Aandeel ABN AMRO Group

Wat is de koers en verwachting van het aandeel ABN AMRO Group? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

ABN AMRO Group NV
ISIN: NL0011540547
Tickercode: ABN | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel ABN AMRO Group kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel ABN AMRO Group

De Nederlandse bank moest in het vierde kwartaal beleggers teleurstellen. Het bedrijf moest fors afschrijven op leningen en daardoor zakte de winst in het vierde kwartaal naar € 317 miljoen, terwijl vorig jaar de winst nog € 527 miljoen was.

Het dividend van het aandeel ABN Amro bleef gehandhaafd op € 1,45 per aandeel en ook dit stelde beleggers teleur, die hadden namelijk gehoopt op een stevige kapitaaluitkering. Het aandeel ABN Amro zakte door deze negatieve berichten met ruim 7% in een stijgende markt.

Bekijk ook:

  • Heineken verrast met uitstekende cijfers
Zoals ik in mijn vorige artikel schreef, is de beursgang van ABN Amro in aantocht. Dinsdag werd bekend dat de beursgang van ABN Amro op 20 november plaats gaat vinden. De Nederlandse Staat heeft er voor gekozen om de bank niet in één keer naar de beurs te brengen. Dit wordt dus het eerste deel van de aandelen die naar de beurs worden gebracht.

 

Orderboek beursgang al na één dag gevuld

20 november worden 188 miljoen, van de in totaal 940 miljoen, certificaten van aandelen naar de beurs gebracht. De certificaten worden genoteerd onder de afkorting “ABN”. Dit is 20% van het totaal aantal uitstaande aandelen. Bij een grote vraag kan dit oplopen tot 23%. Aangezien woensdag bekend is geworden dat het orderboek voor de beursgang al na één dag helemaal is gevuld, is de kans groot dat meer dan 188 miljoen certificaten in de eerste ronde worden aangeboden.  De overige aandelen worden op een later tijdstip naar de beurs gebracht. Aan interesse onder de beleggers dus geen gebrek.

De prijs waarvoor deze worden aangeboden ligt tussen de € 16 en € 20. Uit deze prijzen valt op te maken dat de totale waarde van de bank tussen de € 15 tot € 18,8 miljard euro ligt. Als we minister Dijssebloem op zijn woord geloven, waren de totale kosten voor het redden van de bank zo’n € 21,6 miljard. Deze worden met deze opbrengst dus niet helemaal gedekt. Toch denk ik dat minister Dijsselbloem tevreden is over de huidige waardering, aangezien deze zomer nog werd uitgegaan van een waarde van zo’n € 15 miljard.

Voorkeursbehandeling particuliere beleggers

Het verlangen om een nieuw “volksaandeel” te worden, wat ik in mijn vorige artikel al suggereerde, heeft ABN nu zelf bevestigd. Het bedrijf heeft aangegeven dat 10% van de certificaten wordt gereserveerd voor Nederlandse particuliere beleggers. In principe worden de eerste 250 certificaten waarvoor een particulier zich inschrijft toegewezen. Als deze groep zich voor meer dan 10% van de totale aandelen inschrijft, wordt het aantal van 250 naar rato verlaagd. Hiermee gaat de bank het voorbeeld van KPN in 1994 achterna, die deze voorkeursbehandeling ook tijdens haar beursgang opnam. Ik hoop overigens dat het koersverloop van ABN Amro niet het voorbeeld van KPN gaat volgen.

Is ABN Amro een duur aandeel?

Begin deze week maakte ABN haar cijfers bekend. De winst in de eerste negen maanden van 2015 kwam uit rond de € 1,65 miljard. De winstverwachting over het gehele jaar ligt op ongeveer € 2 miljard euro.

Om te bepalen of een aandeel duur of goedkoop is, wordt meestal naar de koers/winst verhouding gekeken. Om deze te berekenen neem ik een koers van € 18, de gemiddelde koers in de huidige verwachte prijsrange. Uitgaande van een winst van € 2 miljard dit jaar, is de koers/winst verhouding voor het aandeel ABN 8,5. Voor een aandeel is dit zeker niet hoog (en dus is het aandeel relatief gezien niet duur). Ter vergelijking: bij ING is deze momenteel 13,1. Bij Kasbank, een andere beursgenoteerde Nederlandse bank, ligt deze verhouding op 13,9. Vergeleken met andere Nederlandse banken is het aandeel dus goedkoop. Uiteraard moet hier in worden meegenomen dat het huidige ABN niet meer de bank is van voor de nationalisatie, zoals uitgebreid besproken in mijn vorige artikel.

Al met al denk ik dat deze beursgang van ABN een succes gaat worden, gezien de grote belangstelling onder beleggers. De bank belooft een goed dividendrendement te gaan uitkeren en het aandeel wordt niet tegen een al te hoge prijs naar de beurs gebracht.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Het aandeel ABN Amro kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel ABN Amro. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

ABN AMRO Group: Analyses & tips


Waarom in aandelen van ABN AMRO Group beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook ABN AMRO Group. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen ABN AMRO Group kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel ABN AMRO Group

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

ABN AMRO Group : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel ABN AMRO Group: Bedrijfsinformatie ABN AMRO Group NV

ABN Amro Group is hoofdzakelijk in Noordwest-Europa actief en vindt haar oorsprong in Nederland. De bank is zowel actief in het retail, private en corporate deel van de financiële dienstverlening. ABN Amro Group is het resultaat van een fusie tussen ABN Amro Bank en Fortis Bank. Na de kredietcrisis van 2008 heeft ABN Amro een groot deel van haar buitenlandse activiteiten afgestoten. Ook in 2017 vond een herstructurering plaats. Hierbij verdween één op de vier jobs van ABN Amro in België. Het grootste deel van de omzet haalt de financiële instelling in Nederland.