Beleggingsstrategieën

Of het nu gaat om aandelen, ETF’s, opties, futures, forex of CFD's – u kunt alleen succesvol zijn op de beurs met de juiste beleggingsstrategieën. Welke strategie voor u werkt hangt onder andere af van wat voor type belegger u bent.

Er zijn genoeg relatief eenvoudige beleggingsstrategieën die goed werken. Belangrijk is dat u zich een strategie volledig eigen maakt en deze vervolgens correct en consequent weet toe te passen. Op deze pagina laten we u kennismaken met strategieën voor beginners en meer gevorderde beleggers. Het is essentieel dat u een strategie volgt die past bij uw beleggingsstijl, uw risicobereidheid, uw tijd- en kapitaalinvestering.

De meeste beleggers gebruiken fundamentele of technische analyse om potentiele beleggingen te analyseren. Het belangrijkste voor een succesvolle benadering is dat u daadwerkelijk snapt wat u doet, in plaats van beleggingsstrategieën te kopiëren die u niet begrijpt.

Wat is een goede beleggingsstrategie?

De eerste strategische overweging die u als belegger moet maken is de keuze van de activaklassen: wilt u in aandelen, ETF’s, opties, futures of valuta handelen?

Vervolgens moet u uw beleggingshorizon bepalen, omdat dit tot verschillende beleggingsstrategieën leidt. Daarna kunt u bepalen via welke producten u wilt inspelen op de kansen die ontstaan op de markten. Eenvoudige beleggingsstrategieën op basis van technische analyse beginnen met indicatoren als de SMA en EMA (Simple en Exponential Moving Averages) of de inside bar strategie. Maar ook gap trading, scalping of andere complexe strategieën hebben zich op de beurs bewezen en worden door veel traders gebruikt. Lange termijn beleggers richten zich mogelijk liever tot strategieën als de Dogs of the Dow of the CANSLIM-methode. Lees in de artikelen van onze beleggingsexperts hieronder meer over de verschillende beleggingsstrategieën.

De beste beleggingsstrategieën in 2024 en meer