LYNX Beleggersonderzoek Q1 2024

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen
LYNX Beleggersonderzoek Q1 2024
LYNX heeft onlangs een beleggersonderzoek uitgevoerd. De focus van het onderzoek lag op het gedrag van beleggers en de verwachtingen voor het nieuwe beursjaar.

Het kwartaalrapport Q1 2024 van het LYNX Beleggersonderzoek geeft een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de wereldwijde aandelenmarkten in 2023. Het benadrukt het indrukwekkende herstel van de S&P 500 in de VS, met een winst van 24%. Dit wordt toegeschreven aan een veerkrachtige economie en afnemende inflatie. De technologie-sector, met bedrijven als Apple, Microsoft, en Nvidia, toonde aanzienlijke winsten, waarbij de Nasdaq Composite een winst van 26,8% boekte.

In Europa en Azië vertoonden de markten een gemengd beeld, met significante stijgingen in enkele indices en teleurstellende prestaties in andere. Dit wordt deels toegeschreven aan verschillen in economische vooruitzichten en de afwezigheid van sterke technologie-aandelen zoals in de VS.

Het rapport behandelt ook de meest verhandelde aandelen onder LYNX-klanten in 2023, waarbij Tesla, Nvidia, en Adyen opvallen. Bovendien worden de verwachtingen van beleggers voor 2024 onderzocht, met een focus op mogelijke economische uitdagingen en beleggingsstrategieën.

Bent u benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek? Klik dan op de onderstaande button en download de PDF.


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.