Home » Tarieven kosten beleggen

Beleg tegen transparante en lage tarieven

Kosten zijn van invloed op uw rendement en ze omvatten meer dan alleen commissies. LYNX hanteert daarom lage kosten en biedt, in tegenstelling tot andere brokers, een helder inzicht in alle kosten, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

Benieuwd naar onze commissies1, bekijk dan onderstaand overzicht.

Europese aandelen (TGATE)
(in EUR)

0,06%

van de transactiewaarde
min: EUR 6,00 / max: EUR 45,00

Amerikaanse aandelen (NDAX)
(in USD)

USD 0,01

per aandeel
min: USD 5,00 / max 3% van de transactiewaarde

Aziatische aandelen (SEHK)
(in HKD)

0,25%

van de transactiewaarde
min: HKD 50,00 / max: –

AEX-index opties (FTA)
(in EUR)

EUR 0,99

per contract

Europese aandelenopties (FTA)
(in EUR)

EUR 0,79

per contract

Amerikaanse aandelen- & indexopties (CBOE) (in USD)

USD 2,40

per contract

AEX-mini futures (FTA)
(Symbol: MFA)

EUR 0,50

per contract

Micro E-mini futures (CME)
(Symbol: MES |MNQ | M2K | MYM)

USD 1,25

per contract

E-mini futures (CME)
(Symbol: ES |NQ | 2K | YM)

EUR 3,50

per contract

Open uw beleggingsrekening

1Commissies worden na elke transactie in rekening gebracht. Ze worden van uw rekening afgeschreven in de valuta van de transactie. De hierboven vermelde commissies bevatten de commissies van IBKR, maar zijn exclusief bijkomende kosten zoals normale marktspreads, productkosten en eventuele financiële transactiebelastingen.

Bekijk alle tarieven en diensten met alle verhandelbare producten

Dit onderscheidt ons van andere online brokers…

Ondanks wat sommige brokers beweren, bestaat gratis beleggen niet. Toch zijn er brokers die deze claim maken. De transactiekosten worden dan vaak gecompenseerd door verborgen kosten. Bij LYNX geven we de voorkeur aan transparantie, zodat u precies weet wat u betaalt.

Controle op valutaconversies

Bij sommige online brokers worden uw vreemde valuta automatisch geconverteerd, waardoor u voor onverwachte kosten komt te staan. Via LYNX heeft u zelf in de hand of en wanneer u uw valuta wilt converteren. En dat tegen lage tarieven.

Tevredenheidsgarantie

In tegenstelling tot sommige brokers die aanzienlijke overstapkosten rekenen, hebben wij vertrouwen in de kwaliteit van onze diensten.

Mochten onze diensten toch niet aan uw verwachtingen voldoen, dan kunt u kosteloos uw account sluiten. Bovendien worden binnen het kader van onze lopende promotie tot €500 aan betaalde commissies vergoed op uw account (voorwaarden zijn van toepassing).

SMART routing

Vaak sturen brokers uw order maar naar één beurs, ook als de instrumenten op meerdere beurzen verhandelbaar zijn. Via LYNX kunt u automatisch tegen de beste prijs kopen en verkopen. Het order-routing systeem selecteert zelf de beurs met de beste prijs en stuurt hier uw order automatisch naartoe.

Compenseer uw commissies

Met LYNX kunt u niet alleen rente verdienen op niet-geïnvesteerd geld, maar ook op uw huidige aandelenposities. Hiermee kunt u deels uw commissie compenseren.

Neem deel aan het Stock Yield Enhancement Program en leen uw aandelen uit aan beleggers die short gaan. Hier ontvangt u rente over, wat kan oplopen tot wel 10%, afhankelijk van de schaarste van het aandeel.

Bereken zelf hoeveel rente u kunt verwachten, op basis van uw persoonlijke situatie. Bereken direct.

Valuta Tier NAV aangepast rentepercentage vanaf

Belangrijke opmerkingen:

  1. Creditrente op rekeningen bij Interactive Brokers Ireland Limited (IBIE) is over het algemeen onderworpen aan een bronbelasting van 20% over het uitgekeerde rentebedrag. Afhankelijk van de juridische status of het belastingland van de cliënt zijn er vrijstellingen en verlagingen beschikbaar voor deze vereiste. Meer informatie is hier te vinden.
  2. Bij het berekenen van de tarieven dient u er rekening mee te houden dat een samengesteld tarief op basis van de bovenstaande tiers wordt gebruikt. De niveaus waarop de rentetarieven zijn gebaseerd, kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
  3. In het geval dat u een rekening heeft bij IBIE, is de berekening van long settled cash als volgt: Ending Settled Cash – Short Stock Collateral Value.
  4. Creditrente op rekeningen bij Interactive Brokers U.K. Limited (IBUK) wordt verdiend op positief settled cash saldi die worden aangehouden in het effectensegment van een rekening, maar niet op cash saldi dat wordt aangehouden in het grondstoffensegment. Meer informatie over de berekening is hier te vinden.

Belangrijke informatie:

Rentetarieven zijn variabel en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

De rentecalculator is gebaseerd op informatie waarvan wij geloven dat deze accuraat en juist is, maar LYNX garandeert niet de nauwkeurigheid of volledigheid ervan en er kan niet op worden vertrouwd als zodanig. LYNX is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten of weglatingen of voor resultaten verkregen uit het gebruik van deze calculator.

LYNX is geen bank en voert geen activiteiten uit op het gebied van het aantrekken van deposito’s. Daarom keert LYNX geen creditrente uit. EEA-klanten van LYNX hebben een rekening bij Interactive Brokers Ireland (IBIE) en niet-EEA-klanten hebben een rekening bij Interactive Brokers U.K. Ltd. (IBUK). Interactive Brokers Group (IBKR), inclusief de dochterondernemingen van de groep, kan mogelijk creditrente betalen aan LYNX-klanten op lang afgewikkelde contante saldi. Rekeningen met een nettovermogenswaarde (NAV) van USD 100.000 (of equivalent) of meer ontvangen rente tegen het volledige tarief waarvoor ze in aanmerking komen bij IBKR. Rekeningen met een NAV van minder dan USD 100.000 (of equivalent) ontvangen rente tegen tarieven die evenredig zijn met de grootte van de rekening. LYNX brengt een zogenaamde “LYNX Markdown” in rekening, een bedrag van [%markdown%] op lang afgewikkelde contante saldi dat wordt afgetrokken van de creditrente die door IBKR wordt betaald. Als de credit markdown die door LYNX in rekening wordt gebracht groter is dan de creditrente die door IBKR wordt betaald, ontvangt de klant geen rente.

Uitgedrukt als formule wordt de creditrente als volgt berekend voor elke categorie: Creditrente = Min(IBKR tarief; Max(IBKR tarief – LYNX Markdown; 0)). Let op, op uw rekening wordt in het algemeen rente betaald door IBKR, behalve in gevallen waarin het IBKR-credit rentetarief negatief is. Wanneer het tarief negatief is, brengt IBKR rente in rekening op uw rekening. Het negatieve tarief dat wordt toegepast op rekeningen die deze valuta’s aanhouden, is ongeacht de grootte van de rekening hetzelfde. Om de zogenaamde IBKR-tarieven te bepalen, voegt IBKR een marge toe rond een variabel referentie-rente benchmark (“BM”) voor elke valuta in tiers. IBKR gebruikt een samengesteld tarief op basis van de categorieën die op deze pagina worden beschreven, waar u ook de BM- en IBKR-tarieven kunt vinden.

Voorbeelden van hoe de creditrente wordt berekend, kunt u hier vinden.

Something went wrong. Please try again later
Loading ...

Wij beantwoorden graag uw vragen

LYNX is partner van Interactive Brokers Ireland. Mocht Interactive Brokers failliet gaan, al is de kans zeer klein, dan is uw geld beschermd door het Irish Compensation Scheme met een maximale dekking van € 20.000 per rekening. Uw beleggingen zijn gescheiden en blijven onaangetast bij een eventueel faillissement van Interactive Brokers.

U kunt alleen toegang krijgen tot uw rekening met Two-Factor Authentication. Dat betekent dat u altijd op uw mobiele telefoon toestemming moet geven om in te loggen. Dit kan zelfs met uw vingerafdruk of met gezichtsherkenning, wat LYNX onderscheidt van andere brokers.

De platformen draaien op onafhankelijke servers. Mocht er een technisch probleem zijn op één van de servers, dan neemt een andere server het direct over. Hierdoor handelen onze klanten al sinds 2006 met een consistente en betrouwbare omgeving.

Juist op de momenten die er het meest toe doen, is het belangrijk dat u kunt vertrouwen op directe en effectieve hulp. Daarom werken wij alleen met experts. Ze helpen u snel, zijn deskundig en zijn gedreven. Alle experts zijn, net als u, beleggers en zijn geselecteerd op basis van passie en vaardigheden.

Bekijk deze video om een goede indruk te krijgen van hoe het trading platform er uitziet.

In tegenstelling tot andere brokers biedt LYNX u de vrijheid om zelf een broker te kiezen die past bij uw wensen en behoeften. Dat betekent dat wij geen transferkosten hanteren.

Externe overboekingskosten kunnen alsnog worden doorberekend in de volgende situaties:

  • Wanneer een niet-standaard overboekingsmethode wordt gekozen (DRS of DWAC).
  • Wanneer het type effect een ADR, GDR of CDI is.
  • Wanneer het effect genoteerd is in Australië, Hongkong, Japan of Singapore.

De minimale storting om uw account te activeren is € 3.000.

Alle kosten, volledig inzichtelijk

Na iedere transactie worden commissies in rekening gebracht, die van uw rekening worden afgetrokken in de valuta waarin de transactie is uitgevoerd. De hierboven vermelde commissies bevatten de commissies van IBKR, maar zijn exclusief bijkomende kosten zoals normale marktspreads, productkosten en eventuele financiële transactiebelastingen.

Een volledig overzicht van deze kosten is beschikbaar:
Meer informatie

Maandelijkse minimumactiviteitskosten kunnen in rekening worden gebracht wanneer het niveau van betaalde transactiekosten een minimumbedrag niet bereikt.

Enkele & gezamenlijke rekeningen:

Maandelijkse minimale activiteitskosten = EUR 0,00,

(a) Indien de in de kalendermaand opgelopen commissies > EUR 5,00 of

(b) Indien de rekening een netto liquidatiewaarde heeft (excl. cash) van > EUR 100.000

Maandelijkse minimale activiteitskosten = EUR 5,00 – commissie betaald in de kalendermaand,

(a) Indien de in de kalendermaand opgelopen commissies < EUR 5,00 of

(b) Indien de rekening een netto liquidatiewaarde heeft (excl. cash) van < EUR 100.000

Zakelijke rekening:

Maandelijkse minimale activiteitkosten = EUR 0,00, indien de in de kalendermaand opgelopen commissies hoger zijn dan of gelijk zijn aan EUR 15,00.

Maandelijkse minimale activiteitkosten = EUR 15,00 – commissie betaald in de kalendermaand, indien de in de kalendermaand opgebouwde commissies minder bedraagt dan EUR 15,00.

Informatie over actuele credit- en debetrente, de kosten van shorttransacties en de financieringskosten van CFD’s zijn hier beschikbaar.
Meer informatie

Eventuele financiële transactiebelasting worden bovenop de standaard commissies aan de cliënten doorberekend.
Een volledig overzicht is beschikbaar:
Meer informatie

Overige kosten kunnen worden aangerekend.
Een volledig overzicht is beschikbaar:
Meer informatie

Overzicht kosten in overeenstemming met MIFID II

De gestandaardiseerde informatie over kosten in overeenstemming met MIFID II verschaft u indicatieve informatie over de kosten en vergoedingen die van toepassing zijn op (de doorgifte van) transacties in financiële instrumenten.

Beleggingskosten berekenen

Om uw jaarlijkse beleggingskosten te berekenen, gebruikt u eevoudigweg onze kostencalculator.

Klaar voor de volgende stap in online beleggen?

Begin met beleggen via LYNX