Welkom bij LYNX: Kennismaking

Uw effectenrekening via LYNX is klaar voor de eerste transactie. Laten we eens kijken naar het LYNX+ handelsplatform.

LYNX+ Trading Software

Nu uw effectenrekening bij LYNX is geopend, is het tijd voor een comfortabele kennismaking met het platform LYNX+. Om dit te doen hebben wij de belangrijkste onderwerpen voor u uitgelegd in de volgende pagina’s.

LYNX+ is een compleet handelsplatform, direct vanuit de browser. Het is eenvoudig om orders aan te maken of uw portefeuille te analyseren. LYNX+ is speciaal ontwikkeld voor beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudige en comfortabele interface. Als u benieuwd bent naar alle mogelijkheden binnen LYNX+ dan moet u zeker eens een kijkje nemen op de LYNX+ Overzichtspagina.

TWS
Ander Handelsplatform:

LYNX biedt ook een ander platform aan genaamd Trader Workstation (“TWS”) (van Interactive Brokers), het Trader Workstation heeft alles in huis voor de serieuze en meer ervaren belegger. Met dit platform kunt u handelen in aandelen en complexere instrumenten (zoals opties, futures, valuta’s, ETF’s, en obligaties) – allemaal vanaf één effectenrekening. En toegang tot 150 markten en beurzen over de hele wereld. Lees meer over TWS.


Mobiele Applicatie: LYNX Trading App

Of u nu onderweg bent of thuis, u kunt de LYNX Trading App gebruiken voor het handelen in aandelen, opties en andere financiële producten. Met deze app heb je de mogelijkheid om te allen tijde u portefeuille in de gaten te houden, orders voor een aankoop of verkoop door te geven, grafieken te bekijken en ingestelde notificaties direct via uw smartphone te ontvangen. U kunt kiezen uit verschillende ordertypes en andere functies. Meer informatie hierover vindt u hier.

Download de LYNX Trading App direct voor iOS in de App Store of voor uw Android smartphone in Google Play Store. U kunt ook de QR-code hieronder direct scannen met de camera van uw smartphone.


Tweestapsverificatie

Om uw effectenrekening zo goed mogelijk te beveiligen, kunt u gebruik maken van onze tweestapsverificatie. Dit betreft de LYNX Key, onderdeel van de LYNX Trading applicatie. De app is beschikbaar op zowel iOS (versie 11 of hoger) als Android (5.1 of hoger). De LYNX Trading app heeft dus twee functies: u kunt er mee handelen en u kunt er de LYNX Key mee gebruiken.

Om dit te doen, downloadt u de applicatie, wat u kunt doen door de QR-code hieronder te scannen. Na de installatie selecteert u Services en Register TwoFactor. Voor de instructies voor het instellen van de LYNX Key, klik hier.


Uw eerste order

Uw account is nu ingesteld en klaar om te handelen. Voor gedetailleerde instructies hebben we een artikel opgesteld dat u door de stappen leidt om een order aan te maken en in te dienen voor het effect dat u wilt verhandelen op elk platform. Klik hier om de instructies te bekijken.

Indien uw effectenrekening is geopend als een Cashrekening kunt u geen positie in een vreemde onderliggende valuta creëren. U zult dus uw Basisvaluta moeten omzetten naar de onderliggende Valuta van het product dat u wilt kopen/verkopen. Indien u meer specifieke instructies wenst over hoe een (FX) order aan te maken in LYNX+, dan vindt u via de volgende link de instructie over hoe u Valuta’s kan omzetten in LYNX+.

TWS
Orders inleggen in TWS

Het creëren van (FX) orders is ook mogelijk binnen ons Trader Workstation (“TWS”), door de volgende link te volgen vindt u de instructie voor het Creëren van een order in TWS of het Omzetten van valuta’s in TWS.


Sinds 2015 is elke Belg verplicht zijn buitenlandse effectenrekening te melden aan het Centraal aanspreekpunt (CAP) van de Nationale Bank van België (NBB). Wanneer u een effectenrekening opent via LYNX, wordt een effectenrekening geopend in naam van e­­n voor rekening en risico van de klant bij Interactive Brokers Ireland Limited. Dit staat ook eenduidig vermeld in onze Algemene Voorwaarden die u hier kan nalezen.

De instructies voor de aangifte kunt u hier terugvinden: Aangifte CAP | Service Center | LYNX Broker


Volgende stap

Volgende stap: Trading Tips

Nu u uw eerste stappen heeft gezet in de wereld van trading, is het tijd om dieper te duiken en een aantal waardevolle Trading Tips te ontdekken. In de tweede stap gaan we in op belangrijke aspecten zoals valutaconversie, handelspermissie en realtime marketdata om u te helpen efficiënter en effectiever te handelen. Laten we doorgaan met het opbouwen van uw handelskennis en -vaardigheden.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam