LYNX Beleggersonderzoek Q2 2024

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen
LYNX Beleggersonderzoek Q2 2024
LYNX heeft onlangs een beleggersonderzoek uitgevoerd. Het rapport biedt een uitgebreide analyse van de wereldwijde aandelenmarkten in de eerste helft van 2024.

De S&P 500 noteerde een indrukwekkende stijging van 14,8%, aangedreven door onder andere Nvidia, dat goed was voor een derde van het totale rendement van de index met een indrukwekkende stijging van maar liefst 121%.

In Europa presteerden de aandelenmarkten sterk, met de Euro Stoxx 50 die met 12% steeg. Vooral technologie- en industriële bedrijven, zoals ASML (+30%) en Siemens (+20%), droegen bij aan deze groei. De energiecrisis bleef echter een zorgpunt, ondanks enige verlichting door een zachte winter en efficiëntere energiemaatregelen.

De Aziatische markten toonden een gemengd beeld. De Japanse Nikkei 225 steeg met 10%, terwijl de Shanghai Composite Index slechts een groei van 2% kende, voornamelijk door aanhoudende zorgen over economische en regelgevende kwesties.

De meest verhandelde aandelen onder LYNX-klanten in de eerste helft van 2024 waren Nvidia, ASML, Tesla, ING, BESI en Shell. Deze bedrijven vertegenwoordigen een breed scala aan sectoren, van technologie en halfgeleiders tot financiële dienstverlening en energie.

Bent u benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek? Klik dan op de onderstaande button en download de PDF.


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.