Australische dollar

Alles wat u moet weten over de Australische dollar: Australische dollar wisselkoers, de grafiek, de ontwikkeling, de geschiedenis van de Australische dollar en de Valuta Calculator.

Realtime Australische dollar koers

Tickercode: AUD

Laatste koersupdate:--- uur

---
---
---
---
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek Australische dollar

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

AUD/EUR Koers

Laatste koers --
Verschil --
Tijd --
Datum --
Slotkoers vorige handelsdag --
Van basisvaluta
Naar
1 AUD EUR

Historische wisselkoers: AUD/EUR

Periode:
Datum Slotkoers vorige handelsdag Openingskoers Hoog Laag

Valuta: Australische dollar (AUD)

Betekenis

De Australische dollar is de officiële munteenheid in Australië en in de eilandstaten Nauru en Tuvalu. Vanwege de buitengewone overvloed aan natuurlijke grondstoffen in het land, speelt de AUD een belangrijke rol in de handel in grondstoffen. Wereldwijd gezien staat de Australische dollar op de vijfde plaats, een plek achter de Britse pond.

Geschiedenis

De geschiedenis van de huidige Australische munteenheid gaat terug naar het jaar 1910. In dat jaar werd het Australische pond geïntroduceerd als officiële valuta in Australië. Deze valuta was gebaseerd op het Britse pond. Omdat het Britse monetaire systeem als gecompliceerd en verouderd werd beschouwd, introduceerde de Australische overheid de Australische dollar in 1966 als nieuwe officiële valuta. Een Australische pond kon worden ingeruild tegen twee Australische dollars. Tot 1971 was de munt nog gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, maar na het einde van de Bretton-Woods overeenkomst werd de Australische valuta volledig vrijgegeven.

Algemene informatie

De Australische dollar wordt uitgegeven door de Reserve Bank of Australia (RBA). Net als in Europa is de munt verdeeld in centen, waarbij 1 Australische Dollar gelijk is aan 100 cent. Het algemene symbool voor de Australische dollar is $. Om het echter te onderscheiden van de andere dollarvaluta’s, wordt de Australische dollar ook weergeven als A$ of AU$. De EUR/AUD is het valutapaar dat de verhouding tussen de euro en de Australische dollar bepaalt.