LYNX - dé broker voor penny stocks
wereldwijd penny stocks handelen

Handel in een ruim aanbod penny stocks, pink sheets en OTCBB aandelen tegen scherpe tarieven.

Penny stocks zijn populair omdat ze een lage prijs hebben, vaak volatiel zijn en grote winsten tot de mogelijkheden behoren. Daar staat echter tegenover dat verliezen ook snel kunnen oplopen. Wanneer aandelen onder een koers van USD 1 noteren, worden ze in de volksmond aangeduid als penny stocks. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) categoriseert aandelen al onder penny stocks wanneer de koers van een aandeel onder de USD 5 komt.

Met ruim 7.000 penny stocks heeft u de beschikking over een zeer uitgebreid aanbod. Naast penny stocks uit Amerika bieden wij ook penny stocks uit andere landen aan.

Penny stocks handelen via online broker LYNX
 • Ruim 7.000 verschillende penny stocks

 • Handelsplatform met uitgebreide ordertypes

 • Geavanceerde tools om efficiënter te handelen

 • Lage en transparante tarieven voor penny stocks

 • Toegang tot vele internationale beurzen

 • Screener voor het vinden van penny stocks

 • OTC handelsplatformen zoals OTCBB & Pink Sheets

 • Concrete beleggingsideeën en aandelenanalyses


Bekroond handelsplatform voor penny stocks

De broker met een uitgebreid handelsplatform voor penny stocks

Om succesvol te handelen in penny stocks, heeft u trading software nodig waar u op kunt vertrouwen. Het handelsplatform dat LYNX aanbiedt, geeft u toegang geeft tot wereldwijde markten en ondersteunt u bij het handelen in deze vaak volatiele en risicovolle aandelen.

Daarnaast biedt het handelsplatform uitgebreide analysemogelijkheden met meer dan 120 indicatoren, een Markt Scanner en meer dan 60 ordertypes en algoritmes waarmee u de juiste risicoanalyse en entry en exit van uw penny stock positie kunt bepalen.

Penny stocks voor de penny stocks trader

Succes op de beurs is een kwestie van techniek:

 • Meer dan 60 ordertypes en 120 technische indicatoren
 • Penny stocks long en short gaan
 • Trading tools, zoals de Markt Scanner, GrafiekTrader
 • Stabiel handelsplatform, zelfs in volatiele markten
 • Beschikbaar op desktop en via mobiele apps


Trading tools voor penny stocks

De broker met handige trading tools

Het gebruik van de trading tools helpt u om uw handel in penny stocks efficiënter te maken.

De trading tools zijn speciaal ontwikkeld voor ambitieuze traders. Vooral de Markt Scanner en de GrafiekTrader zijn geschikt voor penny stocks, omdat u met een paar klikken de beste penny stocks kunt vinden en analyseren en direct kunt handelen.

Markt Scanner

De Markt Scanner is een praktisch hulpmiddel waarmee u veelbelovende penny stocks kunt vinden. U definieert de gewenste parameters, zoals de koers van de penny stocks, handelsvolume en de high/low van de afgelopen 52 weken en de tool scant de markten in enkele seconden. Zodra u een geschikte penny stock heeft gevonden om in te handelen, kunt u direct vanuit de zoekresultaten een order plaatsen.

Penny stocks handelen: vind geschikte penny stocks met de Mark Scanner

Grafiek Trader

Penny stocks zijn vaak onderhevig aan sterke koersbewegingen en kunnen, net als andere aandelen, verschillen in volatiliteit. De Grafiek Trader helpt u om het koersverloop en de volatiliteit in beeld te krijgen.; open een grafiek, definieer de tijdshorizon en u krijgt toegang tot meer dan 120 technische indicatoren waarmee u uw analyse kunt maken. Met één druk op de knop kunt u vervolgens in de grafiek uw aan- of verkooporder inleggen.

Penny stocks handelen; gebruik de handige Grafiek Trader


Trading Apps voor penny stocks

Mobiel beleggen in penny stocks met de Trading App

Penny stocks handelen via uw mobiel - LYNX Trading app

Mobiel handelen biedt beleggers veel voordelen. U bent niet gebonden aan een specifieke locatie om uw portefeuille te monitoren. U kunt op elk moment reageren op de markt, of u nu nieuwe posities wil inleggen, winst wil realiseren, of minder succesvolle posities wil beschermen met een stoploss.

