Valuta omrekenen?
De LYNX Valuta calculator

De term “valuta” verwijst naar de munteenheid van een land. Valuta omrekenen is het proces waarbij de munteenheid van een land wordt omgezet naar de munteenheid van een ander land. Dit is vaak nodig om goederen en diensten in een ander land te kopen. Het is ook belangrijk voor internationale handel, waarbij bedrijven vaak moeten omrekenen naar verschillende valuta om de juiste prijzen te bepalen. Daarnaast is van belang wanneer u aandelen bezit uit verschillende landen, die genoteerd zijn in een andere valuta.

De LYNX Valuta Calculator is de ideale tool om de wisselkoersen van valuta’s over de hele wereld om te rekenen. In het dagelijks leven gebruiken we valuta om te betalen voor boodschappen, benzine, een reis of om online aankopen te doen.

U gebruik de LYNX Valuta Calculator om de huidige wisselkoersen van vreemde valuta over de hele wereld te berekenen. De valuta calculator geeft u de mogelijkheid om in totaal ongeveer 130 verschillende valuta’s om te rekenen.

Van basisvaluta
Naar
1 EUR USD

Omrekenen van valuta, hoe werkt dat?

Onze kosteloze online valuta calculator geeft u een overzicht van de verschillende valuta’s en wisselkoersen over de hele wereld.

Met deze kosteloze valuta converter kunt u eenvoudig en snel bedragen in een andere valuta omrekenen. Daarnaast is het mogelijk om de historische bewegingen van alle valutaparen in een grafiek te bekijken. Het is uiteraard ook mogelijk om een valutapaar omgekeerd weer te geven. Denk bijvoorbeeld aan de USD/EUR in plaats van de EUR/USD. Het is de moeite waard om valuta om te rekenen voordat u aandelen of andere effecten koopt in een vreemde valuta. Het is vaak goedkoper om buitenlandse aandelen rechtstreeks op de thuismarkt te kopen, dan op een lokale beurs.

Of u nu op zoek bent naar een calculator voor het omrekenen van euro’s naar dollars of voor andere Europese valuta’s zoals Deense kronen (DKK) of Britse ponden (GBP), met de LYNX Valuta Calculator kunt u alle wisselkoersen omrekenen. Selecteer eenvoudig de startvaluta en de doelvaluta in het vervolgkeuzemenu door te zoeken naar de afkorting van de valuta of de naam van de valuta en voer het gewenste bedrag in. De valuta calculator zal u automatisch het omgerekende bedrag meedelen.

Populaire valutaparen in onze valuta calculator zijn onder andere:

  • EUR/USD: Euro ten opzichte van US dollar
  • USD/JPY: Amerikaanse dollar ten opzichte van Japanse yen
  • GBP/USD: Brits pond ten opzichte van Amerikaanse dollar
  • AUD/USD: Australische dollar ten opzichte van Amerikaanse dollar
  • USD/CAD: US dollar ten opzichte van Canadese dollar
  • USD/CHF: US dollar ten opzichte van Zwitserse frank
  • NZD/USD: Nieuw-Zeelandse dollar ten opzichte van Amerikaanse dollar