Hongkongse dollar

Alles wat u moet weten over de Hongkongse dollar: Hongkongse dollar wisselkoers, de grafiek, de ontwikkeling, de geschiedenis van de Hongkongse dollar en de Valuta Calculator.

Realtime Hongkongse dollar koers

Tickercode: HKD

Laatste koersupdate:--- uur

---
---
---
---
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek Hongkongse dollar

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

HKD/EUR Koers

Laatste koers --
Verschil --
Tijd --
Datum --
Slotkoers vorige handelsdag --
Van basisvaluta
Naar
1 HKD EUR

Historische wisselkoers: HKD/EUR

Periode:
Datum Slotkoers vorige handelsdag Openingskoers Hoog Laag

Valuta: Hongkongse dollar (HKD)

Betekenis

De Hongkongse dollar (HKD) is de officiële munteenheid van Hong Kong. Internationaal speelt de HKD een belangrijke rol in de buitenlandse handel en voor het financiële centrum van Hong Kong. Wat de wereldwijde handel in valuta betreft, staat de Hongkongse dollar op de dertiende plaats van meest verhandelde valuta’s ter wereld.

Geschiedenis

Hong Kong is vanaf het jaar 1818 voor 154 jaar een Britse kolonie geweest. In 1935 werd de Hongkong dollar geïntroduceerd en was tot het jaar 1972 gekoppeld aan het Britse pond. In 1997 werd Hong Kong uiteindelijk geïntegreerd in de Chinese staat als speciale autonome regio. Hong Kong kreeg daarmee onder meer de soevereiniteit over de eigen valuta. Hiermee werd de koppeling aan overige grote valuta’s verkleind.

Algemene informatie

Monetaire beleidsbeslissingen worden in Hong Kong genomen door de Hong Kong Monetaire Autoriteit (HKMA). HKMA heeft een van de drie grootste deviezenreserves ter wereld. Op deze manier kan het garanderen dat de volledige geldbasis van Hong Kong wordt gedekt door dollarreserves. De Hong Kong dollar is verdeeld in centen. Voor aanduiding van de Hong Kong dollar wordt het $ symbool gebruikt. Om onderscheid te maken is ook HK$ een veelgebruikt symbool. De EUR/HKD wisselkoers geeft de verhouding weer tussen de euro en de Hong Kong dollar.