Aandeel Galapagos

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Galapagos? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

Galapagos NV
ISIN: BE0003818359
Tickercode: GLPG | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Galapagos kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Galapagos

Sinds het dieptepunt van halverwege februari is de rust bij het aandeel Galapagos wedergekeerd. Daarna noteerde de koers van het aandeel binnen een bandbreedte van € 5. Juist toen de Europese beurzen afgelopen week flink daalden, wist het aandeel Galapagos deze consolidatiezone opwaarts te doorbreken. Toch bleek deze uitbraak van korte duur.

Koers van het aandeel Galapagos beweegt binnen bandbreedte

Aandeel Galapagos

Galapagos is een Belgisch farmaceutisch bedrijf. De onderneming is in 1999 ontstaan uit een joint venture tussen twee biotechbedrijven. Het bedrijf heeft twee hoofdactiviteiten, R&D en de afdeling Services.

De R&D-afdeling ontwikkelt geneesmiddelen voor ziektes zoals diabetes. Daarnaast heeft Galapagos samenwerkingsverbanden met grote farmaceutische bedrijven voor een deel van deze programma’s. De laatste grote deal die werd gesloten was met Gilead Sciences voor de ontwikkeling en verkoop van een reumamedicijn. Hiervoor ontving Galapagos $ 725 miljoen in contanten. Door de deal verkreeg Gilead een belang van bijna 15% in Galapagos.

Het aandeel Galapagos heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt, mede door verschillende overnames en positieve ontwikkelingen in het onderzoek naar medicijnen. Eind 2014 noteerde het aandeel Galapagosnog rond een niveau van € 10. Nog geen jaar later, augustus 2015, piekte Galapagos op een koers van bijna € 60.

Naast de al lopende onderzoeken, waar Galapagos over het algemeen regelmatig duidelijkheid geeft over de gang van zaken, is Galapagos druk bezig om nieuwe programma’s te starten. Zo werd vorige week bekend dat de samenwerking met het Amerikaanse AbbVie verder wordt uitgebreid in het onderzoek naar taaislijmziekte. Nog dit jaar verwacht Galapagos met dit onderzoek te beginnen. Bij positieve onderzoeksresultaten staat het Belgische bedrijf een betaling van $ 600 miljoen te wachten.

Koersverloop in de 5-jaarsgrafiek van het aandeel Galapagos

De prestaties van Galapagos

Door een blik te werpen op de cijfers van Galapagos, wordt al snel duidelijk waarom het aandeel zo volatiel presteert. De omzet en winst hangt sterk af van de vorderingen die worden gemaakt in het onderzoek naar medicijnen. Deze onzekerheid is goed terug te zien in de omzet van het bedrijf.

Omzet in miljoenen euro’s

 2013   2014   2015   2016*   2017*   2018*   2019*
 96,6  90,0 60,6  179,6  84,0  182,3  298,0

Jaren 2016 t/m 2019 zijn verwachtingen van door Bloomberg geraadpleegde analisten.

Na vijf verliesgevende jaren op rij, verwacht Galapagos in 2016 voor het eerst weer een nettowinst te kunnen behalen. De vele nieuwe programma’s die gestart zijn, beginnen wat dat betreft hun vruchten af te werpen.

Nettowinst/ verlies in miljoenen euro’s

 2013  2014  2015   2016*  2017*  2018*  2019*
 -16,6  -81,4  -118,4  68,5  -54,2  2,3  83,5

Jaren 2016 t/m 2019 zijn verwachtingen van door Bloomberg geraadpleegde analisten.

IJzersterke balans

Ondanks de tamelijk onzekere business waar Galapagos in opereert, ben ik van mening dat het aandeel Galapagos een mooie toevoeging is voor de portefeuille. Het bedrijf heeft een ijzersterke balans met een flinke cash positie en nagenoeg geen schulden.

Met een cashpositie van bijna € 1 miljard heeft Galapagos zeker nog potentie om door te groeien. De sterke balans biedt het bedrijf de mogelijkheid om het onderzoek naar producten verder te ontwikkelen en nieuwe programma’s te starten met partners. Daarnaast kan Galapagos de cash gebruiken om verder te groeien middels overnames.

Door deze groeipotentie is het aandeel Galapagos zeker de moeite waard om toe te voegen aan uw beleggingsportefeuille. Hier staat tegenover dat het aandeel geen dividend uitkeert en dit staat voorlopig ook nog niet in de planning. Door de hoge volatiliteit is het wellicht verstandig om een kleinere positie aan te gaan dan de size die u normaliter hanteert.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Het aandeel Galapagos kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Galapagos. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Waarom in aandelen van Galapagos beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Galapagos. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Galapagos kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Galapagos

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Galapagos : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel Galapagos: Bedrijfsinformatie Galapagos NV

Galapagos is een Belgisch-Nederlands biotechnologiebedrijf die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen bot- en gewrichtsziekten. Galapagos is het resultaat van een fusie tussen Crucell en Tibotec. Het bedrijf heeft een sterke groei gekend door overnames van o.a. ProSkelia, Zagreb. Verder werkt het biotechbedrijf samen met de grootste en meest vooruitstrevende bedrijven uit de sector. Galapagos is voortdurend bezig met het ontwikkelen van moleculen die ziekten bestrijden zoals inflammatoire darmaandoeningen, febrose en artritis. Het hoofdkantoor is gevestigd in België en heeft wereldwijd zo’n 550 mensen in dienst.