Vooral bij penny stocks is het van belang om regelmatig uw portefeuille te controleren. Met de mobiele trading app voor smartphone en tablet is dat eenvoudig, omdat u altijd toegang heeft tot uw penny stock portefeuille. In de trading app kunt u watchlists met penny stock aanmaken, zodat u op ieder moment uw favorieten in de gaten kunt houden.

 • Geavanceerde functies en grafieken om mobiel te handelen

 • Handel in penny stocks overal en altijd

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) en Android


Beleggen in penny stocks zonder onverwachte kosten

Onze tarieven voor penny stocks:
scherp en transparant

Handelen in penny stocks brengt risico met zich mee. U kunt een mooi rendement behalen maar ook verlies maken. Transactiekosten vormen een onderdeel van uw rendement.

In veel landen zijn de transactiekosten afhankelijk van de orderwaarde, zoals in Nederland of Australië. In de Verenigde Staten en Canada zijn de transactiekosten echter gebaseerd op het aantal verhandelde aandelen per transactie, zoals in deze landen gebruikelijk is. Als broker zijn wij ons ervan bewust dat transactiekosten op basis van het aantal verhandelde penny stocks soms nadelig kan zijn voor beleggers. Daarom wordt in de Verenigde Staten en Canada een maximum aan transactiekosten gerekend. Dit is slechts 2% van de transactiewaarde in de VS en 1% van de transactiewaarde in Canada. Daarnaast rekenen wij voor het totaalpakket in het uiterste geval een platform fee van EUR 5,00 per kalendermaand, echter wordt deze verminderd met de gemaakt transactiekosten. Doet u bijvoorbeeld één aandelenorder Shell van EUR 6,00 dan komt de fee te vervallen. Klanten met een portefeuillewaarde boven de EUR 100.000 zijn uitgesloten van de platform fee. Bent u nieuw bij LYNX? De eerste drie maanden is de platform fee niet van toepassing.

OTC handel van pennystocks via OTCBB en Pink Sheets
Toegang tot pink sheets en OTCBB aandelen
Handel eenvoudig op over-the-counter (OTC) platformen in de Verenigde Staten. De Pink Sheets en OTC Bulletin Board leveren duizenden penny stocks om in te handelen.
Ontvang wekelijks gratis nieuwsbrieven van experts
Vrijvlijvende nieuwsbrieven
van experts
Ontvang wekelijks verschillende nieuwsbrieven van internationale beleggingsexperts. Ideaal wanneer u uw algemene beleggingskennis wilt uitbreiden of op zoek bent naar concrete beleggingsideeën.
Vermogensbeheer Friesland
Gratis telefonische
orderondersteuning
Ontvang telefonische ondersteuning bij het plaatsen van een order. Onze ervaren servicemedewerkers kijken graag met u mee via TeamViewer.

LYNX Tarievenoverzicht penny stock

Penny stock order Nederland

Kosten: 0,06% over de transactiewaarde
Minimumkosten EUR 6,00

Penny stock orderTransactiekosten
Order á EUR 2000EUR 6,00
Order á EUR 5000EUR 6,00

Bij het kopen van penny stocks op een Nederlandse beurs betaalt u transactiekosten die afhankelijk zijn van de totale orderwaarde.

Penny stock order Australië

Kosten: 0,15% over de transactiewaarde
Minimumkosten AUD 10,00

Penny stock orderTransactiekosten
Order á AUD 2000AUD 10,00
Order á AUD 5000AUD 10,00

Bij het kopen van penny stocks op een Australische beurs betaalt u transactiekosten die afhankelijk zijn van de totale orderwaarde.

Penny stock order Verenigde Staten

Kosten: Vanaf 1 cent per aandeel, Minimumkosten USD 5,00 / Maximumkosten 2% over transactiewaarde

Penny stock orderTransactiekosten
2.000 aandelen á USD 4,00 per aandeelUSD 20,00
200.000 aandelen á USD 0,01 per aandeelUSD 40,00

Voor de aankoop van aandelen in de Verenigde Staten en Canada zijn de transactiekosten gebaseerd op het aantal verhandelde aandelen per transactie, zoals in deze landen gebruikelijk is. Bij LYNX geldt een maximum per order van 2% van de transactiewaarde in de Verenigde Staten en 1% van de transactiewaarde in Canada.

Beleggen in penny stocks: dit moet u weten
Definitie: wat is een penny stock?

Penny stocks zijn aandelen van meestal kleine, onbekende bedrijven. In de eurozone zijn dit aandelen met een marktwaarde van minder dan één euro en in het Verenigd Koninkrijk aandelen met een waarde van minder dan één pond. In de Verenigde Staten is de definitie enigszins anders, aangezien aandelen met een waarde van minder dan 5 USD al worden aangeduid als penny stocks. Penny stocks zijn veel te vinden op de Noord-Amerikaanse, Aziatische en Australische markten. Deze zeer speculatieve aandelen worden zelden verhandeld op gereglementeerde beurzen. In Nederland kan een groot aantal penny stocks worden verhandeld op de ongereguleerde over-the-counter (OTC) platformen, zoals de Pink Sheets en OTC Bulletin Board (OTCBB). Om als particuliere belegger in penny stocks te handelen, heeft u een broker nodig die de order voor u doorstuurt naar een handelsplatform voor penny stocks.

Waarom beleggen in penny stocks?

Penny stocks zijn zeer risicovolle en speculatieve aandelen, maar bieden ook kansen. Vaak beleggen speculanten in penny stocks omdat een stijging in de koers van een paar cent, hoge winsten kan opleveren. De meerderheid van de beleggers kiest echter voor de bekendere aandelen met hogere marktwaardes. Slechts enkele beleggers focussen zich op penny stocks. Zij gaan op zoek naar onbekende aandelen, die fundamenteel goed gepositioneerd zijn doordat ze bijvoorbeeld actief zijn in een innovatieve sector.

Voordelen & risico’s in één oogopslag

Voordelen van handelen in penny stocks/aandelen

Vermogensgroei op de lange termijn

Beleggers kopen aandelen met de hoop dat hun belegging in waarde toeneemt in de vorm van een koersstijging. Over een langere periode is het historische gemiddelde rendement op aandelen rond de 7% per jaar. Aandelenbeleggingen bieden op lange termijn doorgaans het potentieel voor het hoogste rendement van alle beleggingscategorieën. Echter, vertonen aandelen ook de grootste waardeschommelingen op korte termijn. Het behaalde rendement wordt beïnvloed door factoren zoals bedrijfswinsten, rentetarieven en de algemene economische situatie. Een aandelenkoers kan dus worden beïnvloed door zowel marktrisico als aandeel-specifieke risico’s.

Inkomsten uit dividend

Bedrijven kunnen hun winst uitkeren in de vorm van dividend. Er wordt alleen dividend uitgekeerd aan beleggers die de aandelen gekocht hebben voor de ex-dividenddatum van het aandeel. Het ontvangen van dividend kan een aanvulling zijn op de inkomsten van een belegger of kan een regelmatige inkomstenstroom bieden.

Liquiditeit

Aandelen kunnen op elk moment dat de beurs open is worden omgewisseld naar cash, omdat er bijna altijd wordt gehandeld in aandelen. Aandelen zijn dan ook één van de meest liquide beleggingscategorieën. De belegger dient echter wel rekening te houden met aandelen die relatief illiquide zijn.

Spreiding

Door uw vermogen over meerdere aandelen én in verschillende, sectoren en markten te spreiden, wordt daarmee tevens uw risico gespreid. Door de toegankelijkheid en verscheidenheid van aandelen is het voor beleggers gemakkelijk om de gewenste spreiding aan te brengen in de portefeuille.

Breed assortiment

Beleggers kunnen wereldwijd kiezen uit een breed assortiment aandelen in verschillende sectoren. Door de verscheidenheid aan beurzen en aanbieders is er voor de belegger genoeg keuze.

Risico’s van handelen in penny stocks/aandelen

Vermogensverlies

De prijs van een aandeel wordt beïnvloed door verschillende factoren. Als een bedrijf slecht presteert of wanneer de marktverwachtingen van een bepaald bedrijf slecht zijn, kan de aandelenkoers dalen. De aandelenkoers kan zelfs tot nul dalen bij een faillissement. Als een bedrijf failliet gaat zijn deze aandelen niet meer verhandelbaar zijn en wordt de notering bij de beurs doorgaans opgeheven. Wanneer een curator wordt aangesteld staan de aandeelhouders als laatste op de lijst van andere schuldeisers om de overgebleven waarde te ontvangen. Op de korte termijn kunnen aandelenkoersen behoorlijk fluctueren (schommelen).

Marktrisico

Er bestaat altijd een risico dat de gehele markt zal dalen, wat de koers en waarde van aandelen beïnvloedt. Marktrisico wordt onder andere beïnvloed door macro-economische factoren zoals een daling van de economische groei of rentewijzigingen.

Volatiliteitsrisico

Aandelenkoersen kunnen zeer volatiel zijn. Beleggers moeten zich bewust zijn dat hun aandelen aanzienlijk in waarde kunnen schommelen in een korte periode. Dat geldt voor zowel individuele aandelen en sectoren als voor de gehele beleggingsmarkt.

Sector-specifiek risico

Bepaalde sectoren kunnen een tijdelijke tegenslag ervaren, terwijl andere sectoren goed presteren. Deze tijdelijke tegenslagen kunnen voortkomen uit onverwachte wereldwijde gebeurtenissen of sectorspecifieke wet- en regelgeving. Tijdens deze perioden van zwakte moeten beleggers zich afvragen of zij bereid zijn om de storm te doorstaan of de aandelen te verkopen in afwachting van verdere dalingen.

Aandeel-specifiek risico

Net als bij sectorrisico is aandeel-specifiek risico het risico dat een bepaald aandeel een koersdaling ondervindt als gevolg van negatieve publiciteit of een negatief beeld van de markt over het bedrijf. Dit volgt meestal op slechte financiële resultaten of een verandering in het management die niet goed door de markt wordt ontvangen.

Ongelimiteerde verlies bij het shorten van aandelen

Het shorten van aandelen kent een aanzienlijk hoger risico dan het kopen van aandelen. Wanneer een belegger aandelen short, riskeert hij een theoretisch onbeperkt verlies omdat de koers van het aandeel oneindig kan stijgen. Meer informatie over de risico’s en verplichtingen van short gaan vindt u hier.

Valutarisico

Als u handelt in een aandeel dat in een andere valuta dan de euro genoteerd is, loopt u een valutarisico. Als de valuta van de aandelen, waarin u belegt, afneemt ten opzichte van de euro, heeft dit een negatieve invloed op de waarde van uw aandelen.

Timingrisico

Het kan voorkomen dat u een aandeel op het verkeerde moment koopt of verkoopt. Niet alle sectoren van de markt volgen dezelfde prijscyclus. Het begrijpen van de bedrijfscyclus en hoe een bedrijf presteert tijdens de verschillende fasen in deze cyclus kan helpen de timing risico’s te beheersen.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt inkomsten genereren in de vorm van dividenden
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?
 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product

LYNX biedt binnen aandelen de volgende productclusters* aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR aandelenMiddel
Niet-EUR aandelenMiddel
Penny stocksHoog
Emerging markets aandelenHoog

* Een productcluster is een groepering van financiële instrumenten die op basis van diverse criteria (bijv. werking van het product, complexiteit en risico) met elkaar overeenkomen.

Voor nadere informatie over penny stock aandelen en de kenmerken van dit product, bekijk de volgende webpagina:

Productkenmerken – Aandelen


Online penny stocks handelen

Waarom in penny stocks handelen via LYNX?

 • Gebruiksvriendelijke software
 • Penny stock handelen via mobiele app
 • Grote keuze aan ordertypes
 • Penny stocks long en short gaan
 • Markt Scanner: vind de juiste penny stocks
 • Volumekorting voor actieve handelaren*

* Neem contact op met relatiebeheer@lynx.nl voor een tarief op maat.

Opmerking: Houd er rekening mee dat inkomende overboekingen van penny stocks over het algemeen niet mogelijk zijn.

LYNX – Meer dan een broker voor penny stock

U kunt veel meer dan alleen beleggen in penny stocks via online broker LYNX. Ontdek alles over: