Optiecombinaties

LYNX biedt u niet alleen de mogelijkheid om opties op aandelen, indices en futures te verhandelen, maar stelt u ook in staat om optiestrategieën te creëren die bestaan uit meerdere optiecontracten. Optiecombinaties stellen u in staat om specifieke risicoprofielen en winstpotenties te behalen. In dit artikel leest u hier meer over.

INFORMATIE
Let op

Optiecombinaties bestaan ​​altijd uit meer dan één optiecontract, ook wel een optiepoot of optiebeen genoemd. Hoewel u ook een combinatie contract per contract kan verhandelen, behandelt deze pagina alleen strategieën die in eerste instantie als combinaties zijn gecreëerd.

LYNX+

Zoek het gewenste product

Log eerst in op LYNX+. Selecteer vervolgens een onderliggende waarde uit uw Portfolio of Watchlist om de overzichtspagina te openen.

Van daaruit schakelt u naar het Opties tabblad om een lijstweergave van beschikbare contracten te vinden. De lijst is verdeeld in Call opties en Put opties.

Kies een combinatie

Als u een combinatie van opties wilt maken, selecteer dan Creëer optiecombinatie om vervolgens optiecontracten toe te voegen aan uw gewenste strategie.

Maak uw initiële keuze en er opent zich een nieuw gedeelte met het geselecteerde optiecontract. Hierin staan uw optiecontracten en een prestatieprofiel dat de mogelijke winst en verlies aangeeft.

Om meer optiecontracten aan uw strategie toe te voegen, klikt u eenvoudig op het symbool + Toevoegen. U kunt ook de actie (kopen of verkopen) wijzigen in het keuzemenu. Om de verhouding van de optiecontracten te wijzigen, selecteert of typt u het gewenste aantal.

Maak de order

Vervolgens kunt u op Creëer order klikken om de Order Ticket te openen. Hierin kunt u de hoeveelheid, ordertype en een tijdsduur bepalen. Bovendien kunt u een stop loss en/of een profit taker aan uw transactie toevoegen.

U kunt dan de samenvatting bekijken en de order naar de beurs sturen.

TWS

Zoek het gewenste product

Selecteer de gewenste onderliggende waarde door deze in een leeg veld in te voeren. U kunt zoeken op naam, ticker of ISIN.

Uit het pop-upmenu selecteert u Combinations en vervolgens Option Combos.

Nu kunt u kiezen tussen SMART-routing om uw order naar alle beurzen te verzenden. Als u een specifieke beurs wilt selecteren, ga dan naar Option Combos (Directed).

Kies een combinatie

Dit opent een nieuw venster voor de selectie van de combinatie. Vanaf hier kunt u schakelen tussen vooraf gedefinieerde strategieën, kiezen uit meerdere combinaties of een paar maken of een Leg-by-leg strategy.

Ter illustratie selecteren we een strategie uit het Strategie tabblad selecteren: Klik in de selector om uw gewenste strategie te kiezen.

Het menu hieronder stelt u in staat om de actie, verhouding, expiratiedatum, strike en rechten van elk optiecontract te selecteren. Bovendien kunt u de hele combinatie omdraaien door op de optie Buy Combo te klikken. Kies vervolgens Sell Combo om alle optiecontracten om te draaien.

Wanneer u de combinatie heeft gemaakt, let dan op de onderste opties: U kunt verzoeken om koersdata weer te geven voor elk optiecontract wanneer deze aan uw watchlist wordt toegevoegd. Ook kunt u ervoor kiezen om de combinatie in een 1:1-verhouding weer te geven.

Klik op Add zodat de combinatie in uw watchlist verschijnt en klik op Ok om de strategiekeuze volledig te sluiten.

Maak de order

U kunt nu een order aanmaken en deze vervolgens naar de beurs verzenden.

LYNX Trading App

Zoek het gewenste product

Selecteer uw gewenste onderliggende waarde door te zoeken met de productzoekfunctie of tik er eenvoudig op in uw Portfolio of Watchlist.

Kies het Optieketen & strategiebouwer tabblad om een lijstweergave van calls en puts te openen. Schakel tussen de aangeboden expiratiedata om uw gewenste contract te vinden.

Kies een combinatie

Om een strategie met meerdere optiecontracten te maken in de oude app weergave, schakelt u de Strategiebouwer onderaan in. Hiermee kunt u optiecontracten toevoegen door op Bied/Laat in de optieketen te tikken.

Indien u in de nieuwe weergave van de app zit, kunt u de layout aanpassen door linksboven op het instellingenicoontje te klikken. Vervolgens kunt u bij Calls & Puts de gewenste contracten selecteren en automatisch koppelen in een strategie. U kan de strategiebouwer hierna volledig openen door deze van onderaan naar boven te slepen.

U kunt de richting (Kopen of Verkopen) aanpassen en ook de verhouding van de optiecontracten wijzigen door dit in de strategiebouwer aan te passen. Om een optiecontract te deselecteren, tikt u op het x-pictogram aan de rechterkant. Als u een aandelenorder aan de combinatie wilt toevoegen, tikt u op Aandeelpoot toevoegen/Add stock leg. Indien gewenst kunt u de strategie toevoegen aan een Watchlist door op Watch/Volglijst te klikken in de strategiebouwer.

Tik op Order om een orderticket te maken. Hierin kunt u de hoeveelheid instellen, een ordertype kiezen en orders toevoegen. Tik vervolgens op Ordervoorbeeld om het effect op uw account te bekijken.

Maak de order

Tot slot kunt u de order naar de beurs verzenden.

Veelgestelde Vragen

U kunt optiecombinaties maken in aandelen, indices en futures. Wees u ervan bewust dat u geen cross-asset-strategieën met opties kunt maken. Handel wordt ondersteund met strategieën bestaande uit maximaal 6 optiecontracten.

Afhankelijk van uw optielevel dat gekoppeld is aan uw handelspermissie, kunt u bepaalde strategieën wel/niet verhandelen. Raadpleeg uw handelspermissies via de instructies op deze pagina.

Ja, aangezien een strategie bestaat uit minimaal 2 optiecontracten, kunt u slechts één optiecontract of meerdere delen van een strategie sluiten of doorrollen. Hierna wordt de combinatie in verschillende optiecontracten weergeven.

Als u opties wilt groeperen nadat u ze individueel hebt verhandeld, is dit mogelijk met LYNX+:

Vanuit het Portfolio, vinkt u het vakje naast de koopknop aan om een optie te selecteren die u wilt groeperen voor een strategie door te klikken op Creëer optiecombinatie.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam