LYNX - dé broker voor CFD's
CFD trading voor serieuze beleggers

LYNX biedt een groot aantal verschillende CFD’s aan op aandelen, grondstoffen en indices waarin u wereldwijd kunt handelen.

Zo kunt u in Europese, Amerikaanse, Engelse en Australische CFD’s beleggen op zowel indices als aandelen. De CFD’s die worden aangeboden zijn onder andere beschikbaar op alle aandelen van de AEX, BEL20, DAX, CAC40, Dow Jones en S&P 500. Daarnaast biedt LYNX ook CFD’s aan op indices zelf, waarmee u eenvoudig kunt inspelen op een koersstijging of daling.

Door middel van Direct Market Access (DMA) handelt u in CFD’s tegen eerlijke en scherpe tarieven, lage financieringskosten en zonder spread markup. DMA zorgt er namelijk voor dat de spreads van CFD’s gelijk zijn aan de spreads van de onderliggende aandelen. Hierdoor ontstaan er dus geen kunstmatige spreads van bied- en laatprijzen.

CFD trading via online broker LYNX
 • Meer dan 7.000 CFD’s beschikbaar

 • Lage en transparante tarieven voor CFD’s

 • Zowel CFD’s long als CFD’s short

 • Innovatief handelsplatform & tools

 • Direct Market Access (DMA)

 • Geen spread markups

 • Lage financieringskosten

 • Uitgebreid educatieprogramma


Betrouwbaar handelsplatform voor CFD's

De broker met een bekroond en innovatief platform

Als u in CFD’s handelt, is het van belang dat u een betrouwbaar handelsplatform heeft waarmee u analyses kunt maken en een snelle orderuitvoering heeft.

Het bekroonde handelsplatform dat wij aanbieden voldoet aan deze vereisten. Het ondersteunt u als belegger in elke fase van het beleggingsproces. Vanaf de (technische) analyse, waarbij u de beschikking heeft over verschillende CFD trading tools en ruim 100 technische indicatoren en het plaatsen van uw orders tot aan het monitoren en sluiten van uw posities. De technische mogelijkheden van de software ondersteunen CFD beleggers en creëren de mogelijkheid om succesvoller in CFD’s te handelen.

CFD broker voor CFD trading

Succesvolle CFD trading is een kwestie van techniek:

 • Dankzij DMA handelt u CFD’s tegen een eerlijke prijs
 • Meer dan 60 ordertypes & 100 technische indicatoren voor CFD handel
 • Stabiel platform, zelfs in hectische beurstijden
 • Trading tools zoals de GrafiekTrader of de Markt Scanner
 • Software beschikbaar voor desktop, smartphone & tablet


Trading Tools voor CFD's

De broker met waardevolle trading tools

Door gebruik te maken van trading tools kunt u uw CFD trading professionaliseren en de kans op succes vergroten.

De trading tools van ons handelsplatform zijn speciaal ontwikkeld om beleggers te ondersteunen bij het handelen in verschillende financiële instrumenten. De GrafiekTrader en de Markt Scanner zijn bijvoorbeeld ideaal om te handelen in CFD’s en kunnen kosteloos worden gebruikt.

Markt Scanner

Met de Markt Scanner kunt u als belegger snel en eenvoudig een overzicht krijgen van wat er op de wereldwijde financiële markten gebeurt. Met deze tool kunt u op basis van zelfgekozen criteria zoeken naar onderliggende waarden, die vervolgens door middel van CFD’s kunnen worden gekocht of verkocht. De zoekcriteria van de Markt Scanner, zoals prijs, volume of sector, kunnen op elke manier worden gecombineerd om de juiste aandelen, indices, futures en meer te vinden.

CFD handelen - scan de markt naar geschikte CFD's

GrafiekTrader

Met de GrafiekTrader heeft u de mogelijkheid om direct in een grafiek orders te plaatsen, te wijzigen of te annuleren. Zo kunt u snel, zonder enige vertraging, reageren op koersveranderingen. Met de GrafiekTrader kunnen 120 indicatoren worden gebruikt voor de analyse van CFD’s en andere effecten. Grafieksjablonen kunnen eenvoudig worden opgeslagen en later worden hergebruikt. Daarnaast kunt u meldingen instellen op basis van verschillende criteria zoals tijd, prijs of marge.

CFD trading - realtime cfd handelen in de grafiek


Trading Apps voor CFD's

Mobiel in CFD's handelen
met de Trading App

CFD trading app - mobiel CFD beleggen

Als CFD belegger heeft u vaak te maken met een korte beleggingshorizon. Het is dan ook van belang dat u uw portefeuille nauwlettend in de gaten kunt houden om elk moment te kunnen reageren. Ook wanneer u CFD’s langer aanhoudt is het fijn om uw portefeuille regelmatig te monitoren.

Met de Trading App voor iOS en Android kunt u op elk gewenst moment uw portefeuille inzien, waar en wanneer u wilt. In één oogopslag ziet u al uw posities, openstaande koop- en verkooporders, uitgevoerde transacties, watchlists en belangrijke informatie over uw portefeuille, zoals de gemaakte financieringskosten.

Naast het monitoren van uw portefeuille, is de app ook ideaal om direct te handelen in CFD’s. Effecten kunnen eenvoudig worden geanalyseerd, koersontwikkelingen worden duidelijk in grafieken weergegeven en orders worden via uw mobiel binnen enkele seconden op de markt uitgevoerd.

Er is ook een handige read-only modus beschikbaar, die het mogelijk maakt om snel in te loggen zonder dat u uw toegangsgegevens hoeft in te voeren.

 • De professionele Trading App, ook voor CFD’s

 • Geavanceerde functies om via uw mobiel in CFD’s te handelen

 • Overal en altijd CFD’s handelen

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) en Android


Direct Market Access

De broker die u direct toegang geeft tot het orderboek

Veel CFD brokers treden op als market makers (MM-brokers) en bepalen zelf het handelsvolume en de prijzen waartegen CFD’s worden gekocht (laatprijs) en verkocht (biedprijs). Voor de klant is deze handelswijze niet altijd transparant, omdat niet duidelijk is hoe de koers van een CFD wordt bepaald.

Dit leidt soms tot sterke koersschommelingen, die zich niet voordoen op de beurs waarop de onderliggende waarde van de CFD wordt verhandeld. Direct Market Access (DMA), waarmee u direct in het orderboek van de beurs kunt handelen, is vele malen eerlijker en transparanter. Via DMA handelen in CFD’s betekent dat u handelt met dezelfde smalle spreads als de onderliggende waarde op de beurs.

Via LYNX heeft u toegang tot DMA, de spreads worden niet kunstmatig verbreed, er is dus geen spread markup. Vooral bij het handelen met een hefboom is dit dit een stuk voordeliger, omdat zelfs kleine veranderingen in de spread een groot effect kunnen hebben op mogelijke winsten of verliezen.

DMA broker CFD LYNX

CFD's handelen zonder onverwachte kosten

Onze CFD tarieven: eerlijk en transparant

Transactie- en financieringskosten spelen een belangrijke rol bij de keuze voor een CFD broker.

CFD trading via LYNX is transparant. Er wordt geen gebruik gemaakt van een spread markup, u betaalt alleen transactiekosten. Voor Aandelen CFD’s in EUR betaalt u bijvoorbeeld slechts 0,10% van de transactiewaarde met een minimum van EUR 6,00. Voor het overnight aanhouden van CFD’s rekenen wij +/- 3,5% van de benchmark. Hiermee kunt u gedurende een langere periode CFD’s op uw effectenrekening aanhouden.

Er kan een minimale maandelijkse activiteitsvergoeding (tot EUR 5,00 voor particuliere en gezamenlijke rekeningen en tot EUR 15,00 voor zakelijke rekeningen), externe product- en spreadkosten of andere vergoedingen van toepassing zijn. Zie voor meer informatie onze tarievenpagina.

Gratis dividenduitkering bij handel in cfd's
Geen verwerkingskosten
voor dividenduitkering
Als u in uw portefeuille CFD's in positie heeft van fondsen die dividend uitkeren, dan ontvangt u de economische waarde van dit dividend automatisch op uw effectenrekening. Hier worden geen verwerkingskosten voor in rekening gebracht.
beleggen cfd - eerlijke spreads
Eerlijke spreads:
geen spread markups
De spreads van CFD’s zijn gelijk aan de spread van het onderliggende aandeel, waardoor zonder markup wordt gewerkt.
LYNX Klantenservice: neem contact op voor uw vragen
Telefonische
orderondersteuning
Via LYNX kunt u telefonische ondersteuning krijgen bij het plaatsen van een CFD order op de beurs. Onze ervaren servicemedewerkers kijken graag met u mee via Team-Viewer

LYNX Tarievenoverzicht CFD's

Aandelen CFD orders in EUR

Kosten: 0,10% over de transactiewaarde. Min. EUR 6,00

OrderwaardeTransactiekosten
CFD order à EUR 6.500 EUR 6,00
CFD order à EUR 10.000 EUR 10,00

Bij het kopen of verkopen van Aandelen CFD’s in EUR waarden wordt de vergoeding berekend op basis van het orderwaarde.

Aandelen CFD orders in USD

Kosten: Tot 2.000: USD 0,01 per CFD. Vanaf 2.000: USD 0,005 per CFD

OrderwaardeTransactiekosten
CFD order van USD 2.000 aandelen AppleUSD 5,00
CFD order van USD 5.000 aandelen AppleUSD 5,00

Voor Aandelen CFD orders in USD worden verhandeld, is de vergoeding gebaseerd op het aantal verhandelde CFD’s.

Index CFD’s

CFDTransactiekostenMinimum per order
Duitsland 40
0,02%EUR 6,00
Euro 500,02%EUR 6,00
GB 1000,02%GBP 6,00
USA 300,02%USD 6,00
US Tech 1000,02%USD 6,00
US 5000,02%USD 6,00

Meer informatie over onze tarieven vindt u op onze overzichtspagina.

Alle tarieven in één overzicht
CFD's handelen: Dit moet u weten

Definitie: Wat zijn CFD's?

De term CFD komt uit het Engels en is de afkorting voor “contract for difference”. CFD’s verwijzen altijd naar een onderliggende waarde. Dit zijn vaak aandelen, maar er bestaan ook CFD’s op indices, valuta’s en grondstoffen. Bij een CFD, in tegenstelling tot een aandeel, neemt de belegger niet deel aan een onderneming, maar alleen aan de prijsontwikkeling van het financiële instrument. In de regel worden CFD’s niet op de beurs verhandeld, maar buiten de beurs om in de zogenaamde OTC-markt (over-the-counter markt). Particuliere beleggers hebben geen directe toegang tot deze OTC-markt. Zij hebben daarom een CFD broker nodig. De broker ontvangt de order van de klant en voert deze zelf uit of via een handelspartner.

Waarom handelt men in CFD's

Het voordeel van CFD trading is dat u niet de gehele onderliggende waarde hoeft aan te houden wanneer u een positie inneemt. Een gedeelte van de positiewaarde wordt als margin aangehouden, waardoor u gebruik kunt maken van een hefboomeffect. Door gebruik te maken van dit hefboomeffect kunt u met een klein bedrag een grote positie innemen. Hierdoor kunnen grotere resultaten worden behaald, zowel in positieve als in negatieve zin.

Bij het handelen in CFD’s kunt u speculeren op een prijsstijging (long gaan) of op een prijsdaling (short gaan) van een aandeel, index, grondstof, valuta of obligatie. In tegenstelling tot futures hebben index CFD’s geen vervaldatum. U heeft dus niet te maken met de kosten en risico’s die verbonden zijn aan het doorrollen van futurecontracten.

Overzicht van de voordelen en risico's van CFD trading

Voordelen van CFD's

Speculatie

Het gemak van het verhandelen van een CFD-positie maakt het mogelijk om ze op korte termijn en op speculatieve basis te verhandelen. Als u verwacht dat de markt zal stijgen, kunt u besluiten om een CFD te kopen. Als u een daling verwacht, kunt u besluiten om een CFD te verkopen.

Hedging

De koers van een CFD is gelijk aan de prijsontwikkeling van het onderliggende effect en is daardoor geschikt om het risico van een bestaande portefeuille af te dekken. Een CFD-positie vereist geen initiële investering, maar is beperkt tot een marginbedrag, waardoor het een zeer flexibel instrument is voor hedging doeleinden.

Het effect van leverage

De initiële investering kan relatief laag zijn in vergelijking met de totale transactiewaarde, met als gevolg dat CFD-transacties met een hefboomeffect worden gecreëerd. Een relatief kleine marktbeweging kan een in verhouding grotere invloed hebben op de waarde van uw CFD. Het hefboomeffect kan leiden tot zowel grote winsten als grote verliezen.

Handelen in grondstoffen

Om te profiteren van de koersontwikkelingen van een grondstof, zoals goud of zilver, is het niet nodig om het fysieke metaal te kopen. U kunt een CFD kopen met goud of zilver als onderliggende waarde. De koersbeweging van de CFD zal exact de koersbeweging van de onderliggende grondstof weergeven.

Belastingen

Aangezien CFD’s OTC-contracten zijn en niet genoteerd zijn aan een gereglementeerde beurs, zijn ze niet onderworpen aan bepaalde belastingregimes. Zo is een belegger die een in het Verenigd Koninkrijk genoteerd aandeel koopt, verplicht een stamp duty belasting te betalen over het transactiebedrag.

Risico's van CFD's

Tegenpartijrisico

Interactive Brokers Ireland is de tegenpartij bij CFD transacties, met LYNX als tussenpersoon. Om deze reden loopt u het financiële risico dat verbonden is aan de handel, met Interactive Brokers Ireland als de tegenpartij. Dit betekent dat, in het geval van een faillissement of insolventie van de tegenpartij, zij niet langer in staat is om aan haar verplichtingen aan u te voldoen, wat kan leiden tot financiële verliezen.

OTC-risico

CFD’s worden niet verhandeld op een gereglementeerde markt of worden niet afgewikkeld door een centrale clearinginstelling. Met andere woorden, de regels en bescherming die door gereglementeerde beurzen en clearinginstituten worden geboden, zijn niet van toepassing wanneer u een CFD-transactie uitvoert.

Marktrisico

De koers van de onderliggende waarde, en dus ook die van de CFD, wordt direct beïnvloed door verschillende factoren waaronder de prestaties van het bedrijf, de valuta of grondstof. Ook kunnen internationale macro-economische factoren, veranderingen in vraag- en aanbod en het huidige beurssentiment de koers van een effect beïnvloeden.

Liquiditeitsrisico

De uitgever van CFD’s kan op eigen initiatief bepalen om de notering van een bepaalde CFD op te heffen of het innemen van nieuwe posities in één of meerdere CFD’s te verbieden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals opschorting van het onderliggende effect, insolvabiliteit, onvoldoende volume in het onderliggende effect of om enige andere redenen. U loopt hiermee het risico de controle over uw CFD-positie te verliezen.

Niet-converteerbaar

CFD’s kunnen niet worden omgezet in het onderliggende effect. Bovendien ontvangt een belegger geen stemrecht wanneer deze een CFD op een aandeel aanhoudt.

Renterisico

De rentetarieven op open CFD posities zijn gebaseerd op internationale standaarden. Omdat deze rentetarieven voortdurend in beweging zijn, zullen deze rentetarieven ook van invloed zijn op de winsten/verliezen van de CFD belegger. Als u op langere termijn in CFD’s belegt kan de rente een aanzienlijke invloed hebben op het rendement.

Valutarisico

Als u een CFD in een andere valuta dan de euro handelt, loopt u een valutarisico. Als de valuta van de CFD waarin u belegt in waarde afneemt ten opzichte van de euro, heeft dit een negatieve invloed op de waarde van uw CFD positie.


Online CFD's handelen

Waarom CFD trading via LYNX?

De combinatie van een superieur handelsplatform, lage en eerlijke tarieven en financieringskosten en een uitstekende service maakt CFD’s beleggen via LYNX aantrekkelijk. Een effectenrekening geeft u daarnaast toegang tot een enorm aanbod van meer dan 7.000 CFD’s.

 • Lage en transparante tarieven
 • Geen spread markups
 • Lage financieringskosten
 • Gebruiksvriendelijke software
 • CFD handel via de app
 • Ruim 7.000 CFD's verhandelbaar
 • Zowel CFD's long als short
 • Vele ordertypes

Populaire CFD's bij LYNX

Populaire CFD's bij LYNX

LYNX stelt u in staat om ‘s werelds meest populaire CFD’s te handelen. Koop of verkoop CFD’s op bekende Nederlandse of Amerikaanse onderliggende waarden. Handel in CFD’s op belangrijke indices of beleg in CFD’s met onderliggende waarden zoals aandelen uit bijvoorbeeld Brazilië of Zuid-Afrika. Enkele van de meest populaire CFD’s zijn:

Index CFD’s

Europese CFD’s

Amerikaanse CFD’s

Grondstoffen CFD’s

 • Goud
 • Zilver

Ontdek alles over CFD trading

Ontdek alle ins en outs over CFD trading

Om een betere CFD belegger te worden, bieden wij u vele educatiemogelijkheden, zoals de LYNX Masterclass en de LYNX Nieuwsbrieven. In ons uitgebreide Beurs & Kennisportaal vindt u daarnaast waardevolle tips over CFD’s, uitleg over strategieën, eBooks, gedetailleerde grafiek- en koersinformatie, dagelijkse beursupdates en nog veel meer. Met ons uitgebreide aanbod helpen we zowel beginners als gevorderden om betere beleggers te worden. Want bij LYNX staat één ding voorop: het succes van onze klanten.

LYNX – Meer dan een broker voor CFD's

Via de online broker LYNX kunt u veel meer handelen dan alleen CFD’s. Lees hier meer: