Mexicaanse peso

Alles wat u moet weten over de Mexicaanse peso: Mexicaanse peso wisselkoers, de grafiek, de ontwikkeling, de geschiedenis van de Mexicaanse peso en de Valuta Calculator.

Realtime Mexicaanse peso koers

Tickercode: MXN

Laatste koersupdate:--- uur

---
---
---
---
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek Mexicaanse peso

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

MXN/EUR Koers

Laatste koers --
Verschil --
Tijd --
Datum --
Slotkoers vorige handelsdag --
Van basisvaluta
Naar
1 MXN EUR

Historische wisselkoers: MXN/EUR

Periode:
Datum Slotkoers vorige handelsdag Openingskoers Hoog Laag

Valuta: Mexicaanse peso (MXN)

Betekenis

De Mexicaanse peso (MXN) is de officiële munteenheid van Mexico. Internationaal gezien speelt de peso een belangrijke rol in de buitenlandse handel met buurland Verenigde Staten. In de lijst van meest verhandelde valuta’s ter wereld noteert de Mexicaanse peso op een keurige elfde plaats, kort achter de Nieuw-Zeelandse dollar.

Geschiedenis

De oorsprong van de Mexicaanse peso gaat terug naar het jaar 1866. In dat jaar werden voor de eerste keer pesomunten uitgegeven die zowel goud als zilver bevatten. Tot 1977 werden pesomunten gemarkeerd met zilver. Als gevolg hiervan was de peso in de 20e eeuw een van de stabielere valuta’s.

Mexico kende geen hyperinflatie zoals in andere Latijns-Amerikaanse landen het geval was. Tijdens de oliecrisis aan het einde van de jaren 70 was er sprake van een massale kapitaalvlucht en stijgende inflatiecijfers. Daarom werd in 1993 de ‘nieuwe peso’ geïntroduceerd en met een verhouding van 1:1000 konden oude peso’s worden ingewisseld. In 1996 werd het woord ‘nieuwe’ uit de naam van de valuta verwijderd.

Algemene informatie

Monetaire beleidsbeslissingen worden in Mexico genomen door de Bank of Mexico. Voor de Mexicaanse peso, die onderverdeeld is in 100 centavos, wordt het $ teken gebruikt. Om het te onderscheiden van de Amerikaanse dollar en andere dollarvaluta’s wordt ook het symbool MEX$ gebruikt. Het valutapaar EUR/MXN geeft de verhouding weer tussen de euro en de Mexicaanse peso in peso’s.