Handel in futures via futures broker LYNX

Direct toegang tot ‘s werelds
bekendste futuresmarkten

Handel razendsnel in futures: van indices tot grondstoffen en valuta. Vijf dagen per week, bijna 24 uur per dag, via het geavanceerde platform.

 • Lage en transparante tarieven voor futures

 • Bekroond handelsplatform voor futures trading

 • 60 ordertypes zoals stoploss, trailing & bracket orders

 • Directe toegang tot de belangrijkste futuresmarkten

 • Razendsnel orders inleggen & aanpassen

 • Lage intraday marginvereisten

 • Hedgen van uw portefeuille

 • Geavanceerde tools om slimmer in futures te handelen


Het ideale handelsplatform voor futures

Het TWS Handelsplatform

Via LYNX krijgt u toegang tot één van de beste handelsplatformen ter wereld. Het TWS Handelsplatform staat bekend om het gebruiksgemak, stabiliteit en technische superioriteit. Allemaal kenmerken die essentieel zijn om succesvol in futures te handelen. Want hierin telt iedere seconde.

Het handelsplatform biedt realtime data, lage intraday marginvereisten, uitgebreide analysemogelijkheden én de mogelijkheid om zeer snel orders in te leggen en aan te passen.

Dat maakt het platform zeer geschikt voor de gevorderde en actieve handelaar. Daarnaast legt u eenvoudig bracket orders in, waarbij u een target-order koppelt aan een stoploss-order.

LYNX - De futures broker om te handelen in futures

Succes op de futuresmarkt is een kwestie van de juiste techniek:

 • Razendsnelle orderuitvoering
 • Eenvoudig long en short gaan
 • Trading tools zoals de BookTrader, GrafiekTrader, Spread Trader
 • Stabiel & betrouwbaar handelsplatform
 • Meer dan 60 ordertypes & 100 technische indicatoren

Onze klant staat centraal

Elke dag zetten wij ons in voor onze klanten. Daarom zijn wij ook erg blij met de positieve feedback die wij van de beleggers ontvangen.

Onze klantenservice is van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 22:00 uur gratis te bereiken. Volgens onze laatste klantenenquête gaf 91% van onze Nederlandse klanten aan dat ze LYNX zouden aanraden aan andere beleggers. Ze gaven aan dat ze onder andere het professionele handelsplatform, goede service en uitgebreide educatie waarderen. En daar zijn we trots op.Handel altijd en overal slim in futures


Geavanceerde Trading Tools

Bij het handelen in futures speelt tijd een cruciale rol. Maak daarom gebruik van de Trading Tools. Hiermee handelt u razendsnel én slim op de futuresmarkt.

Als futurehandelaar bij LYNX kunt u gebruikmaken van verschillende Trading Tools. Deze maken niet alleen de handel op de futuresmarkten eenvoudiger, maar maken uw beleggingen ook winstgevender. Tools als de BookTrader, GrafiekTrader, de Spread Trader en de Index Arbitrage Meter zijn speciaal ontwikkeld voor de professionele futures traders, maar zijn via LYNX ook beschikbaar voor de particuliere futureshandelaar.

De BookTrader is de perfecte tool voor de actieve futureshandelaar. Met de BookTrader kunt u in een handomdraai en met één muisklik orders aanmaken, wijzigen en doorsturen naar de futuresbeurs. Voor elk futurecontract kunt u in het orderboek de prijzen en het betreffende volume duidelijk als prijsladder zien. Ook kunt u eenvoudig uw eigen sneltoetsen met individuele functies aanmaken.

Handel in futures - Book Trader - Boektrader

Met de Spread Trader volgt u snel en eenvoudig de ontwikkeling van futures spreads op één scherm en reageert u direct bij veranderingen. Zo kunt u bijvoorbeeld calendar spreads maken en met één simpele klik op de bied- of laatknop een spreadorder aanmaken.

Futures handelen - Spread Trader - Futures Spreads managen

Analyseer index arbitrage strategieën met de Index Arbitrage Meter. Deze unieke tool illustreert duidelijk de spread tussen de prijzen van futures contracten ten opzichte van de onderliggende index.

Futures handelen - analyseer strategieën Index Arbitrage Meter

Toegang tot de beurs, waar u ook bent
Mobiel futures handelen - Futures trading app

Download de Trading App op uw smartphone of tablet

Futures worden bijna de klok rond verhandeld. Dit resulteert voortdurend in nieuwe handelsmogelijkheden, die u dankzij de Trading App niet hoeft te missen.

Met de app handelt u in futures, analyseert u uw posities en stuurt u orders naar de beurs. Ook de handige trading tools, zoals de BookTrader en GrafiekTrader, vindt u terug in de app.

 • Handel in futures waar en wanneer u maar wilt

 • Professionele Trading App voor futures

 • Geavanceerde mobiele analysemogelijkheden

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) en Android

Download de Trading Apps

Handel in futures zonder onverwachte kosten

Altijd scherpe en transparante futures tarieven

Als broker weten wij hoe belangrijk lage tarieven zijn voor uw uiteindelijke rendement – vooral wanneer u als daghandelaar veel futurecontracten handelt. Daarom houden wij onze tarieven laag en weet u altijd vooraf wat de totale kosten worden.

U betaalt alleen per verhandeld contract, zonder minimumkosten. Dus of u nou één of tientallen contracten verhandelt; de prijs per contract blijft hetzelfde. Klanten van LYNX kunnen gebruik maken van een geavanceerd handelsplatform, hebben toegang tot uitgebreide content en kunnen wekelijks meerdere Masterclasses volgen. Voor het totaalpakket brengt LYNX in het uiterste geval een fee van EUR 5,00 per maand in rekening,

waarbij portefeuilles vanaf EUR 100.000 zijn uitgesloten. Nieuwe klanten zijn na het verrichten van hun eerste storting de lopende kalendermaand en de drie daaropvolgende maanden ook uitgesloten van deze fee. De gemaakte maandelijkse transactiekosten worden direct weggestreept tegen de fee. De hoogte van de fee wordt als volgt berekend: Fee = EUR 5,00 minus gemaakte transactiekosten in betreffende kalendermaand.

Ons tarievenoverzicht voor futures

Futuretransactie in Europa

ProductTarief per future
AEX mini Futures (MFA)EUR 0,50
Micro Euro Stoxx 50 Futures (FSXE)EUR 1,00
Euro Stoxx 50 Futures (FESX)EUR 2,50

Future transactie in de Verenigde Staten

ProductTarief per future
Micro E-mini Nasdaq-100 Futures (MNQ)USD 1,25
Micro E-mini S&P 500 Futures (MES)USD 1,25
E-mini S&P 500 Futures (ES) USD 3,50

U betaalt alleen per verhandeld futurecontract, zonder minimumprijs per order.

Meer weten over onze tarieven?

Alle tarieven in één overzicht
Handelen in futures: dit moet u weten
Definitie: Wat is een future?

Een future, ook wel termijncontract genoemd, is een financiële afspraak (contract) tussen twee belanghebbenden. Daarbij hebben de twee partijen de verplichting om op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een product of financieel instrument te verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs. Futures worden verhandeld op termijnbeurzen, ook wel futuresmarkten genoemd. Er bestaan futures met veel verschillende onderliggende waarden, zoals aandelen, indices, valuta’s, rentes of grondstoffen. Particuliere beleggers hebben zelf geen toegang tot handelsplatformen voor futures zoals Eurex, Euronext of CME. Daarvoor heeft u een futures broker nodig. Deze treedt op als tussenpersoon en stuurt uw orders naar de beurs. Voordat u de futuresmarkten kan en mag betreden, heeft u ruime handelservaring en productkennis nodig. Dit komt omdat futures een stuk risicovoller zijn dan aandelen.

Waarom in futures handelen?

Er zijn tal van redenen te benoemen om futures te verhandelen op de futuresmarkten. U kunt beleggen in vele onderliggende waarden met futures en speculeren op een bepaalde prijsontwikkeling. Echter, u kunt ook bestaande posities afdekken met futures. Dat wil zeggen, het afdekken van financiële risico’s, zoals wisselkoers- of valutaschommelingen. Dit wordt ook wel hedgen genoemd. Als u futures gebruikt voor hedging doeleinden, heeft u minder kapitaal nodig om uw portefeuille af te dekken dan met andere methoden.

De voordelen en risico’s van het handelen in futures

De Voordelen van futures

Het risico dat u loopt bij openstaande posities kan tegengegaan worden middels het innemen van futures posities. Een bullish portefeuille kan beschermd worden middels het short sellen van een future. Een bearish portefeuille kan beschermd worden middels een futures longpositie. Bovendien kan van kalenderspreads en grondstofspreads gebruik gemaakt worden.

Een longpositie kan ingenomen worden wanneer u speculeert op een koersstijging van de onderliggende waarde. Om in te spelen op een koersdaling van de onderliggende waarde, kan juist een shortpositie ingenomen worden.

Indexfutures zijn future contracten met een index als onderliggende waarde. Als u positief bent over de markt, maar niet weet welke aandelen u moet kopen of welke sector van de markt zal stijgen, kunt u een contract voor een hele index kopen. Dit betekent dat u in plaats van specifieke aandelen te selecteren, simpelweg kunt kiezen voor een gehele index. Als het niveau van de index stijgt, stijgt de waarde van de indexfuture.

Risico’s van futures

Prijsveranderingen in de markt kunnen resulteren in een verliesgevende futures positie. Marktprijzen worden beïnvloed door een breed scala aan factoren.

De contractwaarde wordt vergroot door de multiplier. Een koersbeweging van het onderliggende effect leidt tot een vergrote koersstijging- of daling van het futurescontract. Winsten en verliezen kunnen daardoor versneld oplopen.

In het geval van een shortpositie in een future kan het verlies oneindig oplopen. Dit kan ook gebeuren bij een longpositie als de onderliggende waarde slechts één effect betreft, bijvoorbeeld een grondstof. Naarmate de koers van de onderliggende waarde stijgt of daalt, loopt het verlies van uw short- of longpositie op. De koers van de onderliggende waarde kan in theorie ongelimiteerd toe- of afnemen.

Futurehandel kan leiden tot het verliezen van uw volledige inleg of zelfs meer. Het verlies bij futures is in theorie ongelimiteerd en kan de initiële marginverplichting overschrijden. De belegger zal in dat geval mogelijk extra moeten bijstorten om aan de marginverplichtingen te kunnen voldoen.

De kans bestaat dat uw futures niet verhandeld kunnen worden. Gekochte futures kunnen in dat geval niet verkocht worden en verkochte futures kunnen niet teruggekocht worden.

Wanneer u handelt in een contract dat in een andere valuta is genoteerd dan de euro, loopt u een valutarisico. Als de valuta van het contract waarin u belegt namelijk afneemt ten opzichte van de euro, heeft dit een negatieve invloed op uw belegging.

Futures worden tijdens handelstijden verhandeld. Een koersbeweging buiten deze handelstijden stelt u bloot aan een gap risk.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?

 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)

Wanneer past dit product niet bij u?

 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?

 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product

Wanneer past dit product niet bij u?

 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product

LYNX biedt binnen de categorie futures de volgende productclusters aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR futuresHoog
Non-EUR futuresHoog
Emerging markets futuresHoog

Meer weten over futures en de kenmerken van dit product? Bekijk de productkenmerken van futures


Online futures handelen

Waarom futures handelen via LYNX?

Via LYNX handelt u in futures tegen lage tarieven en op een zeer betrouwbaar handelsplatform. U heeft wereldwijd toegang tot futures op bijvoorbeeld de AEX (FTI), DAX (FDAX), Euro Stoxx 50 (ESTX50), E-mini S&P (ES), Nasdaq (NQ) en de Dow Jones (YM). Ook kunt u handelen in grondstoffen zoals zilver (SI), goud (GC) en olie (CL). Met het TWS platform heeft u één van de meest uitgebreide handelsplatformen ter wereld tot uw beschikking. Door de uitgebreide mogelijkheden, tools, razendsnelle orderuitvoering en lage marginvereisten bent u in staat om nog succesvoller te kunnen handelen. U kunt er altijd van op aan dat u uw positie kunt innemen en op het juiste moment kunt sluiten. Zowel tijdens als buiten de reguliere handelstijden.

 • Lage en transparante tarieven
 • Zeer lage intraday marginvereisten
 • Razendsnel orders inleggen en aanpassen
 • Futures handelen via de app
 • Trading tools voor futureshandelaren
 • 60 ordertypes; o.a. stoploss, trailing en bracket orders
 • Geavanceerde tools om slimmer in futures te handelen
 • Ruim aanbod aan futures

Populaire futures handelen

Populaire futures bij de futures broker LYNX

Via LYNX belegt u grenzeloos in futures. U heeft daardoor toegang tot alle grote futuresmarkten wereldwijd. Met slechts enkele muisklikken handelt u in futures op indices, valuta, grondstoffen, obligaties of argrarische futures in Europa, Amerika en Azië.

Europese indices o.a.

Grondstoffen futures op o.a.

Agrarische futures op o.a.

Obligaties o.a.

 • Euro Bund future (GBL)
 • Euro Bobl future (GBM)
 • US 10 Year T-Note future (ZN)

Overige futures o.a.


Educatie over futures handelen

Leer hoe u futures kunt handelen

Met futures kunt u met een relatief lage investering snel grote winsten behalen. Maar daar staat tegenover dat het verlies potentieel ook groot is.

Het begrijpen van de basisprincipes van futures handel is daarom essentieel om op lange termijn succesvol te zijn. Als broker investeren wij veel tijd in educatie, zodat u beter voorbereid de futuresmarkt betreedt.

Wekelijks verzorgen wij verschillende masterclasses, waarin we onder andere de basisprincipes van futureshandel behandelen. Voor de gevorderde belegger gaan we dieper in op futures strategieën en wordt er live in futures gehandeld.

Alles over futures

LYNX – Meer dan een broker voor futures

Naast futures kunt u via LYNX veel meer producten handelen. Meer informatie vindt u hier: