Interne Overboeking

Als u meerdere effectenrekeningen via LYNX heeft gekoppeld, kunt u intern posities overboeken tussen deze effectenrekeningen in het Account Management. Let wel, u dient in te loggen met de LYNX-rekening vanwaar de posities moeten worden overgeboekt.

Log in

Selecteer in het menu bovenaan Transfer & Pay en vervolgens Transfer Positions.

Overboekingsinformatie

Let op
Let op:

De mogelijkheid om posities intern over te boeken is alleen beschikbaar als deze verschillende rekeningen op dezelfde naam staan en alle gegevens overeenkomen. Als dit niet het geval is, wordt u gevraagd om deze gegevens aan te passen of om aan te tonen waarom u deze interne overboeking wilt realiseren.

Selecteer in de volgende stap Internal transfer. Onder Destination Account, selecteert u de effectenrekening waarnaar u de effecten wenst over te boeken.


Vul de volgende informatie in:

 • Quantity – voer het aantal aandelen in dat u wilt overboeken.
 • Available Quantity – aantal aandelen beschikbaar voor overboeking.
 • Asset Type – type financieel instrument.
 • Identifiers – symbool van het financieel instrument.

Overboeking bevestigen

U krijgt nu een overzicht van uw overboeking. Controleer of de posities en aantallen correct zijn. Als alle gegevens correct zijn, klikt u onderaan op Continue.

Tot slot wordt u gevraagd om de overboeking te bevestigen met een bevestigingsnummer dat u per e-mail heeft ontvangen of met de codes op uw beveiligingskaart, of door bevestiging met het apparaat dat u gebruikt als tweestapsverificatie.

Let op
Let op:

Overboekingsverzoeken worden tijdens reguliere handelstijden verwerkt. Verzoeken die buiten de reguliere handelstijden worden ingediend, worden op de volgende handelsdag verwerkt. De ontvangende rekening moet reeds geactiveerd zijn door middel van een eerste storting vooraleer een interne overboeking zal kunnen worden doorgevoerd.

Veelgestelde Vragen

Uw posities worden onmiddellijk overgeboekt. Als u een interne overboeking aanvraagt tijdens feestdagen of weekenden, wordt de overboeking de volgende werkdag verwerkt. Houd er rekening mee dat de verwerking van de kostenbasis van de overgeboekte posities enkele werkdagen in beslag kan nemen.

Ja, gesettled cash kan ook worden overgeboekt. Selecteer in het menu bovenaan Transfer & Pay en vervolgens Transfer Funds.

Ja, interne overboekingen worden geregistreerd in het Activity Statement. Overboekingen worden weergegeven in de sectie Transfers. Cashoverboekingen staan in de sectie Deposits & Withdrawals.

Instructies voor het maken van een Activity Statement vindt u hier.

Op dit moment zijn er geen kosten verbonden aan een interne overboeking.

Er zijn geen beperkingen aan de producten die u kunt overdragen, mits beide rekeningen voldoen aan bijvoorbeeld de marginvereisten.

U kunt elk product overboeken tussen uw effectenrekeningen.

Het aantal interne overboekingen is onbeperkt.

Indien u een effect in EUR in uw portefeuille heeft en het wilt verkopen op een Amerikaanse effectenbeurs (d.w.z. in USD), moet er een wijziging van de onderliggende beurs vooraf worden geïnitieerd. Dit proces omvat het overdragen van uw positie naar een andere bewaarplaats, wat de beschikbare beurzen en de valuta verandert. Op deze manier kunt u ook effecten overdragen waarvan de handel is opgeschort in een bepaald marktsegment naar een andere bewaarplaats om ze te verhandelen op een andere beurs en in een andere valuta.

Gelieve er rekening mee te houden dat er een vergoeding van 10 USD per positie van toepassing is op de wijziging van bewaarplaats – de vergoeding wordt in de basisvaluta van uw rekening in rekening gebracht.

Bovendien kan de te transfereren positie gedurende een periode van ongeveer 2-3 weken niet worden verhandeld tijdens de wijziging van bewaarplaats.

Voor effecten genoteerd in USD of EUR:

 • Gelieve in te loggen op het Account Management.
 • Na het inloggen, klik op Transfer & Pay > Transfer Positions. Selecteer vervolgens Depository / Trading Currency Change.
 • Kies het Search Type.
 • Afhankelijk van het gekozen Search Type, voert u het symbool, de ISIN, de CUSIP of de bedrijfsnaam van het effect in het volgende veld in.
 • Voer de Stock Exchange (handelsbeurs) in en klik op Search.
 • De positie wordt hierna weergegeven. Voer de hoeveelheid in het veld Quantity in en de nieuwe valuta in de kolom Change Symbol To. Klik vervolgens op Continue.
 • In de laatste stap, bevestig uw identiteit met uw inloggegevens en klik ten slotte op Continue.

Indien u de wijziging van bewaarplaats niet kunt uitvoeren met behulp van de bovenstaande instructies, neem dan contact op met de Servicedesk.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam