Aandeel NVIDIA

Wat is de koers en verwachting van het aandeel NVIDIA? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

NVIDIA Corporation
ISIN: US67066G1040
Tickercode: NVDA | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

USD

---USD
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel NVIDIA kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel NVIDIA

Het aandeel NVIDIA is met een stijging van 165% dit jaar één van de sterkst presterende aandelen van dit moment.

Het bedrijf profiteert van de toenemende vraag naar chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie doeleinden. Na de publicatie van de kwartaalcijfers schoot de koers met bijna 25% omhoog. In dit artikel bespreken we de resultaten en laatste ontwikkelingen bij NVIDIA.

AI, AI, AI

De wereld is al maanden in de ban van kunstmatige intelligentie, wellicht beter bekend onder de Engelse variant Artificial Intelligence (AI). Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en dat is ook terug te zien op de aandelenbeurzen. Bedrijven die populaire chatbots lanceerden, zoals Microsoft en Alphabet zijn in trek bij beleggers. Maar deze bedrijven zijn niets zonder de halfgeleiders die de uiterst belangrijke chips leveren voor de werking van deze chatbots die gebruikmaken van AI.

Aan de basis van veel van deze AI-toepassingen ligt een ongeveer $ 10.000 kostende chip: de NVIDIA A100. NVIDIA is mogelijk goed voor 95% van de markt voor grafische processoren die kunnen worden gebruikt voor machine learning, volgens New Street Research. Vanwege de grote vraag naar de A100 chip, worden deze op de tweedehands markt zelfs voor bedragen tot $ 40.000 aangeboden.

Aandeel NVIDIA: kwartaalcijfers Q1 2024

De enorme vraag naar deze AI-chips zagen we afgelopen week ook duidelijk terug in de kwartaalcijfers van NVIDIA. Het bedrijf publiceerde zijn resultaten over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2024, eindigend op 30 april. De omzet kwam uit op $ 7,19 miljard, terwijl analisten vooraf op ‘slechts’ $ 6,52 miljard hadden gerekend. Ook de winst per aandeel was met $ 1,09 beter dan de verwachte $ 0,92. Dat was echter wel lager dan de $ 8,29 miljard dollar omzet die het bedrijf in hetzelfde kwartaal een jaar geleden realiseerde. Maar de nettowinst lag met $ 2,04 miljard wel duidelijk hoger dan de $ 1,62 miljard van vorig jaar.

Beleggers reageerden vooral enthousiast op de sterke prestaties die de divisie Data Center liet zien. NVIDIA’s datacentertak rapporteerde een omzetstijging van 14% tot $ 4,28 miljard, tegenover de verwachting van $ 3,9 miljard. NVIDIA zei dat de goede prestaties te danken waren aan de enorme vraag naar hun GPU-chips van cloud providers en grote internetbedrijven. Deze bedrijven gebruiken de chips van NVIDIA om generatieve AI-toepassingen zoals bijvoorbeeld OpenAI’s ChatGPT te trainen en te gebruiken.

Daarbovenop kwam een flinke outlookverhoging van de chipmaker. NVIDIA verwacht in het lopende kwartaal een omzet van ongeveer $ 11 miljard, dat was maar liefst 50% hoger dan de $ 7,15 miljard waar analisten eerder nog op rekenden. Dit bevestigt dat de vraag naar AI-chips van NVIDIA een enorme toevlucht neemt. Zo’n enorme outlookverhoging is best bijzonder voor een bedrijf met zo’n grote omvang. Bovendien zou het gaan om een omzetrecord, aangezien de omzet in één kwartaal in het verleden nog nooit hoger was dan $ 8,3 miljard.

De markt had uiteraard geen rekening gehouden met $ 4 miljard extra omzet. In reactie schoot de koers van het aandeel namelijk met bijna 25% omhoog. Daarmee werd het bedrijf in een dag ruim $ 190 miljard meer waard en nadert het bovendien de magische grens van $ 1000 miljard beurswaarde. Enkel acht bedrijven in de wereld passeerden eerder al eens deze mijlpaal.

De gamingdivisie van NVIDIA, die verantwoordelijk is voor de verkoop van grafische kaarten voor pc’s, zag echter een omzetdaling van 38% tot $ 2,24 miljard. Dit was echter wel minder slecht dan verwacht, er werd op een omzet van $ 1,98 miljard gerekend. De autodivisie van NVIDIA, waaronder chips en software voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, groeide zelfs met 114% op jaarbasis, maar blijft relatief klein met een omzet van minder dan $ 300 miljoen voor het afgelopen kwartaal.

Waardering aandeel NVIDIA

NVIDIA zal de komende jaren mogelijk blijven profiteren van de groeiende vraag naar AI-chips. Dit komt doordat cloudleveranciers en grote internetbedrijven steeds meer gebruik maken van NVIDIA’s GPU-chips voor het trainen en implementeren van generatieve AI-toepassingen. Deze stijgende vraag zal naar verwachting bijdragen aan het succes van NVIDIA in de toekomst.

Toch moeten beleggers na de recente rally proberen FOMO (fear of missing out) te voorkomen. Het aandeel staat dit jaar al 165% hoger en wordt momenteel verhandeld op 59x de verwachte winst voor het huidige jaar en 51x de verwachte winst voor volgend jaar. Dat is een vrij stevige waardering ten opzichte van het gemiddelde van de S&P 500 dat momenteel rond de 22 noteert.

Uiteraard bestaat de kans dat NVIDIA en analisten de verwachtingen de komende periode verder opwaarts moeten bijstellen. Maar aan de andere kant is het gezien de hoge kosten niet ondenkbaar dat concurrenten ook met gelijkwaardige chips naar buiten komen. Grote techgiganten als Apple, Alphabet en Alibaba zouden zelf ook werken aan geavanceerde AI-chips en uiteraard mogen we sectorgenoten AMD en Intel ook niet uitsluiten.

Aandeel NVIDIA: technische analyse

Met de enorme koerssprong is het aandeel NVIDIA naar een nieuwe all-time high geschoten. De koers opende een stuk boven de vorige koerstop van november 2021. Daarmee is er ruimte vrijgemaakt voor verdere stijging. Op korte termijn ligt een pullback naar de voormalige koerstop wel voor de hand.

Bij een correctie richting de voormalige weerstand rond de $ 340 is het zaak dat NVIDIA een hogere bodem vormt boven dit niveau. Dan blijft de trend opwaarts en liggen hogere koersen in het verschiet. Zakt NVIDIA echter te ver terug onder de voorgaande top dan spreken we van een valse uitbraak. Dan kan NVIDIA weer tergzakken naar het volgende steunniveau rond de $291 (top maart 2022).

Grafiek aandeel NVIDIA | Monstergroei verwacht bij NVIDIA, dankzij AI-chips
Grafiek uit webtrader LYNX+

Beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel NVIDIA (NVDA). U heeft toegang tot ruim 150 beurzen in 33 landen. Bekijk het aanbod:

Het aandeel NVIDIA is een van de best presterende aandelen uit de Nasdaq.

 

Welke technologieën zet het bedrijf in en waarom stijgt de koers van NVIDIA zo hard?

In dit artikel bespreken we de laatste kwartaalresultaten en alles wat u wilt weten over deze techpionier.

De volgende onderwerpen worden in dit artikel besproken:

 

NVIDIA aandeel

Kwartaalcijfers aandeel NVIDIA Q1 – 2020

De omzet lag in het eerste kwartaal 39% hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. In het eerste kwartaal van 2020 (boekjaar 2021 voor NVIDIA) werd een omzet van $3,08 miljard behaald, tegenover een omzet van $2,22 miljard in 2019.  De omzet uit gaming steeg year-over-year met 27% tot $1,33 miljard. Bij de divisie professional visualization leidde een groei van 15% tot een omzet van $307 miljoen. De automotive-divisie daalde met 7% tot een omzet van $155 miljoen. De echte groei kwam van de datacenters, waar maar liefst een groei van 80% werd gerealiseerd met een omzet van $1,14 miljard. Indien deze groei doorzet, zal deze divisie mogelijk de omzet van gaming voorbijstreven.

Outlook 2020

Voor het komende kwartaal verwacht NVIDIA een omzet van $3,65 miljard, maar dit heeft met name te maken met de overname van Mellanox (daarover later meer). Voor het gehele jaar mikt NVIDIA (inclusief Mellanox) op een omzet van $14,29 miljard en een winst van $4,95 miljard. Het bedrijf denkt niet veel last te hebben van de coronacrisis. Mogelijk kan er zelfs geprofiteerd worden vanwege de hogere vraag naar cloud en gaming.

Geschiedenis van aandeel NVIDIA Corp.

NVIDIA werd in 1993 opgericht door Jen-Hsun Huang, Chris Malachowsky en Curtis Priem. Huang had daarvoor gewerkt bij AMD en de andere heren werkten als elektrotechnisch ingenieurs bij Sun Microsystems. De mannen hadden het idee dat grafische kaarten essentieel waren voor de toekomst van computers. Ze merkten bovendien al snel op dat snelle videokaarten belangrijk waren voor de ontwikkeling van games.

Een videokaart of grafische kaart is een interface tussen een computer en het beeldscherm. Het belangrijkste onderdeel van moderne grafische kaarten is de GPU, die zoveel mogelijk grafische taken overneemt van de processor.

Het bedrijf besloot zich al snel te focussen op gaming. Het ging van start met slechts $ 40.000 op de bankrekening. Er was echter veel meer kapitaal nodig voor onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf haalde al snel ruim $20 miljoen op bij onder andere Sequoia Capital en andere durfkapitalisten.

Tijdens de internetzeepbel eind jaren 90 ging ook NVIDIA naar de beurs. Datzelfde jaar brachten ze de GeForce grafische processor uit. Dit was de eerste GPU (graphics processing unit), maar inmiddels heeft het bedrijf tientallen verbeterde versies op de markt gebracht.

NVIDIA aandeel chip

Welke producten en diensten levert NVIDIA?

NVIDIA is de afgelopen jaren hard gegroeid door haar sterke positie in grafische chips verder uit te breiden. Het bedrijf is vandaag de dag uitgegroeid tot de leider in visuele computertechnologie. Ze leveren niet alleen grafische kaarten, maar ook chipsets voor moederborden voor AMD- en Intel-processors en voor mobiele apparaten. NVIDIA is de onbetwiste nummer 1 op het gebied van grafische chips. NVIDIA maakt de meest geliefde videokaart voor gamers en heeft daardoor geprofiteerd van deze sterke groeimarkt.

Andere belangrijke groeimarkten voor het bedrijf zijn datacentra, producten voor geautomatiseerd rijden en kunstmatige intelligentie. We zullen ze hieronder bespreken.

Gaming

NVIDIA heeft een zeer sterke en dominante positie in de gaming-markt. NVDIA levert onder andere de grafische chips van de Microsoft Xbox en de Playstation. Sinds februari 2020 is er zelfs een speciale cloud gaming-dienst opgericht, genaamd GeForce NOW. De gamestreamingdienst werd op 4 februari 2020 beschikbaar voor het publiek en biedt dertig gratis computerspellen aan.  GeForce NOW is een dienst waarbij computerspellen op servers in de datacenters van NVIDIA worden afgespeeld, zodat de speler geen krachtige (spel)computer nodig heeft.

Bij het streamen van games worden de beelden op een cloud-computer berekend en samengesteld om vervolgens naar de eindgebruiker verstuurd te worden via het internet. Het platform heeft nu al meer dan 200 miljoen gebruikers. De omzet lag vorig jaar op $5,52 miljard en daarmee was ruim 51% van de totale omzet afkomstig van deze business.

Datacenter (Artificcial Intelligence)

NVIDIA is een van de pioniers op het gebied van deep learning (machine learning)/AI en concurreert op dit vlak met onder andere Amazon, Alibaba en Alphabet. De datacenters van NVIDIA zijn echter zo goed, dat deze door duizenden grote en kleine cloud-computing bedrijven gebruikt worden. Zelfs de big tech boys, zoals Alibaba, Amazon, Microsoft, IBM en Alphabet, maken gebruik van de High Performance Computing (HPC) diensten van NVIDIA.

Het machinaal en automatisch leren vergt enorm veel rekenkracht. Verder worden de GPU chips ook gebruikt in de medische sector. Ze zouden in de toekomst in staat moeten zijn om een onderscheid te maken tussen kankercellen en gezonde cellen. Vorig jaar was deze divisie goed voor 27% van de omzet, wat gelijk staat aan een bedrag van $2,98 miljard.

Professional Visualization (Augmented Reality & Virtual Reality)

NVIDIA heeft naar eigen zeggen een marktaandeel van ruim 90% in grafische computergeheugens (RAM). Het bedrijf experimenteert volop met AR en VR zodat professionals, gamers en ontwikkelaars deze vernieuwende technologie kunnen gebruiken. Het dragen van zo een speciale bril staat wellicht nog in de kinderschoenen, maar de techniek is veelbelovend. Vorig jaar leverde deze divisie een omzet op van $1,2 miljard, wat goed is voor 11% van de totale omzet. 

Automotive (Self-Driving Cars)

Minder bekend bij het grote publiek is dat NVIDIA volop aan het testen is met haar eigen zelfrijdende auto’s. Het gaat om auto’s die gebruikmaken van het DRIVE AGX platform. Dit is een schaalbaar, open en autonoom platform voor voertuigen dat dient als het brein voor autonome voertuigen. Als enige hardwareplatform in zijn soort levert NVIDIA DRIVE AGX krachtige, energiezuinige computers voor functioneel veilige AI-aangedreven zelfsturing. Het bedrijf heeft meerdere partnerships met onder andere Volvo, Toyota, Mercedes-Benz en Didi (China).

De omzet wordt nu nog voornamelijk gedreven door infotainment, informatie die primair tot doel heeft het beoogde publiek te vermaken. In de toekomst denkt NVIDIA dat autonoom rijden enorm veel geld gaat opleveren. Zowel de hardware als software kunnen bijdragen aan een enorme groei. De techpionier denkt dat de totale markt (TAM) in 2025 zo een $25 miljard bedraagt. In het afgelopen boekjaar werd hier $700 miljoen (6% van totaal) aan omzet gedraaid, maar dat zou in de toekomst veel meer kunnen worden. 

Overname Mellanox

Eerder dit jaar werd de overname van Mellanox Technologies na een periode van 13 maanden eindelijk afgerond. Mellanox Technologies Ltd. was een Israëlisch-Amerikaanse multinational en leverancier van computernetwerkproducten voor datacenters. NVIDIA sprak zelf over een homerun deal, en is erg enthousiast over de overname waar circa $7 miljard mee gemoeid is.

De overname is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van AI computing en hoge snelheidsnetwerken en gegevensverwerking. NVIDIA hoopt de innovatie te kunnen versnellen en verbazingwekkende dingen te gaan creëren voor datacenters in de toekomst. De cijfers van het bedrijf zullen vanaf het huidige boekjaar worden verwerkt in de kwartaalcijfers en zullen de resultaten in de toekomst een flinke (optische) boost geven.

Omzetontwikkeling van NVIDIA 

Alle vier de besproken divisies van NVIDIA groeiden de afgelopen jaren erg hard. Hoewel vooral de grafische kaarten voor gaming en crypto mining de afgelopen jaren de kar trokken, vindt er nu een opvallende verschuiving plaats naar de datacenters. De omzet uit gaming is vrij cyclisch en vorig jaar lag de omzet zelfs ruim 11% lager dan in 2018. De overige divisies laten nog groei zien. Al met al lag de omzet in 2020 licht lager dan in 2019. Het potentieel blijft echter aanwezig, dat heeft het eerste kwartaal van het lopende jaar al bewezen.

Voornamelijk op lange termijn ziet het plaatje voor NVIDIA er rooskleurig uit. Het bedrijf heeft de juiste know-how in huis en bovendien al een vrij dominante positie in het speelveld van de toekomst. Verdere ontwikkelingen en commercialisering van technologieën als Virtual Reality, Augmented Reality en Autonoom rijden zullen de omzet van NVIDIA kunnen laten exploderen. Met de data services hebben ze bovendien, naast gaming, een vrij stabiele inkomstenbron in huis.

Jaar Omzet YoY Growth %
2015 $ 5,0 miljard +7%
2016 $ 6,9 miljard +38%
2017 $ 9,7 miljard +40%
2018 $ 11,7 miljard +20%
2019 $ 10,9 miljard – 7%
2020 (e) $ 14,62 miljard (inclusief overname Mellanox) +34% (e)

 

Is het aandeel NVIDIA koopwaardig?

NVIDIA heeft momenteel een beurswaarde van $ 215 mrd en er werd in 2019 een winst geboekt van $2,8 miljard. De waardering lijkt met een K/W van 77 (2019) vrij stevig, maar dat heeft onder andere te maken met de potentie van het bedrijf.  De winst in 2020 zal naar verwachting uitkomen op circa $4,95 miljard, waardoor de verwachte K/W met 43 al stukken lager ligt. De overname van Mellanox zal bovendien kunnen leiden tot schaalvoordelen en de eerder besproken vooruitstrevendheid van het bedrijf moet de omzet en de winst de komende jaren verder stuwen.

De waardering van NVIDIA zal dan flink afnemen en beleggers lijken daar nu alvast op vooruit te zijn gelopen. Voor de lange termijn zijn de kaarten goed geschud en een eventuele correctie kan interessant zijn voor lange termijn beleggers die willen profiteren van technologische vooruitgang.

Technische analyse aandeel NVIDIA

De koers van NVIDIA knalde in februari/maart hard omlaag, maar de technologische vooruitstrevendheid en de wendbaarheid van het bedrijf hebben de koers razendsnel doen herstellen. Inmiddels noteert het aandeel NVIDIA op een nieuwe all-time high en oogt het lange termijn technische plaatje uitermate positief. Een terugval richting de voorgaande weerstand rond de $300 kan worden benut om in te stappen. Een potentieel koersdoel van circa $475 kan worden berekend aan de hand van de voormalige zijwaartse bandbreedte tussen $125 en $300.

Aandeel NVIDIA koers

 

Aandeel NVIDIA kopen via LYNX

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel NVIDIA. U heeft toegang tot ruim 130 beurzen in 33 landen. Bekijk het aanbod:

 

Het aandeel Nvidia is één van de aandelen die sinds het begin van 2016 hard is gestegen. De koers van het aandeel steeg met meer dan 900% en staat nu op een all-time high van $ 289,36. Het aandeel lijkt enkel te kunnen stijgen en profiteert bovendien maximaal van populaire thema’s zoals artificial intelligence, crypto currencies en gaming. 

 

In dit artikel ga ik dieper in op het bedrijf achter het aandeel.

De volgende onderwerpen worden besproken:

Groeimogelijkheden aandeel Nvidia

Nvidia is sterk gegroeid door haar sterke positie in grafische chips verder uit te breiden. Nvidia maakt de meest geliefde videokaart voor gamers en heeft daardoor geprofiteerd van deze sterke groeimarkt. Ondanks het feit dat deze markt natuurlijk al behoorlijk in omvang is toegenomen en dat Nvidia al een sterke positie heeft, kan uit deze markt toch nog behoorlijk wat groei worden gehaald. Nvidia haalt 56% van haar omzet uit deze markt, wat het behoud van deze markt cruciaal maakt.

aandeel Nvidia

Andere belangrijke groeimarkten voor Nvidia zijn datacentra, producten voor geautomatiseerd rijden en kunstmatige intelligentie. Datacentra worden nog steeds voornamelijk gedomineerd door Intel, maar AMD en Nvidia proberen ook een deel van deze lucratieve groeimarkt te veroveren. Nvidia is natuurlijk van oorsprong sterk met haar videokaarten en probeert deze kennis dan ook te gebruiken in een wereld die steeds visueler wordt. Toch blijft het onzeker hoeveel marktaandeel Nvidia in deze markt kan bemachtigen.

Geautomatiseerd rijden en kunstmatige intelligentie staan nu nog in de kinderschoenen, maar bieden enorm potentieel. Bij kunstmatige intelligentie heeft dit voorlopig nog niet tot serieuze omzet geleid. Bij geautomatiseerd rijden is dit anders. Automotive is goed voor 5,7% van de omzet, maar heeft nog wel last van aanloopverliezen. Dit is een veelbelovende markt, de concurrentie is sterk en de winnaars nog redelijk onduidelijk. Concurrent Intel heeft in deze markt ook een sterke positie door de overname van Mobileye in 2017 voor $ 15,3 miljard.

Waardering aandeel Nvidia

De groei van de omzet en winst van Nvidia is gecombineerd met een explosie in de aandelenprijs. In de afgelopen vijf jaar is de omzet bijna verdrievoudigd, terwijl de vrije kasstroom toenam met ruim 600%. De aandelenprijs is in deze periode echter 1.462% gestegen. Hierdoor is het bedrijf relatief duurder geworden, terwijl de grotere schaal explosieve groei moeilijker maakt.

De vrije kasstroom is nu $ 4.1 miljard, maar de bedrijfswaarde is opgelopen naar $ 170 miljard waardoor het bedrijf nu op 41,5 maal de vrije kasstroom wordt gewaardeerd. Dit is vrij veel vergeleken met de eeuwige concurrent Intel dat een bedrijfswaarde heeft van $ 229 miljard, maar wel $ 12,7 miljard aan vrije kasstroom heeft. Het gevaar bij een belegging in Nvidia schuilt hem dan ook in het feit dat de winst kan blijven stijgen, terwijl de aandelenprijs teleurstelt door een zakkende koers/winst verhouding waarop het bedrijf wordt verhandelt.

Analisten adviezen Nvidia

Analisten zijn positief over het aandeel Nvidia. Er zijn maar liefst 42 analisten die de maker van grafische chips volgen en dertig hebben een koop aanbeveling. Elf analisten raden aan om het aandeel vast te houden en maar één dappere analist heeft het lef het aandeel op verkopen te zetten. Het koersdoel van analisten is door de sterke stijging van Nvidia inmiddels net onder de marktprijs komen te liggen.

De koers van het aandeel Nvidia is nu $ 291,37, terwijl het koersdoel van analisten $ 291,28 is. Dit komt vooral door het feit dat het aandeel snel omhoog geschoten is. Het is dan ook waarschijnlijk dat we de komende tijd verhogingen van analisten kunnen verwachten.

Koers NVIDIA aandeel grafiek

Koersdoel en conclusie aandeel Nvidia

Via LYNX kunt u de realtime koersen van Nvidia volgen. De koersdoelen van analisten staan momenteel onder de koers. De oorzaak daarvan zit echter naar alle waarschijnlijkheid in de hard opgelopen koers. De hoge koers van Nvidia, zorgt er echter ook voor dat veel van de toekomstige groei reeds in de aandelenprijs is gegroeid.

Zelf aandeel Nvidia kopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Nvidia (NVDA). U heeft toegang tot ruim 130 beurzen in meer dan 30 landen. Bekijk het aanbod:

NVIDIA: Analyses & tipsWaarom in aandelen van NVIDIA beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook NVIDIA. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen NVIDIA kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel NVIDIA

Laatste koers
Verschil in USD
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

NVIDIA : fundamentele cijfers in USD

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel NVIDIA: Bedrijfsinformatie NVIDIA Corporation

NVIDIA werd opgericht in 1993 en heeft haar hoofdkantoor in Californië. Het bedrijf levert voornamelijk grafische processors en is opgedeeld in de divisies GPU en Tegra-processor. De bekendste producten van NVIDIA zijn NVIDIA Tegra, NVIDIA Quadro, NVIDIA Ion, NVIDIA Tesla en NVIDIEA GeForce. NVIDIA kende de laatste jaren een sterke groei doordat hun processoren gebruikt worden voor het mijnen van virtuele munten. Wereldwijd heeft NVIDIA Corporation meer dan 11.000 voltijdse werknemers.