Canadese dollar

Alles wat u moet weten over de Canadese dollar: Canadese dollar wisselkoers, de grafiek, de ontwikkeling, de geschiedenis van de Canadese dollar en de Valuta Calculator.

Realtime Canadese dollar koers

Tickercode: CAD

Laatste koersupdate:--- uur

---
---
---
---
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek Canadese dollar

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

CAD/EUR Koers

Laatste koers --
Verschil --
Tijd --
Datum --
Slotkoers vorige handelsdag --
Van basisvaluta
Naar
1 CAD EUR

Historische wisselkoers: CAD/EUR

Periode:
Datum Slotkoers vorige handelsdag Openingskoers Hoog Laag

Valuta: Canadese dollar (CAD)

Betekenis

De Canadese dollar is de officiële valuta in Canada. Vanwege de overvloed aan grondstoffen, met olie in het bijzonder, is de Canadese dollar mede afhankelijk van de olieprijs. De CAD speelt dan ook een belangrijke rol in de handel in deze grondstof. Gemeten naar de wereldwijde handel in deze valuta staat de Canadese dollar op de zesde plaats, een plaats achter de Australische dollar.

Geschiedenis

De Canadese dollar werd in 1871 geïntroduceerd de officiële valuta van Canada om een gemeenschappelijke munteenheid voor alle Canadese provincies te creëren. Nadat in 1853 al een gouden standaard in de VS en in Groot-Brittannië was geïntroduceerd, werd ook de Canadese dollar aan goud gekoppeld. Deze goudenstandaard werd in 1933 tenietgedaan en de wisselkoers werd sterk gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Sinds 1970 is de wisselkoers volledig vrij en is de Canadese dollar een zelfstandige valuta.

Algemene informatie

De Canadese valuta wordt uitgegeven door de Bank of Canada. De CAD is verdeeld in centen zoals wij die in Europa kennen. 1 Canadese dollar is gelijk is aan 100 cent. Het $ symbool wordt gebruikt als algemene aanduiding van de munt. De Canadese munt kent de bijnaam “Loonie”, gelijknamig aan de bekende Canadese vogel die op de Canadese dollar geprint staat. De EUR/CAD is het valutapaar dat de verhouding tussen de euro en de Canadese dollar bepaalt.