LYNX - dé broker voor futures
wereldwijd handelen in futures

LYNX is dé broker voor futureshandelaren. U heeft toegang tot ’s werelds bekendste futuresmarkten, bijna 24 uur per dag, vijf dagen in de week.

Koop en verkoop futures op een veelvoud aan markten. Van Amerikaanse, Europese en Aziatische indices tot aan grondstoffen, valuta en de volatiliteitsindex (VIX). Voor handelaren die liever (meerdere) kleinere posities aanhouden zijn er micro futures.

Maak gebruik van een geavanceerd handelsplatform met vele trading tools, zoals de BookTrader en de Spread Trader. Profiteer van een razendsnelle orderuitvoering en handel als een professional.

Futures handelen via LYNX - De futures broker voor futures
 • Lage en transparante tarieven voor futures

 • Bekroond handelsplatform voor futures trading

 • 60 ordertypes zoals stoploss, trailing & bracket orders

 • Geavanceerde tools om efficiënter te handelen

 • Directe toegang tot de belangrijkste futuresmarkten

 • Razendsnel orders inleggen & aanpassen

 • Zeer lage intraday marginvereisten

 • Hedgen van uw portefeuille

 • Volumekorting voor actieve handelaren*

 • Omvangrijke technische analysemogelijkheden

* Volumekorting? Neem contact op met relatiebeheer@lynx.nl voor een tarief op maat.


Het handelsplatform voor futures

Superieur handelsplatform voor futures

LYNX biedt zijn klanten één van de beste platformen ter wereld om te handelen in futures. Het bekroonde platform staat bekend om zijn gebruiksgemak, stabiliteit en technische superioriteit. Drie kenmerken die essentieel zijn om succesvol te handelen in futures; een markt waar elke seconde telt.

Met realtime data, lage intraday marginvereisten, de mogelijkheid om zeer snel orders in te leggen en aan te passen, en uitgebreide analysemogelijkheden, voldoet het platform aan alle wensen van de gevorderde en actieve futures handelaar. Het diepteboek is inzichtelijk en met de beschikbare ordertypes plaatst u eenvoudig een stoploss- of trailing order om de ingenomen future positie te beschermen. Uiteraard staat ook de bracket order tot uw beschikking, waarbij een target (winst) order gekoppeld wordt aan een stoploss (verlies) order. Daarbij kunt u direct met één order een positie dubbel draaien van long naar short of van short naar long en u kunt zowel tijdens als buiten de reguliere handelstijden handelen in futures.

LYNX - De futures broker om te handelen in futures

Succes op de futuresmarkt is een kwestie van techniek:

 • Razendsnelle orderuitvoering
 • Eenvoudig long en short gaan
 • Trading tools zoals de BookTrader, GrafiekTrader, Spread Trader
 • Stabiel & betrouwbaar handelsplatform
 • Meer dan 60 ordertypes & 100 technische indicatoren


Trading Tools voor futures

Geavanceerde Trading Tools

Bij het handelen in futures speelt tijd een cruciale rol. Maak daarom gebruik van onze technische mogelijkheden om razendsnel te handelen.

LYNX biedt futureshandelaren verschillende trading tools, die niet alleen de handel op de futuresmarkten ondersteunen, maar deze ook verbeteren en winstgevender kunnen maken. Tools als de BookTrader, GrafiekTrader, de Spread Trader en de Index Arbitrage Meter zijn speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze professionele futures traders, maar zijn via LYNX ook beschikbaar voor de particuliere futureshandelaar. Perfectioneer uw eigen handelsstrategieën om consistent succesvol te zijn.

BookTrader

De BookTrader is de perfecte tool voor de actieve futureshandelaar. Met de BookTrader kunt u in een handomdraai en met één muisklik orders aanmaken, wijzigen en doorsturen naar de futures beurs. Voor elk futurecontract kunt u in het orderboek de prijzen en het betreffende volume duidelijk als prijsladder zien. Ook kunt u eenvoudig uw eigen sneltoetsen met individuele functies aanmaken.

Handel in futures - BookTrader - BoekTrader

Spread Trader

Het handelen in futures spreads is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de Spread Trader kunt u snel en eenvoudig de ontwikkeling van futures spreads op één scherm volgen en op elk moment reageren op veranderingen. Zo kunt u bijvoorbeeld calendar spreads maken en met één simpele klik op de bied- of laatknop een spreadorder aanmaken.

Spread Trader - Futures Spreads handelen

Index Arbitrage Meter

Analyseer index arbitrage strategieën met de Index Arbitrage Meter. Deze unieke tool illustreert duidelijk de spread tussen de prijzen van futures contracten ten opzichte van de onderliggende index.

Futures handelen - analyseer strategieën Index Arbitrage Meter


Trading Apps voor futures

Futures handelen op uw mobiel en tablet met de Trading App

Mobiel futures handelen - Futures trading app

Futures worden bijna de klok rond verhandeld. Dit resulteert voortdurend in nieuwe handelsmogelijkheden, die u dankzij de Trading App niet hoeft te missen.

Met de app kunt u in futures handelen, uw posities analyseren en orders naar de beurs versturen. De handige trading tools zoals de BookTrader en GrafiekTrader zijn uiteraard ook op de app beschikbaar.

 • Professionele Trading App voor futures

 • Geavanceerde mobiele analysemogelijkheden

 • Handel in futures overal en altijd

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) en Android


Handel in futures zonder onverwachte kosten

Onze futures tarieven: scherp en transparant

Als broker weten wij hoe belangrijk lage tarieven zijn voor uw uiteindelijke rendement – vooral wanneer u als daghandelaar veel futurecontracten handelt. Daarom zijn onze tarieven scherp en transparant.

U betaalt alleen per verhandeld contract en er zijn geen minimumkosten. Of u nu één of tientallen contracten verhandelt – de prijs per contract is altijd hetzelfde. Wij brengen geen extra kosten in rekening, zoals bijvoorbeeld beurskosten en aansluitingskosten, hoewel dit wel gebruikelijk is op de grote futures beurzen in de VS, zoals de Chicago Mercantile Exchange (CME) of de Chicago Board of Trade (CBOT). Naast transactiekosten, geldt in het uiterste geval een platform fee van EUR 5,00 per kalendermaand. Deze fee wordt verminderd met de gemaakte transactiekosten. De fee vervalt daarmee al wanneer u meer dan EUR 5,00 aan transactiekosten heeft gemaakt. Wanneer u bijvoorbeeld twee AEX futures à EUR 2,50 koopt, komt de platform fee te vervallen. Klanten met een portefeuillewaarde boven de EUR 100.000 zijn uitgesloten van de platform fee.

Futures handelen via LYNX - Altijd lage intraday marginvereisten
Lage intraday
marginvereisten
De intraday marginvereisten voor futures trading via LYNX zijn zeer laag waardoor u al met een beperkte hoeveelheid kapitaal kunt beleggen in (micro) futures.
Grondstoffutures handelen - Geen fysieke levering
Geen risico
van fysieke levering
Grondstoffenfutures worden gebruikt om een leveringsverplichting aan te gaan. Via LYNX hoeft u zich geen zorgen te maken over de fysieke levering, de posities worden automatisch gesloten voor de First Notice Day.
Vermogensbeheer Friesland
Gratis telefonische
orderondersteuning
Via LYNX kunt u telefonische ondersteuning krijgen bij het plaatsen van een order op de futures beurs. Onze ervaren servicemedewerkers kijken graag met u mee via TeamViewer.

LYNX Tarievenoverzicht futures

Future transactie in Nederland

OrderTarief per future
FutureEUR 2,50
AEX mini futureEUR 0,50

Future transactie in de Verenigde Staten

OrderTarief per future
FutureUSD 3,50
Micro E-mini futureUSD 1,25

U betaalt alleen per verhandeld futurecontract en er is geen minimumprijs per order.

Voor zeer actieve handelaren is er volumekorting mogelijk, neem contact op met relatiebeheer@lynx.nl voor een tarief op maat.

Meer informatie over onze tarieven vindt u op onze overzichtspagina.

Alle tarieven in één overzicht
Handelen in futures: dit moet u weten

Definitie: Wat is een future?

Een future, ook wel termijncontract genoemd, is een financiële afspraak (contract) tussen twee belanghebbenden. Daarbij hebben de twee partijen de verplichting om op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een product of financieel instrument te verhandelen tegen een vooraf bepaalde prijs. Futures worden verhandeld op termijnbeurzen, ook wel futuresmarkten genoemd. Er bestaan futures met veel verschillende onderliggende waarden, zoals aandelen, indices, valuta’s, rentes of grondstoffen. Particuliere beleggers hebben geen directe toegang tot handelsplatformen voor futures zoals Eurex, Euronext of CME. U heeft een futures broker nodig als u futures wilt kopen of verkopen. De broker treedt op als tussenpersoon en stuurt de order naar de beurs voor uitvoering. Aangezien futures een stuk risicovoller zijn dan aandelen, moet een belegger beschikken over ruime handelservaring en productkennis alvorens hij of zij de futuresmarkten kan en mag betreden.

Waarom in futures handelen?

Er zijn tal van redenen te benoemen om futures te verhandelen op de futuresmarkten. U kunt beleggen in vele onderliggende waarden met futures en speculeren op een bepaalde prijsontwikkeling. Echter, u kunt ook bestaande posities afdekken met futures. Dat wil zeggen, het afdekken van financiële risico’s, zoals wisselkoers- of valutaschommelingen. Dit wordt ook wel hedgen genoemd. Als u futures gebruikt voor hedging doeleinden, heeft u minder kapitaal nodig om uw portefeuille af te dekken dan met andere methoden.

Overzicht van de voordelen en risico's van futures handelen

De voordelen van futures

Risicomanagement

Het risico dat u loopt bij openstaande posities kan tegengegaan worden middels het innemen van futures posities. Een bullish portefeuille kan beschermd worden middels het short sellen van een future. Een bearish portefeuille kan beschermd worden middels een futures longpositie. Bovendien kan van kalenderspreads en grondstofspreads gebruik gemaakt worden.

Speculeren op koersbeweging zonder onderliggende waarde aan te hoeven kopen

Een longpositie kan ingenomen worden wanneer u speculeert op een koersstijging van de onderliggende waarde. Om in te spelen op een koersdaling van de onderliggende waarde, kan juist een shortpositie ingenomen worden.

Indexfutures maken het mogelijk om in een index te handelen met slechts één transactie

Indexfutures zijn future contracten met een index als onderliggende waarde. Als u positief bent over de markt, maar niet weet welke aandelen u moet kopen of welke sector van de markt zal stijgen, kunt u een contract voor een hele index kopen. Dit betekent dat u in plaats van specifieke aandelen te selecteren, simpelweg kunt kiezen voor een gehele index, wanneer u een bepaalde beweging verwacht. Als het niveau van de index stijgt, stijgt de waarde van de indexfuture.

Risico’s van futures

Marktrisico

Prijsveranderingen in de markt kunnen resulteren in een verliesgevende futures positie. Marktprijzen worden beïnvloed door een breed scala aan factoren.

Het effect van een hefboom

De contractwaarde wordt vergroot door de multiplier. Een koersbeweging van het onderliggende effect leidt tot een vergrootte koersstijging- of daling van het futurescontract. Winsten en verliezen kunnen versneld oplopen.

Ongelimiteerde verliezen

In het geval van een shortpositie (longpositie*) in een future kan het verlies oneindig oplopen. Naarmate de koers van de onderliggende waarde stijgt (daalt), loopt het verlies van uw shortpositie (longpositie) op. De koers van de onderliggende waarde kan in theorie ongelimiteerd toenemen (afnemen).

*Bij een longpositie is dit enkel het geval als de onderliggende waarde slechts één effect betreft, bijvoorbeeld een grondstof.

Margin calls

Futurehandel kan leiden tot het verliezen van uw volledige inleg of zelfs meer. Het verlies bij futures is in theorie ongelimiteerd en kan de initiële marginverplichting overschrijden. De belegger zal in dat geval mogelijk extra moeten bijstorten om aan de marginverplichtingen te kunnen voldoen.

Liquiditeitsrisico

De kans bestaat dat uw futures niet verhandeld kunnen worden. Gekochte futures kunnen in dat geval niet verkocht worden en verkochte futures kunnen niet teruggekocht worden.

Valutarisico

Wanneer u handelt in een contract dat in een andere valuta is genoteerd dan de euro, loopt u een valutarisico. Immers, als de valuta van het contract (waarin u belegt) afneemt ten opzichte van de euro, heeft dit een negatieve invloed op uw belegging.

Gap risk

Futures worden tijdens handelstijden verhandeld. Een koersbeweging buiten deze handelstijden stelt u bloot aan een gap risk.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?
 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product

LYNX biedt binnen de categorie futures de volgende productclusters aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR futuresHoog
Non-EUR futuresHoog
Emerging markets futuresHoog

Voor nadere informatie over futures en de kenmerken van dit product, verwijzen wij u naar de volgende pagina:

Productkenmerken – Futures


Online futures handelen

Waarom futures handelen via LYNX?

Bij LYNX handelt u tegen lage tarieven op een zeer betrouwbaar en professioneel platform in futures. U heeft wereldwijd toegang tot futures op bijvoorbeeld de AEX (FTI), DAX (FDAX), Euro Stoxx 50 (ESTX50), E-mini S&P (ES), Nasdaq (NQ), Dow Jones (YM), maar ook op grondstoffen zoals zilver (SI), goud (GC) en olie (CL). We bieden onze klanten één van meest uitgebreide platformen ter wereld aan, om te handelen in futures. Door de uitgebreide mogelijkheden, tools, razendsnelle orderuitvoering en lage marginvereisten stelt LYNX beleggers in staat om succesvoller te handelen op een zeer betrouwbaar en stabiel handelsplatform. U kunt er altijd van op aan dat u uw positie kunt innemen en op het juiste moment kunt sluiten. Zowel buiten als tijdens reguliere handelstijden.

 • Lage en transparantie tarieven
 • Zeer lage intraday marginvereisten
 • Razendsnel orders inleggen en aanpassen
 • Futures handelen via de app
 • Trading tools voor futureshandelaren
 • 60 ordertypes; o.a. stoploss, trailing en bracket orders
 • Volumekorting voor actieve handelaren*
 • Ruim aanbod aan futures

* Volumekorting? Neem contact op met relatiebeheer@lynx.nl voor een tarief op maat.


Populaire futures handelen

Populaire futures bij de futures broker LYNX

Grenzeloos beleggen in futures via LYNX, houdt in dat u direct toegang heeft tot alle grote futuresmarkten wereldwijd. U handelt met één simpele muisklik in futures op indices, valuta, grondstoffen, obligaties of agrarische futures in Europa, Amerika en Azië.

Europese indices o.a.

 • AEX future (EOE)
 • DAX future (DAX)
 • Euro Stoxx future (SX5E)
 • FTSE 100 future (Z)

Amerikaanse indices o.a.

Micro E-mini futures

Aziatische indices o.a.

 • Nikkei future (N225)
 • Hang Seng future (HSI)
 • China Xinhua A-50 future (XINA50)

Grondstoffen futures op o.a.

 • Goud future (GC)
 • Zilver future (SI)
 • Olie future (CL)
 • Gas future (NG)

Agrarische futures op o.a.

 • Graan future (ZW)
 • Sojabonen future (YK)

Obligaties o.a.

 • Euro Bund future (GBL)
 • Euro Bobl future (GBM)
 • US 10 Year T-Note future (ZN)

Overige futures o.a.


Educatie over futures handelen

Leer hoe u futures kunt handelen

Met futures kunt u met een relatief lage investering snel grote winsten behalen. Echter, het verlies potentieel is ook groot. Het begrijpen van de basisprincipes van futures handel is essentieel om op lange termijn succesvol te zijn op de futuresmarkten. Als broker investeren wij veel tijd in de educatie van onze klanten. Wekelijks verzorgen wij verschillende masterclasses over onder andere futures. Hierin behandelen wij voor beginners de basisprincipes wat betreft futures handel. Voor de gevorderde belegger gaan we dieper in op futures strategieën en wordt er live in futures gehandeld.

LYNX – Meer dan een broker voor futures

Naast futures kunt u via LYNX veel meer producten handelen. Meer informatie vindt u hier: