Beursinformatie

Beschikken over de juiste beursinformatie is zeer belangrijk voor beleggers. Op deze pagina vindt u alle relevante beursinformatie op een rij.

Wat is het laatste beursnieuws? Welke producten zijn waar verhandelbaar en welke bedrijven betalen het hoogste dividend? Allemaal belangrijke vragen voor u als belegger. Van het laatste nieuws tot praktische tips, u kunt alles te weten komen over de beurs op deze pagina. Gebruik onze beursinformatie om uw beleggingsbeslissingen te optimaliseren en aan te passen aan de actuele beurssituatie.


Actuele beursinformatie

Actuele beursinformatie

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financiële nieuws.

Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en begint u goed voorbereid aan de handelsdag van vandaag.

Actuele beursinformatie

Beursnieuws & tips

Beursnieuws & tips

Wat beweegt de beurs op dit moment en waar loont het om in te investeren? Het actuele nieuws en interessante tips zullen u helpen.

Van beleggingstrends en informatie over de belangrijkste beurzen tot tips over daytrading. Onze artikelen bieden u kennis en inspiratie.

Lees hier al onze beursartikelen

De beurs is een spannend en interessant onderwerp. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er in de markten speelt en hoe u daar het slimst op kunt inspelen.

Beursnieuws & tips

Beurskennis
Beursinformatie - Financiële begrippen van A tot Z

Financiële begrippen ABC - Leer alle belangrijke beursbegrippen van A tot Z

We hebben alle belangrijke financiële begrippen voor u op een rij gezet: van A voor “a la baisse” tot Z voor “zero bond”.

Het LYNX Financiële begrippen ABC bevat definities en uitleg van alle relevante termen met betrekking tot de beurs, handelen, investeren en financiën.

Financiële begrippen ABC

Kalenders

Beurskalenders


Rentepercentage

Belangrijkste rentepercentages

Hier vindt u een overzicht van de actuele rentetarieven van de belangrijkste centrale banken zoals de ECB, de Fed en de BoJ.

Het belangrijkste instrument van een centrale bank is de beleidsrente. Dit is de vergoeding die banken in rekening brengen om ‘overnight’ aan elkaar te lenen. Het is een erg belangrijke rente en de hoogte en richting wordt snel gevolgd in andere rentetarieven, die banken aan elkaar of klanten in rekening brengen. Deze rente wordt dan ook als graadmeter gebruikt voor bijvoorbeeld hypotheken en andere leningen. Lees meer over de belangrijkste rentepercentages.

Belangrijkste rentepercentage

Beursgoeroes

Beursgoeroes

Wat zou de beurs zijn zonder goeroes? Maak kennis met de grootste internationale beursgoeroes en hun succesvolle beursstrategieën.

Succesvolle beleggers als Warren Buffett zijn bekend bij de meeste beleggers, omdat ze een blijvende invloed hebben gehad op de beurs. Maar kent u ook de strategieën van bijvoorbeeld Benjamin Graham? Lees meer over de LYNX Beursgoeroes

LYNX Beursgoeroes