Wisselkoersen

Hier vindt u de actuele wisselkoersen van vreemde valuta in alle landen. Een wisselkoers is de prijs van een valuta in termen van een andere valuta. Wisselkoersen zijn belangrijk omdat een wisselkoers bepaalt hoeveel van een bepaalde valuta nodig is om een andere valuta te kopen. De wisselkoers van een valuta verandert dagelijks, afhankelijk van verschillende factoren zoals economische groei of krip, monetaire beleid en inflatie. Ontdek de wisselkoersen van vreemde valuta, zoals dollars, ponden, lire of franken, en bekijk hoeveel euro u ontvangt of betaalt als u een vreemde valuta omwisselt.

In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de huidige wisselkoersen van alle belangrijke valuta’s ten opzichte van de euro. Door op de gewenste valuta te klikken kunt u meer gedetailleerde informatie krijgen over de wisselkoers en de huidige koersontwikkeling. U kunt hier tevens een grafiek met de koersontwikkeling vinden en u heeft de mogelijkheid om historische wisselkoersen te bekijken.

Wisselkoers overzicht

Valuta Tickercode 1 EUR = Eenheden Verschil % 1 Eenheid = EUR
Australische dollar AUD
Canadese dollar CAD
Zwitserse frank CHF
Chinese yuan CNY
Euro EUR
Brits pond sterling GBP
Hongkongse dollar HKD
Japanse yen JPY
Nieuw-Zeelandse dollar NZD
Dollar USD
Valuta Tickercode 1 EUR = Eenheden Verschil % 1 Eenheid = EUR
Valuta Tickercode 1 EUR = Eenheden Verschil % 1 Eenheid = EUR
Valuta Tickercode 1 EUR = Eenheden Verschil % 1 Eenheid = EUR
Valuta Tickercode 1 EUR = Eenheden Verschil % 1 Eenheid = EUR
Valuta Tickercode 1 EUR = Eenheden Verschil % 1 Eenheid = EUR

U kunt de geselecteerde valuta ook koppelen aan een andere valuta en de prestaties van een willekeurig valutapaar weergeven. Op deze pagina vindt u de LYNX Valuta Calculator, waar u meer dan 130 valuta’s mee kunt omrekenen naar een andere valuta. Zo kunt u berekenen hoeveel geld u moet omwisselen om een gewenst bedrag te krijgen of hoeveel een bepaald bedrag waard is in een vreemde valuta. Er zijn verschillende manieren om wisselkoersen te bepalen. De meest voorkomende manier is door middel van het gebruik van de vraag en aanbod van valuta op de internationale markt. Als er bijvoorbeeld veel vraag is naar Amerikaanse dollars, dan zal de wisselkoers van de dollar stijgen ten opzichte van andere valuta. Aan de andere kant, als er weinig vraag is naar dollars, dan zal de wisselkoers van de dollar dalen.

Sommige overheden proberen de wisselkoers van hun valuta te beïnvloeden door middel van monetaire beleid. Dit beleid kan bijvoorbeeld bestaan uit het kopen of verkopen van valuta op de internationale markt om de wisselkoers te beïnvloeden. Dit kan worden gedaan om de export van een land te stimuleren of om inflatie te beteugelen.

Hoewel wisselkoersen voornamelijk worden bepaald door de vraag en aanbod van valuta op de internationale markt, kunnen politieke en economische gebeurtenissen ook invloed hebben op de wisselkoers. Bijvoorbeeld, als er een grote economische crisis plaatsvindt in een bepaald land, kan dit leiden tot een daling van de wisselkoers van hun valuta. Aan de andere kant, als een land economisch succesvol is, kan dit leiden tot een stijging van de wisselkoers van hun valuta.

In het algemeen zijn wisselkoersen van belang voor zowel internationale handel als beleggen. Door de veranderingen in wisselkoersen te volgen, kunnen handelaren en beleggers beslissingen nemen over welke valuta het beste te kopen of verkopen. Ook kunnen bedrijven en overheden hun financiële risico’s beheren door middel van het gebruik van wisselkoersafdekkingen.