LYNX - dé broker voor hefboomproducten
beleggen in Sprinters en turbo's

Speel wereldwijd in op kansen in de markt met hefboomproducten zoals Sprinters en turbo’s. U krijgt direct toegang tot Sprinters en turbo’s van alle grote aanbieders en u kunt handelen op 135 markten in binnen- én buitenland.

U kunt handelen in Sprinters en turbo’s van Goldman Sachs, Société Generale, Citibank, Commerzbank, ING en BNP Paribas.

Of u nu met een hefboom wilt handelen in aandelen, indices, valuta of grondstoffen, wij bieden u de mogelijkheden tegen scherpe tarieven.

Handel in hefboomprodcuten via LYNX - Sprinters, speeders & Turbo's
 • Handel wereldwijd op 150 markten

 • Stabiel en betrouwbaar handelsplatform

 • Lage en transparante tarieven

 • Educatieprogramma voor elk type belegger

 • Vele ordertypes en tools beschikbaar

 • Hefboomproducten op aandelen, indices, grondstoffen en valuta’s


Een geavanceerd handelsplatform

De broker met een superieur handelsplatform

Om met hefboomproducten beter te presteren dan de markt, is het essentieel dat u een geavanceerd handelsplatform gebruikt met uitgebreide analysemogelijkheden.

Met de analysemogelijkheden en ordertypes van LYNX heeft u alle tools tot uw beschikking om het juiste koop- en/of verkoopmoment te bepalen. Het gewenste hefboomproduct kunt u eenvoudig vinden in het platform door de ISIN code in te voeren. Vervolgens selecteert u de gewenste beurs en verstuurt u de order snel en veilig.

Hefboomproducten broker voor Speeders, Sprinters en turbo's

Succes is een kwestie van techniek:

 • Uitgebreide analysemogelijkheden voor de onderliggende waarden
 • Meer dan 60 ordertypes beschikbaar
 • Trading tools zoals de GrafiekTrader en Markt Scanner
 • Mobiele app voor smartphone en tablet


Trading tools voor hefboomproducten

De broker met handige trading tools

Het handelsplatform beschikt over trading tools die u veel voordelen bieden tijdens het beleggen met hefboomproducten.

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een onderliggende waarde waarop u een hefboomproduct wilt verhandelen, zijn de GrafiekTrader en Market Scanner ideaal om analyses te maken. Met de GrafiekTrader kunt u effecten technisch analyseren door indicatoren toe te voegen aan de grafiek. De Markt Scanner maakt het voor u eenvoudiger om onderliggende waardes te vinden die voldoen aan bepaalde zoekcriteria.

Markt Scanner

Met de Markt Scanner kunt u de markt scannen op de door u ingestelde zoekcriteria. Zo stelt u uw eigen watchlist samen van hefboomproducten met het grootste koop- of verkooppotentieel.

Hefboomproducten: Scan beurzen met de Markt Scanner

GrafiekTrader

Sneller gaat niet: met de GrafiekTrader heeft u de mogelijkheid om zelf direct in de realtime grafiek orders te plaatsen, te wijzigen of te annuleren. Zo kunt u snel reageren op koersveranderingen, bijvoorbeeld om uw winsten veilig te stellen. U kunt meerdere grafieken openen in hetzelfde venster. Vergelijk verschillende onderliggende waarden en kies het gewenste timeframe. De timeframes kunt u aanpassen van één minuut tot vijf minuten of meerdere jaren, evenals de grootte van de staafdiagrammen, lijndiagrammen of candlesticks. Daarnaast heeft u de keuze uit meer dan 120 technische indicatoren, welke u eenvoudig kunt toevoegen aan elke grafiek.

GrafiekTrader: Effecten vanuit de grafiek handelen


Trading Apps voor hefboomproducten

Beleggen in hefboomproducten met de Trading App

Mobiel beleggen in hefboomrproducten via de LYNX Trading App

Hefboomproducten zoals Sprinters of turbo’s kunnen onderhevig zijn aan grote koersschommelingen als gevolg van de hefboomwerking. Bij het verhandelen van hefboomproducten is het daarom raadzaam om uw portefeuille regelmatig in de gaten te houden.

Met de Trading App voor iOS en Android is dit op elk moment mogelijk. Ook in de app hoeft u alleen de ISIN van het hefboomproduct in te voeren om direct een order te plaatsen. Als u nog niet weet in welk hefboomproduct u wilt handelen, dan kunt u ook de ticker code van de onderliggende waarde invoeren. Door verschillende filters te gebruiken zoals het financieringsniveau of de hefboom, kunt u het gewenste hefboomproduct vinden.

Daarnaast is er een read-only modus beschikbaar, waarmee u zonder uw inloggegevens kunt inloggen, om uw portefeuille te monitoren.

 • Professionele Trading App voor hefboomproducten

 • Geavanceerde functies om mobiel te handelen

 • Overal en altijd Sprinters en turbo’s handelen

 • Beschikbaar voor iOS (Apple) & Android


Hefboomproducten handelen tegen scherpe tarieven

Onze tarieven voor hefboomproducten

Bij het handelen in Sprinters en turbo’s is niet alleen de diversiteit van het aanbod belangrijk, ook de hoogte van de tarieven speelt een belangrijke rol. Met name voor beleggers met een korte beleggingshorizon, die relatief veel transacties doen, kunnen hoge kosten een aanzienlijke invloed hebben op het uiteindelijke rendement.

Via LYNX koopt of verkoopt u Sprinters of turbo’s voor 0,09% van de transactiewaarde met een minimum van EUR 5,40 per transactie. Voordat u een order naar de beurs verstuurt, ziet u direct wat uw totale transactiekosten zijn. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Er kan een minimale maandelijkse activiteitsvergoeding (tot EUR 5 voor individuele en gezamenlijke rekeningen en tot EUR 15 voor zakelijke rekeningen), externe product- en impliciete transactiekosten of andere vergoedingen van toepassing zijn. Zie voor meer informatie onze tarievenpagina.
LYNX Klantenservice: neem contact op voor uw vragen
Kosteloze ondersteuning bij telefonische orders
Via LYNX kunt u telefonische ondersteuning krijgen bij het plaatsen van een order op de beurs. Onze ervaren servicemedewerkers kijken graag met u mee via TeamViewer.
Gratis limiet- en stop-orders voor hefboomproducten
Vele ordertypes beschikbaar, zoals limit- en stop-orders
Door gebruik te maken van onze vele ordertypes, zoals limiet- en stoporders, kunt u uw marktkansen verbeteren en risico's verminderen. Met het grote aantal ordertypes, is er altijd wel één die uw beleggingsstrategie ondersteunt.
Nieuwsbrieven met beleggingsideeën voor iedere belegger
Vrijblijvende nieuwsbrieven
van internationale experts
Wekelijks ontvangt u verschillende nieuwsbrieven van internationale beleggingsexperts. Ideaal voor wanneer u uw algemene beleggingskennis wilt uitbreiden of op zoek bent naar concrete beleggingsideeën.

LYNX Tarievenoverzicht hefboomproducten

Transactie op Nederlandse onderliggende waardes

Transactiekosten: 0,09% over de transactiewaarde
Minimaal EUR 5,40. Maximaal EUR 45,00

OrderTransactiekosten
Sprinter Euronext à EUR 5.000EUR 5,40
Sprinter Euronext à EUR 10.000EUR 9,00

Transactie op Amerikaanse onderliggende waardes

Transactiekosten: 0,09% over de transactiewaarde
Minimaal EUR 5,40. Maximaal EUR 45,00

OrderTransactiekosten
Sprinter VS à EUR 5.000EUR 5,40
Sprinter VS à EUR 10.000EUR 9,00

Meer informatie over onze tarieven vindt u op onze overzichtspagina.

Alle tarieven in één overzicht
Hefboomproducten handelen: dit moet u weten
Wat is een Sprinter?

Een Sprinter is een financieel product uitgegeven door ING, waarmee beleggers met een hefboom kunnen inspelen op koersbewegingen. Dit kan bijvoorbeeld op een aandeel, index, grondstof, valuta of obligatie. Omdat zowel Sprinters long als Sprinters short bestaan, is het met dit hefboomproduct mogelijk om van een koersstijging en daling te profiteren.

Wat is een turbo?

Het enige verschil met een Sprinters is de partij die het hefboomproduct uitgeeft. Een turbo wordt uitgegeven door Goldman Sachs, Société Generale, Citibank, Commerzbank en BNP Paribas. Ook turbo’s zijn beschikbaar op aandelen, indices, grondstoffen, valuta’s en obligatie en kunnen worden gebruikt om in te spelen op koersstijgingen en dalingen.

Voordelen & risico's van hefboomproducten in één overzicht

Voordelen van hefboomproducten

Risicobeheer

Hefboomproducten kunnen worden gebruikt om de risico’s van de bestaande posities te beperken door te hedgen.

Onbepaalde tijd

Een hefboomproduct kent geen beperkte levensduur. Als de zogenaamde knock-out prijs niet wordt geraakt, blijft het hefboomproduct in theorie voor onbepaalde tijd bestaan.

Gericht beleggen

Als u verwacht dat de markt zal stijgen, kunt u besluiten om bijvoorbeeld een turbo long te kopen. Als u een daling verwacht, kunt u besluiten om een turbo short te kopen.

Hefboomwerking

Turbo’s en Sprinters zijn producten met hefboomwerking. Omdat de uitgever een aanzienlijk deel van de investering financiert, hoeft de belegger slechts een klein deel van de onderliggende waarde te betalen. Hierdoor kan de belegger met een relatief kleine inleg hogere winsten en verliezen realiseren.

Hefboomproducten kunnen u in staat stellen om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen tegen een lagere initiële investering dan het direct kopen van individuele aandelen. Een hefboomproduct kopen op de aandelenindex, zonder dat de aandelen apart hoeven worden gekocht, stelt u in staat om een gediversifieerde portefeuille aan te houden.

Risico's van hefboomproducten

Marktrisico

Hefboomproducten kunnen in prijs dalen als gevolg van marktomstandigheden.

Hefboomrisico

De investering in een hefboomproduct is relatief klein vanwege het feit dat een aanzienlijk deel van de onderliggende waarde door de uitgever wordt gefinancierd. Hierdoor ontstaat een hefboomwerking. Als de onderliggende waarde klimt of daalt, kan dit de prijs van de turbo sterk beïnvloeden.

Liquiditeitsrisico

Het liquiditeitsrisico is het risico dat u uw hefboomproduct niet voor een eerlijke prijs kunt verkopen. Dit kan komen door een onvoldoende aantal kooporders of door een te lage prijs. De liquiditeit kan variëren tussen de verschillende hefboomproducten.

Valutarisico

Als u handelt in een financieel instrument dat in een andere valuta dan de euro genoteerd staat, loopt u een valutarisico. Als de valuta van het financiële instrument waarin u belegt afneemt ten opzichte van de euro, heeft dit een negatieve invloed op de waarde van uw hefboomeffect.

Gap risico

Aangezien hefboomproducten alleen verhandeld kunnen worden tijdens de handelsuren die door de beurzen worden vastgesteld, moet de belegger er rekening mee houden dat er sprake is van een gap risico. Onder gap wordt verstaan: het verschil tussen enerzijds de slotkoers van een bepaald contract op de vorige handelsdag en anderzijds de openingskoers van een bepaald contract op de handelsdag volgend op de slotkoers.

Doelstelling/beleggersprofiel

Wanneer past dit product bij u?
 • U wilt uw posities afdekken (hedging)
 • U wilt speculeren met hefboomwerking
 • U wilt beleggen op de korte termijn (minder dan drie jaar)
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U wilt kapitaalbehoud
 • U wilt vermogensgroei
 • U wilt beleggen op de middellange termijn (drie tot tien jaar)
 • U wilt beleggen op de lange termijn (meer dan tien jaar)

Risicotolerantie

Wanneer past dit product bij u?
 • U bent bereid uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen met een hefboomwerking
 • U bent bereid te beleggen in complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een hoog risico product
Wanneer past dit product niet bij u?
 • U bent bereid geen of een relatief klein verlies te lijden op uw initiële investering
 • U bent bereid meer dan uw gehele initiële investering te verliezen
 • U bent bereid te beleggen in niet-complexe producten
 • U bent bereid te beleggen in een laag risico product
 • U bent bereid te beleggen in een middel risico product

LYNX biedt binnen de categorie hefboomproducten de volgende productclusters aan:

ProductclusterRisico-indicator
EUR Turbo’s, Sprinters, etc.Hoog

Voor nadere informatie over hefboomproducten en de kenmerken van dit product, bekijk het document:

Productkenmerken – Hefboomproducten


Online hefboomproducten handelen

Waarom hefboomproducten handelen via LYNX?

 • Lage en transparante tarieven
 • Zeer uitgebreid aanbod; Sprinters en turbo’s
 • Gebruiksvriendelijke software
 • Hefboomproducten handelen via de app
 • Alle bekende aanbieders

Handel in populaire hefboomproducten

Populaire hefboomproducten bij LYNX

Via LYNX kunt u in hefboomproducten handelen op vele verschillende onderliggende waarden.

Enkele van de meest populaire Sprinters en turbo’s zijn:

Aandelen Europa

Aandelen Amerika

Indices

Grondstoffen

 • Olie turbo (BRENT)
 • Goud Sprinter (XAUUSD)
 • Zilver Sprinter (XAGUSD)
 • Palladium turbo (XPDUSD)
 • Natural Gas Sprinter (NATGAS)

LYNX – meer dan een broker voor hefboomproducten

U kunt veel meer dan Sprinters en turbo’s verhandelen via LYNX. Hier vindt u meer informatie: