BEL 20 Analyse


Technische analyse BEL 20 en Intuitive Surgical

Door |

BEL20
ISIN: BE0389555039
|
Ticker: BFX --- %

---
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
BEL20
Artikel laten voorlezen

De BEL 20 opent deze week licht in het rood met een daling van 0,21%. Deze week belooft veel beweging met zich mee te brengen. De laatste inflatiecijfers en beslissingen in het monetaire beleid voor de VS worden deze week aangekondigd, voor de laatste keer in 2022.

De Eurostoxx 50 opent met een verlies van 0,58%. De Amerikaanse futures starten de week eerder afwachtend met een initieel verlies van 0,15% voor de S&P 500 en 0,15% voor de NASDAQ.

Technische analyse BEL 20

De weerstand op 3765 punten bleek nog te sterk. Daarbij faalt de BEL 20 om boven het 200 daagse exponentiële gemiddelde te breken. De koers zal nu verder terugvallen naar de steun op 3650 punten, wanneer we hier Fibonacci op toepassen valt deze ook mooi samen met de 76,4% lijn. De koers zal hier verder convergeren met de 50 daagse EMA.

Afhankelijk van de economische data deze week zal de toon gezet worden voor 2023. De steun op 3650 punten is hiervoor dan ook essentieel, wanneer de koers hier opnieuw onder duikt zal het traject voor begin 2023 eerder negatief zijn. Mocht de koers toch boven de 200 daagse EMA en de weerstand van 3765 breken, dan kan de middellange termijn iets rooskleuriger zijn.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse Intuitive Surgical

De robotchirurg op de Amerikaanse beurs lijkt nog geen top te hebben gevonden. Het aandeel blijft hogere bodems creëren en breekt telkens door. Intussen breekt ook de 50 daagse EMA boven de 200 daagse, wat een enorm goed signaal is voor het verdere verloop van de koers. In november bewoog het aandeel grotendeels zijwaarts in een interval van $ 10. De koers kon eind november uitbreken boven de belangrijke weerstand van $ 266 en kon hier sindsdien ook steun vinden om opnieuw op te veren.

Intuitive surgical vond ondertussen weerstand op $ 276. Mocht het aandeel hier doorbreken dan zien we een opwaarts potentieel naar $ 293 en het volgende prijsniveau $ 307. Een potentiële doorbraak van meer dan 10%.

Grafiek aandeel Intuitive Surgical | TA BEL 20

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Jef Dhondt
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beurs vandaag: het laatste beursnieuws

Artikel laten voorlezen

De BEL 20 opent de eerste week van december met een klein verlies van 0,30%. Wereldwijde beurzen kregen de wind in de rug toen FED hoofd Jerome Powell aankondigde dat hij de renteverhoging potentieel kan vertragen.

De Eurostoxx 50 zakt ook met een lichte 0,11% net zoals ook de Amerikaanse futures  een licht lagere opening voorspellen. De NASDAQ had een rode start van 0,32% en de S&P 500 0,39%.

Technische analyse BEL 20

Vorige week gleed de koers terug naar de zeer sterke steun op 3650 punten alvorens opnieuw op te veren. Vervolgens liet de koers opnieuw een hogere bodem achter en kon hij verder vaart maken. Als reactie op het nieuws dat de FED de renteverhoging potentieel kan vertragen kent de grafiek een groene candle van bijna 100 punten. Met deze stroomstoot kon de koers boven het 200 daagse exponentiële gemiddelde breken.

De koers blijft boven de 200 daagse EMA bij de opening en verandert daarmee het traject. De BEL 20 krijgt hiermee groen licht om een eindejaarsrally in te zetten. Maar om verder momentum te creëren moet de koers eerst nog boven de weerstandzone van 3775 punten zien te komen. Mochten de kopers nog niet genoeg schietkracht bezitten, dan kan de koers opnieuw terugvallen naar 3650 punten en daar waarschijnlijk opnieuw steun vinden. Daar zou dan het gevaar van een head and shoulders patroon starten en kan de koers opnieuw lagere oorden bezoeken.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse Nike

Na het uitkeren van zijn kwartaaldividend kon Nike de 200 daagse EMA aantikken. Na de bodem te hebben gevonden op $ 85 heeft het aandeel de wind onder de vleugels. Op $ 95 kon het boven de steun en 50 daagse EMA stoten om vervolgens verder te stijgen boven de weerstand op $ 103,5. Na een korte consolidatie op dezelfde weerstand kleurden de candles opnieuw groen en staat het aandeel nu op $112,2 na het uitkeren van een dividend van $ 0,34.

Als Nike mee kan surfen op het positievere sentiment van globale beurzen dan kan het boven de 200 daagse EMA stijgen alsook voorbij de weerstand van $ 113. Wanneer dat mislukt zal het aandeel terugvallen naar $ 107,5 alvorens te kunnen doorzakken naar $ 103

Grafiek aandeel Nike | TA BEL 20

Artikel laten voorlezen

De Belgische sterindex opende lichtrood alvorens op te klimmen en groen te kleuren. De BEL 20 opent de laatste week van november vlak en weet nog niet welke richting hij uit wil. Vooral de Belgische brouwer AB Inbev en farmabedrijf Mithra trekken de BEL 20 uit het rood.

De Euro Stoxx 50 opent de week met een verlies van rond de 0,5%. De Amerikaanse futures voorspellen een opening van -0,53% voor de S&P 500 index en ook de NASDAQ index future is voorlopig 0,64% lichter.

Technische analyse BEL 20

De BEL 20 wint opnieuw aan momentum. Sinds de dubbele bodem in oktober is de index bezig met het zoeken van hogere bodems en hogere toppen. Op de jaarlijkse grafiek met dagelijkse candles zien we dat de koers vorige week dipte onder de steun op 3650 punten, maar de kopers wisten de koers hier opnieuw boven te trekken. De volgende uitdaging is de 200 daagse EMA die samen met de weerstand een zone vormt op 3750 punten. Daarboven kan de index doorstijgen naar 3875 punten en zijn opwaarts momentum versterken.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Op de grafiek met tijdspanne twee maand en uurlijkse candles zien we een weerstand en steun parallel aan elkaar en dus de vorming van een opwaarts kanaal. De koers surft hier boven de 200 uurlijkse EMA en kon doorstijgen boven de laatste top op 3675 punten. Daar kan het bij de volgende consolidatie opnieuw steun vinden, maar waarschijnlijk zal de koers doorvallen naar 3650 punten. Mocht deze niet sterk genoeg zijn kan de koers verder vallen naar de 50 daagse EMA op de jaarlijkse grafiek.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse The Home Depot

Na de driedubbele bodem op de steun van $ 267,5 kan de koers van The Home depot doorstijgen boven eerst de 50 daagse EMA en vervolgens boven de 200 daagse EMA. Vervolgens kon het doorstoten boven de weerstand op $ 320, maar stoot nog op de weerstand van de vorige top op $ 325. De volgende dagen zullen cruciaal zijn voor het verdere koersverloop, de 50 daagse EMA maakt zich klaar om de 200 daagse EMA opwaarts te kruisen en een definitieve positieve trend bevestigen. Mochten de kopers niet sterk genoeg zijn kan het head and shoulders patroon van juli en augustus zich herhalen.

Grafiek aandeel The Home Depot | TA BEL 20

Artikel laten voorlezen

De Belgische sterindex moet in de eerste handelsminuten alvast 0,72% inleveren. Vorige week ging de BEL 20 licht lager met een verlies van 0,54%. De Index vaart mee op het positieve sentiment omwille van de lagere inflatie in de VS, daardoor won de BEL 20 al meer dan 5% de afgelopen maand. Zowel de FED als de ECB signaleren dat er nog geen plaats is voor euforie en dat de rente zal blijven stijgen.

De Eurostoxx 50 daalt iets minder met 0,44% en kon deze maand al meer dan 12% recupereren, een pak beter dan de Belgische tegenhanger. De Amerikaanse futures voorspellen een lagere start met de S&P 500 0,48% in het rood en de NASDAQ 0,56% in het rood.

Technische analyse BEL 20

De koers viel terug van de weerstandszone op 3650 punten. Na een korte test richting de 50 daagse exponentiële gemiddelde lijkt de koers hierboven toch stand te houden. Hoewel de 50 daagse EMA al lijkt af te vlakken zien we hem toch nog in de juiste richting evolueren.

Na de zwakke poging om boven de weerstand van 3650 punten te breken toont de BEL 20 zwakte. De koers zal waarschijnlijk verder terugvallen naar de 50 daagse EMA en eventueel doorzakken naar de steun op 3550 punten. Als dit niet volstaat om de val af te remmen zal hij verder zakken naar 3500 punten. Ook de MACD lijn maakt zich klaar om de signaallijn neerwaarts te kruisen en een einde te maken aan de positieve trend.

Wanneer de koers verder kan doorstoten boven de weerstandszone op 3650 punten, heeft de koers ruimte om door te stijgen tot de 200 daagse EMA. Deze valt samen met de bodem in maart en kan een significant kantelpunt betekenen voor het verdere verloop van de koers.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse Johnson & Johnson

Het farmaceutisch zwaargewicht Johnson & Johnson breekt uit. Na een bodem te hebben gevonden in september en oktober is de koers in opmars. In november kon het boven de 50 daagse EMA stijgen en handelde het aandeel tussen de $ 169 en $ 174. Vorige week kon de koers uit dit kanaal breken en kon ook de MACD lijn de signaallijn opnieuw opwaarts kruisen. De 50 daagse EMA staat op het punt de 200 daagse EMA ook opwaarts te kruisen. Allemaal zeer positieve signalen. De koers zou verder kunnen doorstoten naar $ 178,5 en ook vervolgens de vorige toppen testen.

Grafiek aandeel Johnson & Johnson | TA BEL 20

Artikel laten voorlezen

Wat begin dit jaar een nachtmerrie leek is vandaag een opluchting, de Amerikaanse inflatie is lager dan verwacht met 7,7%. Dat deed de BEL 20 op donderdag met ongeveer 2,5% stijgen. De index opent de week redelijk vlak en kent een stijging van 0,13% na eerst een kleine duik te hebben genomen. Zowel KBC als Aperam zullen vandaag ex dividend noteren.

De Amerikaanse indexen reageerden nog beter op de inflatiecijfers. De NASDAQ index steeg maar liefst bijna 7,5% op donderdag, de S&P 500 kende ook een mooie stijging van 5,5%. Veel beleggers zien dit als een overreactie op een matige afremming van de inflatie. Momenteel voorspellen de futures een verlies van 0,44% voor de NASDAQ en 0,21% voor de S&P 500.

Technische analyse BEL 20

De koers wint aan opwaarts momentum. De BEL 20 kan terrein winnen boven het 50 daagse exponentieel gemiddelde (EMA). Vorige week kon de koers door de weerstandszone op 3600 punten breken. De bodem van de flash crash in maart is dus een belangrijke weerstandszone. Deze week zal bepalend zijn of de koers hierboven standhoudt. Mochten de kopers de overhand hebben, dan kan de grafiek zich verder verplaatsen naar de weerstand op 3740 punten alvorens de strijd met de 200 daagse EMA aan te gaan.

Een duurzame stijging boven de 200 daagse EMA kan een trendommekeer betekenen. Aan de 50 daagse EMA kunnen we zien dat de koers momentum wint en kan doorstijgen.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse Visa

De betaalgigant Visa kon een dubbele bodem vormen in oktober en kende een mooie stijging sindsdien. De koers bevindt zich momenteel dan ook boven de 200 daagse EMA. Daarmee is het ook één van de weinige aandelen die zich hierboven bevindt. Op de jaarlijkse grafiek zien we echter wel dat de koers al meerdere pogingen heeft ondernomen om boven de 200 daagse EMA te blijven maar werd telkens sterk afgewezen op de weerstand. Deze week zal dus opnieuw bepalend zijn voor het verdere verloop van Visa op de middellange termijn.

Grafiek aandeel VISA | TA BEL 20

Artikel laten voorlezen

De BEL 20 opent met een verlies van 0,30%. Tussen de 20 grootste bedrijven van België kwamen gemengde signalen. Het beruchte Galapagos schrapt 200 banen en zakt 3,6% in de eerste handelsminuten. De winkelketen Colruyt kreeg dan weer positief nieuws van de Amerikaanse bank Jefferies die een koopadvies geeft. Colruyt stijgt daarbij 2,7%.

De Eurostoxx 50 opende met een verlies van 0,60%, maar de index kon al snel groen kleuren en stijgen tot 0,35% winst. De Amerikaanse futures kenden een gelijkaardig verloop, een opening in het rood, maar de NASDAQ en S&P futures konden intussen herstellen naar 0,23% en 0,33%.

Technische analyse BEL 20

We starten de week met een jaarlijkse grafiek die er iets positiever uitziet. Na de dubbele bodem in oktober kon de koers boven de weerstand van 3500 punten breken en tekende daarbij een positief signaal. Vervolgens kon het boven het 50 daagse exponentiële gemiddelde (EMA) breken. Vorige week opende de koers opnieuw onder de 50 daagse EMA maar kon dat snel goedmaken vanop de steun op 3500 punten. De volgende halte is waarschijnlijk de weerstand op 3650 punten, de bodem van de flash crash in maart. Wanneer de kopers hier sterk blijven kunnen we een verdere consolidatie van de twee exponentiële gemiddelden zien. De 50 daagse EMA wijst opnieuw naar boven, momenteel is de afstand tussen de twee gemiddelden dit jaar nog niet zo groot geweest.

Mocht de weerstand te sterk blijken, dan zakt de koers waarschijnlijk opnieuw richting de steunzone op 3525 punten of tot de 50 daagse EMA.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse Warehouses De Pauw

Terwijl VGP wordt afgestraft kan zijn concurrent Warehouses De Pauw het hoofd iets beter boven water houden. De logistieke vastgoed vennootschap start deze week in een zeer nauw interval tussen de steun van € 25,75 en de weerstand van € 26,75. De koers botst op de 50 daagse EMA en mislukt al driemaal om erboven te stoten, een teken van zwakte. Mocht de koers onder de 25,75 zakken is de kans groot dat we opnieuw de bodem van € 23 testen. Mocht de koers toch boven de weerstand stoten dan is een stijging naar € 29,25 mogelijk.

Grafiek aandeel Warehouses De Pauw | TA BEL 20