Penny Stocks kopen via LYNX

Handel tegen scherpe tarieven in penny stocks, pink sheets en OTCBB aandelen.

Dit is penny stocks handelen via LYNX:

 •  Ruim 7.000 verschillende penny stocks
 •  Handelsplatform met uitgebreide ordertypes
 •  Tools om efficiënter penny stocks te handelen
 •  Lage en transparante tarieven
 •  Toegang tot vele internationale beurzen
 •  Screener voor het vinden van penny stocks
 •  OTC handelsplatformen zoals OTCBB
 • Ruim 7.000 verschillende penny stocks

 • Handelsplatform met uitgebreide ordertypes

 • Geavanceerde tools om efficiënter te handelen

 • Lage en transparante tarieven

 • Toegang tot vele internationale beurzen

 • Screener voor het vinden van penny stocks

 • OTC handelsplatformen zoals OTCBB & Pink Sheets

 • Concrete beleggingsideeën en aandelenanalyses


Eenvoudig penny stocks handelen via het TWS

Uitgebreid handelsplatform voor penny stocks & OTC trading

Om succesvol penny stocks te kopen en verkopen, heeft u goede software nodig waar u op kunt vertrouwen. Dankzij het Trader Workstation (TWS) heeft u een handelsplatform waar u dag en nacht op kunt rekenen en dat u toegang geeft tot wereldwijde markten. Zo heeft u de juiste ondersteuning bij het handelen in deze vaak volatiele en risicovolle aandelen.

Daarnaast biedt het handelsplatform uitgebreide analysemogelijkheden met meer dan 120 indicatoren, de Markt Scanner en meer dan 60 ordertypes en

algoritmes. Zo kunt u de juiste risicoanalyse, entry en exit van uw penny stock positie bepalen.

De optie broker - voor het handelen in opties

Succes op de beurs is een kwestie van de juiste techniek

 • Meer dan 60 ordertypes en 120 technische indicatoren
 • Long en short gaan
 • Trading tools, zoals de Markt Scanner en GrafiekTrader
 • Stabiel handelsplatform, zelfs in volatiele markten
 • Beschikbaar op desktop en via mobiele apps

Beleggen in penny stocks zonder onverwachte kosten

Onze tarieven voor penny stocks:
scherp en transparant

Handelen in penny stocks brengt risico met zich mee. U kunt een mooi rendement behalen, maar ook verlies maken. Transactiekosten vormen een onderdeel van uw rendement.

In veel landen zijn de transactiekosten afhankelijk van de orderwaarde, zoals in Nederland of Australië. In de Verenigde Staten en Canada zijn de transactiekosten echter gebaseerd op het aantal verhandelde aandelen per transactie, zoals in deze landen gebruikelijk is. Als broker zijn wij ons ervan bewust dat transactiekosten op basis van het aantal verhandelde penny stocks soms nadelig kan zijn voor beleggers. Daarom rekenen we in de Verenigde Staten en Canada een maximum aan transactiekosten. Dit isslechts 3% van de transactiewaarde in de VS en 3% van de transactiewaarde in Canada in CAD. Er kan een minimale maandelijkse activiteitsvergoeding (tot EUR 5,00 voor particuliere en gezamenlijke rekeningen en tot EUR 15,00 voor zakelijke rekeningen), externe product- en spreadkosten of andere vergoedingen van toepassing zijn. Zie voor meer informatie onze tarievenpagina.

Kosten: 0,06% over de transactiewaarde
Minimumkosten EUR 6,00 / Maximumkosten EUR 145,00

Penny stock orderTransactiekosten
Order á EUR 2000EUR 6,00
Order á EUR 5000EUR 6,00

Bij het kopen van penny stocks op een Nederlandse beurs zijn de transactiekosten afhankelijk van de totale orderwaarde.

Penny stock order Verenigde Staten

Kosten: Vanaf 1 cent per aandeel, Minimumkosten USD 5,00 / Maximumkosten 3% over transactiewaarde

Penny stock orderTransactiekosten
2.000 aandelen á USD 4,00 per aandeelUSD 20,00
100.000 aandelen á USD 0,01 per aandeelUSD 30,00

Penny stock order Australië

Kosten: 0,15% over de transactiewaarde
Minimumkosten AUD 10,00

Penny stock orderTransactiekosten
Order á AUD 2000AUD 10,00
Order á AUD 5000AUD 10,00

Bij het kopen van penny stocks op een Australische beurs betaalt u transactiekosten die afhankelijk zijn van de totale orderwaarde.

De transactiekosten bij de aankoop van aandelen in de Verenigde Staten en Canada zijn gebaseerd op het aantal verhandelde aandelen, zoals in deze landen gebruikelijk is. Bij LYNX geldt een maximum per order van 3% van de transactiewaarde in de Verenigde Staten en 3% van de transactiewaarde in Canada.


Veel tevreden penny stock beleggers

Onze klant staat centraal

Elke dag zetten wij ons in voor onze klanten. Daarom zijn wij ook erg blij met de positieve feedback die wij van de beleggers ontvangen.

Onze klantenservice is van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 22:00 uur gratis te bereiken. Volgens onze laatste klantenenquête gaf 91% van onze Nederlandse klanten aan dat ze LYNX zouden aanraden aan andere beleggers. Ze gaven aan dat ze onder andere het professionele handelsplatform, goede service en uitgebreide educatie waarderen. En daar zijn we trots op.Penny stocks handelen met uw smartphone of tablet
LYNX Pennystocks Trading App otc trading

Mobiel beleggen in penny stocks met de Trading App

Mobiel handelen biedt beleggers veel voordelen. U bent niet gebonden aan een specifieke locatie om uw portefeuille te monitoren. U kunt op elk moment reageren op de markt, of u nu nieuwe posities wil inleggen, winst wil realiseren, of minder succesvolle posities wil beschermen met een stoploss.

Vooral bij penny stocks is het van belang om regelmatig uw portefeuille te controleren. Met de mobiele trading app voor smartphone en tablet is dat eenvoudig, omdat u altijd toegang heeft tot uw penny stock portefeuille. In de trading app kunt u watchlists met penny stock aanmaken, zodat u op ieder moment uw favorieten in de gaten kunt houden.

 • Handel in penny stocks, altijd en overal

 • Geavanceerde functies en grafieken om mobiel te handelen

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) en Android


Handel altijd en overal slim in futures


Handige trading tools

Met deze trading tools wordt penny stocks kopen en verkopen eenvoudiger én efficiënter.

De trading tools zijn helemaal afgestemd op de ambitieuze traders. De Markt Scanner en GrafiekTrader zijn uitermate geschikt voor het handelen in penny stocks, omdat u met slechts een paar klikken de beste penny stocks kunt vinden en analyseren en direct kunt handelen.

Met de Markt Scanner vindt u veelbelovende penny stocks die passen bij uw strategie en wensen. U definieert de parameters, zoals de koers, handelsvolume en de high/low van de afgelopen 52 weken. Vervolgens scant de tool de verschillende markten in slechts enkele seconden. Zodra u een penny stock heeft gevonden waar u in wilt handelen, kunt u direct vanuit de zoekresultaten uw order plaatsen.

Penny stocks handelen: vind geschikte penny stocks

Penny stocks zijn vaak onderhevig aan sterke koersbewegingen en kunnen, net als andere aandelen, verschillen in volatiliteit. De Grafiek Trader helpt u om het koersverloop en de volatiliteit in beeld te krijgen. Open een grafiek, definieer de tijdshorizon en krijg toegang tot meer dan 120 technische indicatoren waarmee u uw analyse kunt maken. Met één druk op de knop legt u vervolgens uw aan- of verkooporder in, direct in de grafiek.

Penny stocks handelen; gebruik de handige grafiektrader

Start met beleggen in penny stocks & OTC trading

LYNX – Meer dan een broker voor penny stocks

U kunt veel meer dan alleen beleggen in penny stocks via online broker LYNX. Ontdek alles over:

Handelen in penny stocks: dit moet u weten
Definitie en kenmerken: wat zijn penny stocks?

Penny stocks zijn aandelen van meestal kleine, onbekende bedrijven. Het belangrijkste kenmerk van penny stocks is de prijs. In de eurozone zijn dit aandelen met een marktwaarde van minder dan één euro en in het Verenigd Koninkrijk aandelen met een waarde van minder dan één pond. In de Verenigde Staten is de definitie enigszins anders, aangezien aandelen met een waarde van minder dan 5 USD al worden aangeduid als penny stocks. Penny stocks zijn veel te vinden op de Noord-Amerikaanse, Aziatische en Australische markten. Deze zeer speculatieve aandelen worden zelden verhandeld op gereguleerde beurzen. In Nederland kan een groot aantal penny stocks worden verhandeld op de ongereguleerde over-the-counter (OTC) platformen, zoals de Pink Sheets en OTC Bulletin Board (OTCBB). Om als particuliere belegger in penny stocks te handelen, heeft u een broker nodig die de order voor u doorstuurt naar een handelsplatform voor penny stocks.

Waarom beleggen in penny stocks?

Penny stocks zijn zeer risicovolle en speculatieve aandelen, maar bieden ook kansen. Vaak beleggen speculanten in penny stocks omdat een stijging in de koers van een paar cent hoge winsten kan opleveren. De meerderheid van de beleggers kiest echter voor de bekendere aandelen met hogere marktwaardes. Slechts enkele beleggers focussen zich op penny stocks. Zij gaan op zoek naar onbekende aandelen die fundamenteel goed gepositioneerd zijn doordat ze bijvoorbeeld actief zijn in een innovatieve sector.

Voordelen & risico’s in één oogopslag

Voordelen van handelen in penny stocks en aandelen

Beleggers kopen aandelen in de hoop dat hun belegging in waarde toeneemt in de vorm van een koersstijging. Over een langere periode is het historische gemiddelde rendement op aandelen rond de 7% per jaar. Aandelenbeleggingen bieden op lange termijn doorgaans het potentieel voor het hoogste rendement van alle beleggingscategorieën. Echter, vertonen aandelen ook de grootste waardeschommelingen op korte termijn. Het behaalde rendement wordt beïnvloed door factoren zoals bedrijfswinsten, rentetarieven en de algemene economische situatie. Een aandelenkoers kan dus worden beïnvloed door zowel marktrisico als aandeel-specifieke risico’s.

Bedrijven kunnen hun winst aan hun aandeelhouders uitkeren in de vorm van dividend. Er wordt alleen dividend uitgekeerd aan beleggers die de aandelen gekocht hebben voor de ex-dividenddatum van het aandeel. Het ontvangen van dividend kan een aanvulling zijn op uw inkomsten of kan een regelmatige inkomstenstroom bieden.

Aandelen kunnen op elk moment dat de beurs open is worden omgewisseld naar cash, omdat er bijna altijd wordt gehandeld in aandelen. Aandelen zijn dan ook één van de meest liquide beleggingscategorieën. Houd er als belegger echter wel rekening mee dat er ook relatief illiquide aandelen zijn.

Door uw vermogen over meerdere aandelen in verschillende sectoren en markten te spreiden, spreidt u tevens uw risico. Aandelen zijn vanwege de ruime keuze en toegankelijkheid eenvoudige producten om spreiding in uw portefeuille aan te brengen.

Als u belegt in aandelen, heeft u de keuze uit een wereldwijd assortiment in vele sectoren. Zo kunt u precies beleggen in de bedrijven en sectoren waar u kansen in ziet.

Risico's van handelen in penny stocks en aandelen

De prijs van een aandeel wordt beïnvloed door verschillende factoren, waardoor u nooit zeker bent van winst. Als een bedrijf slecht presteert of wanneer de marktverwachtingen van een bepaald bedrijf slecht zijn, kan de aandelenkoers dalen. De aandelenkoers kan zelfs tot nul dalen bij een faillissement. Als een bedrijf failliet gaat zijn deze aandelen niet meer verhandelbaar en wordt de notering bij de beurs meestal opgeheven. Wanneer een curator wordt aangesteld, staan de aandeelhouders als laatste op de lijst van andere schuldeisers om de overgebleven waarde te ontvangen. Op de korte termijn kunnen aandelenkoersen behoorlijk fluctueren (schommelen).

Er bestaat altijd een risico dat de gehele markt daalt, wat de koers en waarde van aandelen beïnvloedt. Marktrisico wordt onder andere beïnvloed door macro-economische factoren zoals een daling van de economische groei of rentewijzigingen.

Aandelenkoersen kunnen zeer volatiel zijn. U moet zich als belegger dus bewust zijn dat uw aandelen aanzienlijk in waarde kunnen schommelen in een korte periode. Dat geldt voor zowel individuele aandelen en sectoren als voor de gehele beleggingsmarkt.

Bepaalde sectoren kunnen een tijdelijke tegenslag ervaren, terwijl andere sectoren goed presteren. Deze tijdelijke tegenslagen kunnen voortkomen uit onverwachte wereldwijde gebeurtenissen of sectorspecifieke wet- en regelgeving. Tijdens deze perioden van zwakte moet u als belegger de keuze maken om de storm te doorstaan of de aandelen te verkopen in afwachting van verdere dalingen.

Net als bij sectorrisico is aandeel-specifiek risico het risico dat een bepaald aandeel een koersdaling ondervindt als gevolg van negatieve publiciteit of een negatief beeld van de markt over het bedrijf. Dit volgt meestal op slechte financiële resultaten of een verandering in het management die niet goed door de markt wordt ontvangen.

Het shorten van aandelen kent een aanzienlijk hoger risico dan het kopen van aandelen. Wanneer u aandelen short, riskeert u een theoretisch onbeperkt verlies omdat de koers van het aandeel oneindig kan stijgen. Wilt u meer weten? Lees dan verder over de risico’s en verplichtingen van short gaan.

Als u handelt in een aandeel dat in een andere valuta dan de euro genoteerd is, loopt u een valutarisico. Als de valuta van de aandelen waarin u belegt afneemt ten opzichte van de euro, heeft dit een negatieve invloed op de waarde van uw aandelen.

Het kan voorkomen dat u een aandeel op het verkeerde moment koopt of verkoopt. Niet alle sectoren van de markt volgen dezelfde prijscyclus. Het begrijpen van de bedrijfscyclus en hoe een bedrijf presteert tijdens de verschillende fasen in deze cyclus kan helpen de timing risico’s te beheersen.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?

 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt inkomsten genereren in de vorm van dividenden
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)

Wanneer past dit product niet bij u?

 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?

 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product

Wanneer past dit product niet bij u?

 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product

LYNX biedt binnen aandelen de volgende productclusters* aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR aandelenMiddel
Niet-EUR aandelenMiddel
Penny stocksHoog
Emerging markets aandelenHoog

* Een productcluster is een groepering van financiële instrumenten die op basis van diverse criteria (bijv. werking van het product, complexiteit en risico) met elkaar overeenkomen.

Voor nadere informatie over penny stock aandelen en penny stocks kenmerken, bekijk de volgende webpagina:

Productkenmerken – Aandelen


Online penny stocks handelen

Waarom in penny stocks handelen via LYNX?

 • Gebruiksvriendelijke software
 • Penny stocks handelen via mobiele app
 • Grote keuze aan ordertypes
 • Penny stocks long en short gaan
 • Markt Scanner: vind de juiste penny stocks
 • Ruim 7.000 penny stocks beschikbaar
Opmerking

Houd er rekening mee dat inkomende overboekingen van penny stocks over het algemeen niet mogelijk zijn.