Singaporese dollar

Alles wat u moet weten over de Singaporese dollar: Singaporese dollar wisselkoers, de grafiek, de ontwikkeling, de geschiedenis van de Singaporese dollar en de Valuta Calculator.

Realtime Singaporese dollar koers

Tickercode: SGD

Laatste koersupdate:--- uur

---
---
---
---
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek Singaporese dollar

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

SGD/EUR Koers

Laatste koers --
Verschil --
Tijd --
Datum --
Slotkoers vorige handelsdag --
Van basisvaluta
Naar
1 SGD EUR

Historische wisselkoers: SGD/EUR

Periode:
Datum Slotkoers vorige handelsdag Openingskoers Hoog Laag

Valuta: Singaporese dollar (SGD)

Betekenis

De Singaporese dollar (SGD) is de officiële munteenheid van Singapore. De munt heeft een vaste wisselkoers van 1:1 met de Brunei dollar. Internationaal speel de SGD ook een belangrijke rol, vooral voor het financiële centrum van Singapore. In de lijst van meest verhandelde valuta’s ter wereld staat de Singaporese dollar op de twaalfde plaats.

Geschiedenis

Nadat Singapore in 1965 onafhankelijk van Maleisië werd, bestond er twee jaar lang een gemeenschappelijk valutagebied met Maleisië en Brunei. Aangezien men zich zorgen maakte over de verdere ontwikkeling van de monetaire unie, mislukte dit project al in 1967.

Na de opzegging van deze unie kregen de drie staten allen hun eigen nationale valuta. Deze werd destijds nog gekoppeld aan het Britse pond. Sindsdien worden alle drie de valuta’s in de landen geaccepteerd. De Singaporese dollar werd geïntroduceerd in Singapore, de Ringgit in Maleisië en de Brunei dollar in Brunei. Na het mislukken van de Bretton Woods overeenkomst trok Maleisië zich terug uit de overeenkomst, met als gevolg dat de onderlinge uitwisselbaarheid nu alleen nog geldt voor Brunei en Singapore.

Algemene informatie

Monetaire beleidsbeslissingen worden in Singapore genomen door de Board of Commissioners of Currency Singapore (BCCS). De Singaporese dollar is onderverdeeld in 100 cent. Voor de SGD staat het $ teken. Om het internationaal te verduidelijken wordt ook vaak de afkorting S$ gebruikt. Het valutapaar EUR/SGD geeft de verhouding weer tussen de euro en de Singaporese dollar in SGD.