Ordertypes

Als belegger is het erg belangrijk om de ordertypes onder de knie te hebben. Alle transacties die uitgevoerd worden op de beurs, verlopen via verschillende ordertypes. Via LYNX heeft u toegang tot meer dan 100 verschillende ordertypes.

Specifieke ordertypes worden gebruikt in specifieke marktomstandigheden. De doorsnee belegger kent meestal enkel de standaard ordertypes zoals de markt-, limiet- en stoporder. Er zijn echter een heleboel andere ordertypes die gebruikt worden door professionele beleggers, die ook uw beleggingsplan positief kunnen beïnvloeden. Het groot voordeel van de geavanceerde ordertypes is dat het u helpt om de handel te automatiseren. Door ordertypes op een correcte manier te gebruiken, minimaliseert u het risico en bespaart u ook tijd. Een trailing stop order is bijvoorbeeld een dynamische stoploss die automatisch meebeweegt met de prijs. Hierdoor hoeft u uw stop niet handmatig aan te passen.

Een belangrijk element van een order is ook de geldigheidsduur. DAY, GTC en GTD zijn maar enkele van de mogelijkheden via LYNX. Fill or Kill is een ander voorbeeld, dat ervoor zorgt dat uw order meteen wordt uitgevoerd. Indien het niet mogelijk is, wordt de order automatisch voor u geannuleerd. Verder kunnen er via LYNX orders aan elkaar gekoppeld worden. Dan wordt de ene order pas actief bij uitvoering van een andere order. Het onder de knie hebben van verschillende ordertypes kan u sterk vooruit helpen als handelaar en belegger. Ze zijn onmisbaar voor een succesvolle handelsstrategie.

Ordertypes eenvoudig uitgelegd

Lees op het Kennisportaal alles wat u moet weten over ordertypes. U vindt er nuttige uitleg om uw toekomstige orders zo praktisch mogelijk te versturen.

We leggen de voor- en nadelen uit van elk ordertype, maar bespreken ook de verschillende risico’s die verbonden zijn aan bepaalde ordertypes. Het combineren van orders is een zeer fascinerend onderwerp. Het stelt u optimaal in staat om in te spelen op prijsontwikkelingen. Alle ordertypes die we bespreken zijn beschikbaar op het TWS Handelsplatform via online broker LYNX.

Alles over ordertypes