Opties Doorrollen

U kunt gemakkelijk alle optiecontracten in uw portefeuille doorrollen voordat ze aflopen. Dit stelt u in staat om door te gaan met een specifieke strategie, zelfs na de oorspronkelijke expiratiedatum. Hieronder leest u per platform hoe u uw opties kunt doorrollen. Het doorrollen van opties houdt in dat u uw huidige optiecontract(en) sluit en nieuwe opent met een latere expiratiedatum of een andere uitoefenprijs.

Opties Doorrollen in LYNX+

In LYNX+ is het nog niet mogelijk om een optiecontract door te rollen. Wat u wel kunt doen is het proces handmatig uitvoeren, dit doet u door de optie te sluiten en de optie met een latere expiratiedatum te openen. Om een optiecontract in LYNX+ te sluiten, gaat u naar de sectie Portefeuille. Klik op de drie horizontale stippen rechts van de optiepositie die u wilt doorrollen en selecteer Positie Sluiten.


Zoek vervolgens naar de onderliggende waarde van de optie in de zoekbalk rechtsboven. Nadat u de onderliggende waarde heeft geselecteerd, verschijnt er een gedetailleerde overzichtspagina waar u op het tabblad Opties moet klikken om de optieketen te zien.


Zoek de gewenste optie(s) en klik ernaast op de Koopknop om de optie(s) te kopen of op de Verkoopknop om de optie(s) te verkopen.

Wel is het mogelijk om van losstaande optiecontracten een combinatie te maken in LYNX+. Als u een optiecombo wenst aan te maken, klikt u op de knop Optiecombo maken onder de optieketen. Gebruik de knop Toevoegen naast elk individueel optiecontract om ze naar wens in de combo op te nemen. Zodra u de gewenste optiecontracten heeft samengesteld, wordt de optiecombinatie weergegeven onder de optieketen. Gebruik ten slotte de knop Order aanmaken om het ticket voor de combo-order te openen.

Opties Doorrollen in TWS

Klik in het Trader Workstation (TWS) op Trading Tools in de menubalk en selecteer vervolgens Rollover Options. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je alle noodzakelijke instellingen kunt maken.

In het bovenste gedeelte van het venster kunt u selecteren welke optiecontracten moeten worden weergegeven. U kunt ook instellen welk type contract (calls of puts) moet worden doorgerold. Wanneer u uw selectie heeft gemaakt, klikt u op Refresh List om alle contracten weer te geven die aan uw criteria voldoen.

Markeer in de resulterende lijst de optiepositie(s) die u wilt doorrollen in de kolom Roll To. Om een andere optie te selecteren om te kopen of te verkopen, klikt u op het potloodpictogram naast de gewenste optiepositie. Bevestig uw selectie door op OK te klikken.


Klik vervolgens op de knop Create Orders. Het systeem genereert automatisch de noodzakelijke combinatie van orders om het (de) bestaande optiecontract(en) te sluiten en nieuwe te openen met een latere expiratiedatum. Controleer en pas ten slotte de orderparameters aan in het Orders-paneel voordat u op Transmit klikt om de order te verzenden.

Opties Doorrollen in LYNX Trading

Navigeer naar het hoofdmenu en tik op Option Exercise/Roll.

Klik op de optiepositie die u wilt doorrollen en selecteer dan Roll Position onderaan de app.


Zodra u de optie Roll Position heeft geselecteerd, krijgt u de Option Chains te zien waar u verschillende opties kunt kiezen om te kopen of te verkopen.


Door op de knop Roll Option onderaan de app te klikken, verschijnt er een ordervenster waarin u de orderparameters kunt configureren. Gebruik de schuifknop om de order te plaatsen..

Veelgestelde Vragen

Ja, bij doorlopende opties betaalt u kosten voor zowel het sluiten van het (de) bestaande optiecontract(en) als voor het openen van nieuwe optiecontract(en) met een langere looptijd. De huidige tarieven kunt u raadplegen op deze pagina.

  • TWS: De Rollover Option order die u heeft aangemaakt kunt u vinden in het Rollover Options venster onder het Orders paneel. Klik op de C-knop (Sluiten) in de Statuskolom om de order te annuleren.
    De Rollover Option order is ook te vinden in de Classic Trading lay-out in het Pending paneel of in het Portfolio paneel in het Orders gedeelte, waar je op de C-knop in de Status kolom moet klikken om de order te annuleren.
  • Mobiele app: Navigeer naar het hoofdmenu en selecteer Transactions. Ga naar het tabblad Orders en zoek de specifieke rollover order die u wilt annuleren. Tik op de order om het ordervenster te openen. Gebruik de schuifknop in het venster om de rollover-order te sluiten.

Informatie over opties die de afgelopen zeven dagen zijn doorgerold is direct beschikbaar op zowel het TWS platform als de LYNX Trading mobiele app.

  • TWS: Om toegang te krijgen tot deze informatie, navigeert u naar de menubalk en klikt u op Trade History. Hier vind je alle uitgevoerde transacties, inclusief rolloveropties, voor de opgegeven periode.
  • Mobile App: Access the main menu and choose Transactions, then select the Trades tab and pick the desired date. Here, you will find all executed trades, including rollover options, for the specified date.
  • Mobiele app: Ga naar het hoofdmenu en kies Trades, selecteer vervolgens de tab Trades en kies de gewenste datum. Hier vind u alle uitgevoerde transacties, inclusief doorgerolde opties, voor de opgegeven datum.
  • Activity Statement: Voor een uitgebreidere geschiedenis kun je informatie over de doorroloptie(s) vinden in het gedeelte Trades van uw Activity Statement.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam