Home » Tarieven kosten beleggen

Beleg tegen transparante en lage tarieven

Kosten zijn van invloed op uw rendement en ze omvatten meer dan alleen commissies. LYNX hanteert daarom lage kosten en biedt, in tegenstelling tot andere brokers, een helder inzicht in alle kosten, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

Benieuwd naar onze commissies1, bekijk dan onderstaand overzicht.

Europese aandelen (TGATE)
(in EUR)

0,06%

van de transactiewaarde
min: EUR 6,00 / max: EUR 45,00

Amerikaanse aandelen (NDAX)
(in USD)

USD 0,01

per aandeel
min: USD 5,00 / max 3% van de transactiewaarde

Aziatische aandelen (SEHK)
(in HKD)

0,25%

van de transactiewaarde
min: HKD 50,00 / max: –

AEX-index opties (FTA)
(in EUR)

EUR 0,99

per contract

Europese aandelenopties (FTA)
(in EUR)

EUR 0,79

per contract

Amerikaanse aandelen- & indexopties (CBOE) (in USD)

USD 2,40

per contract

AEX-mini futures (FTA)
(Symbol: MFA)

EUR 0,50

per contract

Micro E-mini futures (CME)
(Symbol: MES |MNQ | M2K | MYM)

USD 1,25

per contract

E-mini futures (CME)
(Symbol: ES |NQ | 2K | YM)

EUR 3,50

per contract

Open uw beleggingsrekening

1Commissies worden na elke transactie in rekening gebracht. Ze worden van uw rekening afgeschreven in de valuta van de transactie. De hierboven vermelde commissies bevatten de commissies van IBKR, maar zijn exclusief bijkomende kosten zoals normale marktspreads, productkosten en eventuele financiële transactiebelastingen.

Bekijk alle tarieven en diensten met alle verhandelbare producten

Dit onderscheidt ons van andere online brokers…

Ondanks wat sommige brokers beweren, bestaat gratis beleggen niet. Toch zijn er brokers die deze claim maken. De transactiekosten worden dan vaak gecompenseerd door verborgen kosten. Bij LYNX geven we de voorkeur aan transparantie, zodat u precies weet wat u betaalt.

Controle op valutaconversies

Bij sommige online brokers worden uw vreemde valuta automatisch geconverteerd, waardoor u voor onverwachte kosten komt te staan. Via LYNX heeft u zelf in de hand of en wanneer u uw valuta wilt converteren. En dat tegen lage tarieven.

Tevredenheidsgarantie

In tegenstelling tot sommige brokers die aanzienlijke overstapkosten rekenen, hebben wij vertrouwen in de kwaliteit van onze diensten.

Mochten onze diensten toch niet aan uw verwachtingen voldoen, dan kunt u kosteloos uw account sluiten. 

SMART routing

Vaak sturen brokers uw order maar naar één beurs, ook als de instrumenten op meerdere beurzen verhandelbaar zijn. Via LYNX kunt u automatisch tegen de beste prijs kopen en verkopen. Het order-routing systeem selecteert zelf de beurs met de beste prijs en stuurt hier uw order automatisch naartoe.

Compenseer uw commissies

Via LYNX kunt u mogelijk rente verdienen op de (positieve) afgewikkelde cashsaldi op uw rekening, maar ook extra inkomsten genereren met uw volledig betaalde aandelen. Deze inkomsten kunt u gebruiken om (deels) uw commissies te compenseren. In beide gevallen bestaan er risico’s, zoals o.a. tegenpartij- en marktrisico’s die aan deze diensten verbonden zijn.

Via LYNX kunt u mogelijk extra inkomen verdienen op uw volledig betaalde aandelen in uw account. Dit kan door IBKR toe te staan om via haar Stock Yield Enhancement Program (SYEP) uw volledige betaalde aandelen te lenen in ruil voor onderpand (Amerikaanse schatkist of contant geld) en de aandelen vervolgens uit te lenen aan beleggers die ze short willen verkopen en bereid zijn om rente te betalen om ze te lenen. Elke dag dat uw volledig betaalde aandelen zijn uitgeleend, krijgt u rente betaald over de onderpandwaarde voor de lening op basis van marktrente. 

Meer informatie

Risico’s – Bij deelname aan het SYEP blijven uw beleggingen onderhevig aan marktschommelingen. Bovendien loopt u tegenpartijrisico in het geval van insolventie of wanbetaling van IBKR. U kunt meer verliezen dan uw initiële investering. 

Klanten kunnen creditrente ontvangen op (positief) afgewikkelde cashsaldi op hun account (dit zijn direct beschikbare cashsaldi). De rentetarieven worden dagelijks bijgewerkt en worden berekend op basis van een referentiebenchmark en een afwaardering voor elke valuta. 

Meer informatie en rentecalculator

Risico’s – De gelden op uw rekening zijn onderhevig aan tegenpartijrisico’s, waardoor u (een deel van) uw investering kunt verliezen.

Wij beantwoorden graag uw vragen

LYNX is een partner van Interactive Brokers Ireland (“IBIE”). Omdat IBIE geen bank is, zal IBIE uw gelden (i.e. fondsen) ofwel in een klantenrekening bij een depothoudende bank (custodian ban) of in een erkend geldmarktfonds (qualified money market fund of QMMFs) aanhouden. In elk geval worden uw gelden aangehouden op een gepoolde, omnibus basis. Dit betekent dat uw individuele tegoeden niet specifiek toegewezen zijn aan een enkele instelling of erkend worden door de relevante banken/QMMFs op individuele basis. IBIE draagt niet het risico van een faillissement van een van de banken/QMMF’s waar uw gelden worden aangehouden. Bijgevolg, als zo’n bank/QMMF failliet gaat, kan uw verlies worden samengevoegd met dat van andere IBIE-klanten, wat betekent dat het verlies aan u en andere getroffen klanten zal worden toegewezen op een pro-rata basis.

IBIE is lid van het Ierse beleggerscompensatiestelsel (Irish Investor Compensation Scheme of ICS), dat compensatie biedt aan in aanmerking komende beleggers mocht IBIE insolvabel worden. Het ICS is bedoeld om particulieren te helpen en dekt geen instellingen en professionele klanten. De compensatie onder het ICS is beperkt tot 90% van het verloren bedrag, met een maximum van €20.000 per belegger. De dekking biedt bescherming tegen het faillissement van de beleggingsonderneming, niet tegen verlies van marktwaarde van financiële producten. Het ICS wordt beheerd door de Investor Compensation Company DAC (“ICCL”), een onafhankelijk orgaan dat is opgericht onder de Ierse Investor Compensation Act van 1998. Voor meer informatie over het ICS en antwoorden op veel gestelde vragen (zoals hoe het ICS werkt, wat wordt beschermd, hoe een claim in te dienen, etc.), verwijzen wij u naar de volgende website: https://www.investorcompensation.ie/

Lees het document “klanten activa essentiële-informatiedocument” zorgvuldig door, want het zal u helpen te begrijpen hoe en waar uw activa door IBIE zullen worden aangehouden en het zal de bijbehorende risico’s benadrukken.

U kunt informatie vinden over de instellingen die activa van IBIE-klanten aanhouden via deze link:

https://gdcdyn.interactivebrokers.com/Universal/servlet/Registration_v2.formSampleView?formdb=4350

U kunt alleen toegang krijgen tot uw rekening met Two-Factor Authentication. Dat betekent dat u altijd op uw mobiele telefoon toestemming moet geven om in te loggen. Dit kan zelfs met uw vingerafdruk of met gezichtsherkenning, wat LYNX onderscheidt van andere brokers.

De platformen draaien op onafhankelijke servers. Mocht er een technisch probleem zijn op één van de servers, dan neemt een andere server het direct over. Hierdoor handelen onze klanten al sinds 2006 met een consistente en betrouwbare omgeving.

Juist op de momenten die er het meest toe doen, is het belangrijk dat u kunt vertrouwen op directe en effectieve hulp. Daarom werken wij alleen met experts. Ze helpen u snel, zijn deskundig en zijn gedreven. Alle experts zijn, net als u, beleggers en zijn geselecteerd op basis van passie en vaardigheden.

Bekijk deze video om een goede indruk te krijgen van hoe het trading platform er uitziet.

In tegenstelling tot andere brokers biedt LYNX u de vrijheid om zelf een broker te kiezen die past bij uw wensen en behoeften. Dat betekent dat wij geen transferkosten hanteren.

Externe overboekingskosten kunnen alsnog worden doorberekend in de volgende situaties:

  • Wanneer een niet-standaard overboekingsmethode wordt gekozen (DRS of DWAC).
  • Wanneer het type effect een ADR, GDR of CDI is.
  • Wanneer het effect genoteerd is in Australië, Hongkong, Japan of Singapore.

De minimale storting om uw account te activeren is € 3.000.

Alle kosten, volledig inzichtelijk

Na iedere transactie worden commissies in rekening gebracht, die van uw rekening worden afgetrokken in de valuta waarin de transactie is uitgevoerd. De hierboven vermelde commissies bevatten de commissies van IBKR, maar zijn exclusief bijkomende kosten zoals normale marktspreads, productkosten en eventuele financiële transactiebelastingen.

Een volledig overzicht van deze kosten is beschikbaar:
Meer informatie

Maandelijkse minimumactiviteitskosten kunnen in rekening worden gebracht wanneer het niveau van betaalde transactiekosten een minimumbedrag niet bereikt.

Enkele & gezamenlijke rekeningen:

Maandelijkse minimale activiteitskosten = EUR 0,00,

(a) Indien de in de kalendermaand opgelopen commissies > EUR 5,00 of

(b) Indien de rekening een netto liquidatiewaarde heeft (excl. cash) van > EUR 100.000

Maandelijkse minimale activiteitskosten = EUR 5,00 – commissie betaald in de kalendermaand,

(a) Indien de in de kalendermaand opgelopen commissies < EUR 5,00 of

(b) Indien de rekening een netto liquidatiewaarde heeft (excl. cash) van < EUR 100.000

Zakelijke rekening:

Maandelijkse minimale activiteitkosten = EUR 0,00, indien de in de kalendermaand opgelopen commissies hoger zijn dan of gelijk zijn aan EUR 15,00.

Maandelijkse minimale activiteitkosten = EUR 15,00 – commissie betaald in de kalendermaand, indien de in de kalendermaand opgebouwde commissies minder bedraagt dan EUR 15,00.

Informatie over actuele credit- en debetrente, de kosten van shorttransacties en de financieringskosten van CFD’s zijn hier beschikbaar.
Meer informatie

Eventuele financiële transactiebelasting worden bovenop de standaard commissies aan de cliënten doorberekend.
Een volledig overzicht is beschikbaar:
Meer informatie

Overige kosten kunnen worden aangerekend.
Een volledig overzicht is beschikbaar:
Meer informatie

Overzicht kosten in overeenstemming met MIFID II

De gestandaardiseerde informatie over kosten in overeenstemming met MIFID II verschaft u indicatieve informatie over de kosten en vergoedingen die van toepassing zijn op (de doorgifte van) transacties in financiële instrumenten.

Beleggingskosten berekenen

Om uw jaarlijkse beleggingskosten te berekenen, gebruikt u eenvoudig weg onze kostencalculator.

Klaar voor de volgende stap in online beleggen?

Begin met beleggen via LYNX