Hongaarse forint

Alles wat u moet weten over de Hongaarse forint: Hongaarse forint wisselkoers, de grafiek, de ontwikkeling, de geschiedenis van de Hongaarse forint en de Valuta Calculator.

Realtime Hongaarse forint koers

Tickercode: HUF

Laatste koersupdate:--- uur

---
---
---
---
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek Hongaarse forint

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

HUF/EUR Koers

Laatste koers --
Verschil --
Tijd --
Datum --
Slotkoers vorige handelsdag --
Van basisvaluta
Naar
1 HUF EUR

Historische wisselkoers: HUF/EUR

Periode:
Datum Slotkoers vorige handelsdag Openingskoers Hoog Laag

Valuta: Hongaarse forint (HUF)

Betekenis

De Hongaarse forint (HUF) is de officiële munteenheid van Hongarije. Op het wereldtoneel speelt de valuta nauwelijks een rol van betekenis. De Hongaarse munt is niet vertegenwoordigd in de top 20 van meest verhandelde valuta’s.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Hongaarse forint gaat terug naar het jaar 1325 waarin de munt werd geïntroduceerd. In de vele eeuwen die volgden werd de forint als sterke valuta beschouwd. In 1892 werd de munt vervangen maar deze werd in 1946 opnieuw ingevoerd. Zowel in de communistische tijd als na de overgang naar de markteconomie werd Hongarije geteisterd door enorme hoge inflatiecijfers van meer dan 30% per jaar. Dit beeld veranderde pas eind jaren 90. Sinds 2001 wordt de forint gezien als volledig vrij verhandelbare valuta.

Door toe te treden tot de Europese Unie heeft Hongarije een toezegging gedaan om de euro in te voeren. Hiervoor is echter geen tijdschema vastgesteld. Vooralsnog voldoet het land niet aan de vereisten om toe te treden tot de eurzone, aangezien het land nog altijd als “probleemkind” wordt beschouwd. Mochten de Hongaren dit weten te verbeteren, dan wordt op z’n vroegst een toetreding tot de euro verwacht in 2020.

Algemene informatie

Monetaire beleidsbeslissingen worden in Hongarije genomen door de Hongaarse Nationale Bank. Een Hongaarse forint bestaat officieel uit 100 Fillér. Het valutapaar EUR/HUF geeft de verhouding weer tussen de euro en de Hongaarse forint.