Aandeel NVIDIA

Wat is de koers en verwachting van het aandeel NVIDIA? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel.

NVIDIA Corporation
ISIN: US67066G1040
Tickercode: NVDA | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

USD

---USD
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel NVIDIA kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel NVIDIA

Het aandeel Nvidia is één van de aandelen die sinds het begin van 2016 hard is gestegen. De koers van het aandeel steeg met meer dan 900% en staat nu op een all-time high van $ 289,36. Het aandeel lijkt enkel te kunnen stijgen en profiteert bovendien maximaal van populaire thema’s zoals artificial intelligence, crypto currencies en gaming. 

 

In dit artikel ga ik dieper in op het bedrijf achter het aandeel.

De volgende onderwerpen worden besproken:

Groeimogelijkheden aandeel Nvidia

Nvidia is sterk gegroeid door haar sterke positie in grafische chips verder uit te breiden. Nvidia maakt de meest geliefde videokaart voor gamers en heeft daardoor geprofiteerd van deze sterke groeimarkt. Ondanks het feit dat deze markt natuurlijk al behoorlijk in omvang is toegenomen en dat Nvidia al een sterke positie heeft, kan uit deze markt toch nog behoorlijk wat groei worden gehaald. Nvidia haalt 56% van haar omzet uit deze markt, wat het behoud van deze markt cruciaal maakt.

aandeel Nvidia

Andere belangrijke groeimarkten voor Nvidia zijn datacentra, producten voor geautomatiseerd rijden en kunstmatige intelligentie. Datacentra worden nog steeds voornamelijk gedomineerd door Intel, maar AMD en Nvidia proberen ook een deel van deze lucratieve groeimarkt te veroveren. Nvidia is natuurlijk van oorsprong sterk met haar videokaarten en probeert deze kennis dan ook te gebruiken in een wereld die steeds visueler wordt. Toch blijft het onzeker hoeveel marktaandeel Nvidia in deze markt kan bemachtigen.

Geautomatiseerd rijden en kunstmatige intelligentie staan nu nog in de kinderschoenen, maar bieden enorm potentieel. Bij kunstmatige intelligentie heeft dit voorlopig nog niet tot serieuze omzet geleid. Bij geautomatiseerd rijden is dit anders. Automotive is goed voor 5,7% van de omzet, maar heeft nog wel last van aanloopverliezen. Dit is een veelbelovende markt, de concurrentie is sterk en de winnaars nog redelijk onduidelijk. Concurrent Intel heeft in deze markt ook een sterke positie door de overname van Mobileye in 2017 voor $ 15,3 miljard.

Waardering aandeel Nvidia

De groei van de omzet en winst van Nvidia is gecombineerd met een explosie in de aandelenprijs. In de afgelopen vijf jaar is de omzet bijna verdrievoudigd, terwijl de vrije kasstroom toenam met ruim 600%. De aandelenprijs is in deze periode echter 1.462% gestegen. Hierdoor is het bedrijf relatief duurder geworden, terwijl de grotere schaal explosieve groei moeilijker maakt.

De vrije kasstroom is nu $ 4.1 miljard, maar de bedrijfswaarde is opgelopen naar $ 170 miljard waardoor het bedrijf nu op 41,5 maal de vrije kasstroom wordt gewaardeerd. Dit is vrij veel vergeleken met de eeuwige concurrent Intel dat een bedrijfswaarde heeft van $ 229 miljard, maar wel $ 12,7 miljard aan vrije kasstroom heeft. Het gevaar bij een belegging in Nvidia schuilt hem dan ook in het feit dat de winst kan blijven stijgen, terwijl de aandelenprijs teleurstelt door een zakkende koers/winst verhouding waarop het bedrijf wordt verhandelt.

Analisten adviezen Nvidia

Analisten zijn positief over het aandeel Nvidia. Er zijn maar liefst 42 analisten die de maker van grafische chips volgen en dertig hebben een koop aanbeveling. Elf analisten raden aan om het aandeel vast te houden en maar één dappere analist heeft het lef het aandeel op verkopen te zetten. Het koersdoel van analisten is door de sterke stijging van Nvidia inmiddels net onder de marktprijs komen te liggen.

De koers van het aandeel Nvidia is nu $ 291,37, terwijl het koersdoel van analisten $ 291,28 is. Dit komt vooral door het feit dat het aandeel snel omhoog geschoten is. Het is dan ook waarschijnlijk dat we de komende tijd verhogingen van analisten kunnen verwachten.

Koers NVIDIA aandeel grafiek

Koersdoel en conclusie aandeel Nvidia

Via LYNX kunt u de realtime koersen van Nvidia volgen. De koersdoelen van analisten staan momenteel onder de koers. De oorzaak daarvan zit echter naar alle waarschijnlijkheid in de hard opgelopen koers. De hoge koers van Nvidia, zorgt er echter ook voor dat veel van de toekomstige groei reeds in de aandelenprijs is gegroeid.

Zelf aandeel Nvidia kopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Nvidia (NVDA). U heeft toegang tot ruim 130 beurzen in meer dan 30 landen. Bekijk het aanbod:

Gerelateerde artikelen over aandeel NVIDIA

NVIDIA: Analyses & tipsWaarom in aandelen van NVIDIA beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook NVIDIA. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen NVIDIA kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel NVIDIA

Laatste koers
Verschil in USD
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

NVIDIA : fundamentele cijfers in USD

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel NVIDIA: Bedrijfsinformatie NVIDIA Corporation

NVIDIA werd opgericht in 1993 en heeft haar hoofdkantoor in Californië. Het bedrijf levert voornamelijk grafische processors en is opgedeeld in de divisies GPU en Tegra-processor. De bekendste producten van NVIDIA zijn NVIDIA Tegra, NVIDIA Quadro, NVIDIA Ion, NVIDIA Tesla en NVIDIEA GeForce. NVIDIA kende de laatste jaren een sterke groei doordat hun processoren gebruikt worden voor het mijnen van virtuele munten. Wereldwijd heeft NVIDIA Corporation meer dan 11.000 voltijdse werknemers.