in staat om belastingverdragsvoordelen te claimen, waardoor u in aanmerking komt voor verlaagde of vrijgestelde belastingtarieven om dubbele belasting te voorkomen.

Het verstrekken van het formulier aan relevante partijen helpt om overmatige inhouding van belastingen op uw inkomsten uit Amerikaanse bronnen te voorkomen, zodat er een lager bedrag wordt ingehouden op uw Amerikaanse investeringen.

Belastingverdragsvoordelen verwijzen naar de bepalingen die zijn uiteengezet in belastingverdragen tussen landen. Deze voordelen kunnen verlaagde of vrijgestelde belastingtarieven omvatten voor bepaalde soorten inkomsten, zoals dividenden, rente of royalty’s.

U moet het W-8BEN-formulier eenmaal invullen, maar het kan periodieke updates of herzieningen vereisen op basis van wijzigingen in uw situatie. Bijvoorbeeld, als er wijzigingen zijn in uw residentie of persoonlijke informatie, is het belangrijk om het formulier bij te werken met deze nieuwe informatie.

Het niet indienen van het W-8BEN-formulier kan leiden tot overmatige inhouding van belastingen op uw inkomsten uit Amerikaanse bronnen. Zonder het formulier kan de inhoudingsagent of instelling verplicht zijn om het standaard inhoudingstarief toe te passen, wat tot hogere belastingen kan leiden.

Nee, het W-8BEN-formulier is een noodzakelijk document om uw buitenlandse status vast te stellen en belastingverdragsvoordelen te claimen. Zonder een geldig en volledig ingevuld formulier kunt u geen gebruik maken van deze voordelen.

Hoewel LYNX ondersteuning biedt bij het invullen van het formulier, is het altijd raadzaam om een belastingexpert of fiscaal adviseur te raadplegen die bekend is met internationale belastingwetten. Zij kunnen helpen om te voldoen aan zowel de belastingvoorschriften van uw eigen land als de vereisten van de Verenigde Staten. LYNX heeft geen in-house kennis ten aanzien van fiscale aangelegenheden en daarom ook niet in staat is om hieromtrent informatie te verstrekken dan wel advies te verlenen.

We verwijzen ook graag naar de website van de IRS (www.irs.gov), waar u meer gedetailleerde informatie vindt over het invullen van een W-8BEN-formulier. We raden u ten zeerste aan deze website te raadplegen, aangezien het verdrag met de VS zeer complex kan zijn.

Ja, als er wijzigingen zijn in uw omstandigheden of de informatie die op het formulier is verstrekt, dient u het overeenkomstig bij te werken. Volg de eerdere instructies om uw ingediende formulier te wijzigen.

Disclaimer
Als u na het lezen van deze pagina hulp of advies nodig hebt bij het invullen van het W-8BEN formulier of bij het bepalen van uw specifieke situatie, raadpleeg dan de officieel gepubliceerde instructies van de IRS voor het W-8BEN formulier en/of uw belastingadviseur of juridisch adviseur.

Toon volledige disclaimer Sluit disclaimer
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam