Aandeel Argenx

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Argenx? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel.

ISIN: NL0010832176
Tickercode: ARGX | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Argenx kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Argenx

Door de coronacrisis hebben heel wat beleggers terug interesse gekregen in biotech- en farmaceutische bedrijven. Het aandeel Argenx komt opnieuw wat in de spotlights door het positieve nieuws rond efgartigimod.

Het aandeel Argenx weet de beleggers niet teleur te stellen. Als gevolg van positieve klinische data van efgartigimod en vers kapitaal die werd opgehaald, schoot de koers Argenx de lucht in. Door de bewezen effectiviteit van het middel lijkt het aandeel Argenx nu weer terug op dreef te zijn.

Wat was het belangrijkste nieuws rond het aandeel Argenx? Wat brengt de toekomst? U leest het hier.

Wat hier wordt besproken over het aandeel Argenx:

Aandeel Argenx - Kanker bestrijden met lama’s

Aandeel Argenx koers terug op dreef

De aandeelhouders van het aandeel Argenx hebben de coronacrash ruimschoots verteerd. Toen de beleggers zich realiseerden wat er eigenlijk aan de hand was met het hele COVID-19 gebeuren, daalde het aandeel Argenx ruim 38%. Als we de huidige koers Argenx vergelijken met het dieptepunt van de coronacrash, dan is het aandeel Argenx met 225% gestegen.

De aandeelhouders van het aandeel Argenx dienden afgelopen jaar geduldig te wachten op vers nieuws. Op dinsdag 26 mei werden ze rijkelijk beloond nadat het bedrijf positieve data kon voorleggen in de fase III- studies met efgartigimod. Dat middel wordt gebruikt bij de behandeling van een neuromusculaire ziekte genaamd myasthenia gravis, ofwel “ernstige spierzwakte”.

Dokter James F. Howard, hoogleraar neurologie, zei het volgende: “De gegevens over efgartigimod lieten snelle en robuuste reacties zien bij mensen met myasthenia gravis, evenals een gunstig tolerantieprofiel. Patiënten die lijden onder deze ziekte ervaren een grote impact op hun levenskwaliteit, daarbovenop zijn de huidige behandelingsopties beperkt”. De hoogleraar klinkt daarmee zeer optimistisch en gelooft dat het middel een impact zal hebben op de dagelijkse levensactiviteiten.

Hoewel er al een middel tegen deze zeldzame ziekte bestaat, komt Argenx met een gigantisch margevoordeel op de markt. Dat komt omdat het reeds bestaande geneesmiddel per patiënt jaarlijks meer dan € 500.000 kost. Vanaf dat de verkoopmotor volop draait, verwachten analisten inkomsten tot een miljard euro per jaar. Als gevolg van het nieuws waardeerde het aandeel Argenx op het einde van de dag zo’n 30% hoger.

Tegen midden 2021 verwacht Argenx groen licht voor een BLA, Biologics License Application bij de FDA (Food and Drug Administration).

Aandeel Argenx koers terug op dreef

Belangrijkste nieuws over aandeel Argenx

Naast het nieuws over de positieve testresultaten van efgartigimod, zijn er nog andere niet onbelangrijke gebeurtenissen. Hieronder krijgt u een korte opsomming.

Februari 1, 2021: Argenx haalt vers geld op

Argenx heeft nieuwe aandelen uitgegeven op Nasdaq. Het biotechbedrijf heeft € 830 miljoen vers kapitaal opgehaald. De kas is nu goed gespijsd en dit zal gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van potentiële medicijnen. Argenx verwacht dat de cash burn dit jaar zal oplopen tot € 800 miljoen. Dit alles zal gaan naar operationele kosten en capital expenditures. Argenx wil een wereldwijde commerciële infrastructuur op poten zetten voor hun geneesmiddelenvoorraad.

Janauri 7, 2021: Argenx geeft Zai Lab exclusieve rechten

Het bedrijf Zai Lab heeft de exclusieve rechten gekocht van Argenx om de experimentele auto-immuuntherapie efgartigimod te exploiteren. Zai Lab zal dit doen in China, Hong Kong, Taiwan en Macao. Argenx ontvangt een vooruitbetaling van $ 75 miljoen onder de vorm van nieuw uitgegeven Zai Lab-aandelen. Verder krijgt het Belgische biotechbedrijf een gegarandeerde betaling van $ 75 miljoen voor de ontwikkelingskosten. Daar komt nog eens $ 25 miljoen bij indien efgartigimod wordt goedgekeurd in de VS.

November 23, 2020: Argenx neemt priority review voucher over

Argenx heeft voor $ 98 miljoen een priority review voucher gekocht van Bayer AG. Deze voucher kan ervoor zorgen dat de FDA een prioritaire beoordeling moet geven voor het geneesmiddel. Zo’n verkorte evaluatieperiode kan ervoor zorgen dat de therapie sneller kan worden goedgekeurd wat in het voordeel speelt van Argenx.

Mei 27, 2020: aankondiging kapitaalverhoging aandeel Argenx

Amper één dag na de aankondiging van de fase III-resultaten kondigde het aandeel Argenx een kapitaalverhoging aan. Initieel zou het gaan over een verhoging van € 458,3 miljoen, maar uiteindelijk haalde het biofarmabedrijf donderdag € 682 miljoen op aan €186,5 per aandeel. Dat wil zeggen dat de uitgifte per aandeel amper lager was dan de huidige koers (€ 188,60).

Doordat de uitgifte maar aan een kleine korting van amper twee procent geschiedde, krijgen beleggers nog meer vertrouwen. Daarenboven stijgt de kaspositie naar € 2 miljard.

Februari 27, 2020: bekendmaking van de jaarresultaten 2019

Het aandeel Argenx maakte op 27 februari zijn jaarresultaten voor het jaar 2019 bekend. Argenx boekte een operationeel verlies € 178,6 miljoen. Dat komt door de immense onderzoek- en ontwikkelingskosten die het bedrijf jaarlijks maakt. Daarnaast beschikt het bedrijf over een cashpositie van € 1,3 miljard.

December 9, 2019: ontvangst van eerste “milestone payment” Janssen

Farmareus Janssen geeft een eerste milestone payment uit aan het aandeel Argenx. Het ontvangt $25 miljoen door een update van cusatuzumab in acute myeloïde leukemie.

Mei 22, 2019: Aankondiging uitbreiding van de pijplijn

Op 22 mei kondigde Argenx in New York aan dat ze twee nieuwe therapeutische kandidaten hebben, de ARGX-117 en ARGX-118. Beide komen voort uit het Innovative Access Program (IAP) waar gecollaboreerd wordt met academische experten.

Tim Van Hauwermeiren, CEO van Argenx, zei: “Vandaag onthullen we twee nieuwe kandidaten van ons Innovative Access Program (IAP) om onze immunologie-pijplijn aan te vullen en nieuwe opportuniteiten te creëren. We streven ernaar om een commerciële organisatie te worden en ons te differentiëren door middel van onze Onderzoek- & Ontwikkelingsafdeling.”

December 3, 2018: Argenx tekent deal met J&J

Johnson & Johnson en dochterbedrijf Janssen betaalden een heuse som geld om mee in het kankeronderzoek te stappen. De deal is potentieel 1,6 miljard dollar waard en representeert globale collaboratie voor het onderzoek naar kankermedicijnen. Janssen zou Argenx 300 miljoen dollar betalen op voorhand en J&J doet een kapitaalinvestering van 200 miljoen dollar.

Aandeel Argenx

Lamatechnologie als core business

Allereerst moet opgemerkt worden dat er niet enkel en alleen onderzoek gedaan wordt met lama’s maar met alle kameelachtigen. Dromedarissen, lama’s en alpaca’s beschikken over speciale antilichamen of eiwitten die slechts uit één eiwitmolecuul bestaan en niet uit twee zoals bij de meeste antilichamen. Diezelfde eiwitmoleculen kunnen op grote schaal en op een goedkope manier geproduceerd worden met behulp van bakkersgist.

Een van de karakteristieken van deze eiwitten is de mogelijkheid om specifieke moleculen uit een bepaald mengsel te verwijderen. Dit betekent dat de eiwitten van kameelachtigen immens veel voordelen hebben. In een mensenlichaam bijvoorbeeld kan op die manier een ziekmakend virus uitgeschakeld worden. In dit geval doet Argenx onderzoek naar behandelingen voor auto-immuunziektes en kanker.

Waarom is deze technologie nog niet alom bekend? Commercialisatie van kameelachtige eiwitten explodeerde in 2001 met patenten uitgegeven aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en later overgenomen door het Vlaams Interuniversitair Instituut voor Biotechnologie (VIB). Daaruit volgde de oprichting van een spin-off bedrijf dat gekend is onder de naam Ablynx. De producten zijn zeer verkoopbaar maar vooral intellectuele eigendom (IP) is verantwoordelijk voor de lange duur tussen de uitvinding en de toegang tot de farmaceutische markt. Pas in oktober 2018 werd Caplacizumab, een product van Ablynx, op de Duitse markt gebracht.

Argenx gebruikt gelijkaardige technologie als Ablynx. Het verschil is dat Ablynx mini-antistoffen gebruikt om zijn medicijnen te ontwikkelen en Argenx grotere antistoffen gebruikt. Ablynx heeft inmiddels ook al producten op de markt gebracht terwijl dit bij Argenx nog niet het geval is, hoewel het er wel goed uitziet voor komend jaar. Ablynx is drie jaar geleden overgenomen door het Franse Sanofi.

Wenst u te beleggen in het aandeel Sanofi? Bezoek dan de fundamentele pagina van het aandeel Sanofi.

Advies aandeel Argenx

Doordat Argenx meer en meer in de spotlights loopt, wordt het door meerdere beurshuizen gevolgd. Zij komen dan ook frequent met advies rond de Argenx aandelen. U kan deze raadplegen in het handelsplatform van LYNX. De actuele prijs van Argenx is € 282.

Beurshuis/analist Advies Koersdoel (€) Datum
Wedbush Buy 293 02/02/2021
Stifel Nicolaus Buy 274 02/02/2021
JMP Securities Buy 349 02/02/2021
Kepler Capital Hold 200 02/02/2021

Technische analyse aandeel Argenx

Technische analyse aandeel Argenx

Eind 2020 werd een technische analyse gemaakt van het aandeel Argenx op het Kennisportaal. We kwamen tot het besluit dat het aandeel Argenx bullish was. Het technische koersdoel kwam te liggen rond € 300. Lees hier de betreffende technische analyse.

Wanneer we de focus leggen op de grafiek en geen rekening houden met fundamenteel nieuws, komen we tot het besluit dat het gros van de beweging achter ons ligt. Uiteraard is alles mogelijk maar vanuit een risk:reward oogpunt, lijken longposities niet meer interessant voor het aandeel Argenx. Hieronder vindt u de redenen.

De eerste reden die kan duiden op een vertraging van de stijgende koers Argenx, is de voltooiing van een Fibonacci extension. Momenteel noteert aandeel Argenx rond € 300 wat betekent dat het aandeel Argenx boven de 27% Fibonacci extension is gebroken. Het volgende technische doel op basis van deze technische analyse m.b.v. Fibonacci is de 61% extension. Daarmee zou het aandeel Argenx komen te liggen rond € 330.

Technisch analyse aandeel Argenx | Aandeel Argenx

Een tweede reden is de mogelijke weerstand die de koers van Argenx kan ondervinden aan de bovenzijde van het opwaarts kanaal. Trendkanalen worden vaak gebruikt in de technische analyse. Om u de simpliciteit maar ook de efficiëntie aan te tonen van dit concept, vindt u twee trendlijn kanalen.

Koers Argenx

Een derde reden vinden we bij de psychologische cijfers. Wanneer u zich afvraagt waar de prijs steun en weerstand kan vinden, dan doet u er goed aan om een horizontale lijn te trekken rond alle ronde cijfers. Voor Argenx zijn de ronde cijfers 100, 150, 200, 250, 300, 350.

Koers Argenx | Aandeel Argenx

De vierde en laatste reden voor een verwachte vertraging van de koers Argenx, is een sterke divergentie tussen de koers Argenx en de RSI-indicator. Het aandeel Argenx maakt hogere toppen terwijl de RSI-indicator lagere toppen toont. Dit kan duiden op een vertraging of een trendommekeer.Koers Argenx | Aandeel Argenx

Vooruitzichten

Argenx wil een volledige geïntegreerd en globaal immunologie bedrijf worden. Dat ligt recht in lijn met hun “Argenx 2021”-visie. Die visie beoogt het uitbouwen van twee succesvolle commerciële franchisen rond neuromusculaire en hematologische ziektes.

Eens efgartigimod goedgekeurd wordt, zal het medicijn initieel gebruikt worden in de behandeling van myasthenia gravis, goed voor een geschatte omzet van een miljard euro per jaar. Daarnaast is Argenx aan het kijken om meerdere ziektes te behandelen, met dezelfde onderliggende technologie. Dat wil zeggen dat dit nog maar het begin is. Eind dit jaar verwacht Argenx een aanvraag in te dienen bij de FDA, in de hoop tegen midden 2021 goedkeuring te krijgen.

Voor lezers die de koers Argenx willen bekijken of fundamentele data willen inkijken, u kan de fundamentele overzichtspagina van het aandeel Argenx te bekijken.

Aandeel Argenx kopen bij LYNX?

Via het LYNX Handelsplatform kunt u beleggen in het aandeel Argenx. U heeft de mogelijkheid om zeer voordelig aandelen te kopen of verkopen in vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld. Wereldwijd heeft u direct toegang tot meer dan 100 beurzen in 24 landen en kunt u voor- en nabeurs handelen in uw favoriete aandeel.

Waarom in aandelen van Argenx beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Argenx. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Argenx kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Argenx

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Aandeel Argenx: Bedrijfsinformatie Argenx SE

Argenx werd opgericht in 2008 en heeft haar hoofdkantoor in Breda. Het biotechnologiebedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van medicijnen voor auto-immuunziekten en kanker.

Het meest verwachtingsvolle product van Argenx is ARGX-113. In oorsprong probeerde Argenx medicijnen te ontwikkelen die gebaseerd zijn op het afweersysteem van lama’s.

Verder heeft het bedrijf diepgaande samenwerkingsakkoorden met AbbVie, Bird Rock Bio en LEO Pharma. Begin 2018 had Argenx 95 werknemers in dienst.