Aandeel Heineken

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Heineken? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

Heineken N.V.
ISIN: NL0000009165
Tickercode: HEIA | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Heineken kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Heineken

Een van de bekendere aandelen uit de AEX is het aandeel Heineken.

Niet alleen vanwege de bekende groene flesjes spreekt het aandeel veel Nederlandse beleggers aan, ook de koersprestaties van het aandeel zorgt voor genot.

Wat zijn de drijvende krachten achter het aandeel Heineken? En hoe is de van oorsprong Amsterdamse brouwerij zo groot geworden?

aandeel Heineken kopen koers grafiek

Korte geschiedenis van Heineken

De historie van het huidige bedrijf Heineken gaat terug naar het jaar 1863. In dit jaar kocht Gerard Adriaan Heineken een bierbrouwerij, destijds nog genaamd ‘De Hooiberg’. Omdat het bier vrijwel direct goed aanslag onder consumenten, werd enkele jaren later een nieuwe brouwerij gebouwd op de Stadhouderskade; het huidige Heineken Experience.

Nadat in 1873 nog een nieuwe brouwerij in Rotterdam aan het bedrijf werd toegevoegd, werd de naam veranderd in Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij N.V. Sindsdien heeft het bedrijf een ongekende groei doorgemaakt.

Onder Freddy Heineken, de kleinzoon van de toenmalige oprichter, begon Heineken zich internationaal te ontwikkelen. Nadat in Nederland nagenoeg alle grote concurrenten waren opgeslokt, ging de Nederlandse bierbrouwer wereldwijd op oorlogspad.

Door grote overnames in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Mexico, Brazilië en Azië, is Heineken inmiddels uitgegroeid tot de derde grootste bierbrouwer ter wereld. Heineken moet concurrenten SABMiller en Anheuser Busch Inbev nog voor zich dulden.

Activiteiten van Heineken

Zoals bekend, is Heineken dus voornamelijk een bierproducent. Door de vele overnames, hebben veel van u waarschijnlijk ook wel eens een drankje genuttigd waarvan u niet wist dat Heineken de eigenaar was. Denk hierbij aan bekende merken als Brand, Desperados, Jillz, Sol en Strongbow.

Naast de vele biermerken, is Heineken eigenaar van Vrumona, een producent van frisdranken. Bekende merken die hier aan de man gebracht worden zijn Pepsi, Sisi en Sourcy.

Heineken heeft haar succes grotendeels te danken aan de ijzersterke reclame- en marketingstrategieën. Zo was Freddy Heineken het brein achter bijvoorbeeld de lachende ‘e’ in het logo van Heineken, dat reeds zelfs werd overgenomen door Google. Ook andere populaire slogans als ‘Heerlijk, helder, Heineken’ en ‘Biertje?’ komen allen uit de fabriek van Heineken.

Redenen voor de enorme koersstijging in de afgelopen vijf jaar

Beleggers in het aandeel Heineken kunnen tevreden terugkijken op de afgelopen vijf jaar. Het aandeel Heineken is in deze tijd bijna verdrievoudigd. Ondanks dat een deel uiteraard verklaard kan worden door het gunstige beleggingsklimaat, presteerde het aandeel Heineken in deze periode stukken beter dan de AEX-index.

Aandeel Heineken vs AEX grafiek advies

De eerste reden is te vinden in een stijging van de omzet en de winst. Sinds 2012 is de omzet van Heineken met ruim 10% gestegen. Een mooie groei, maar zeker niet spectaculair. De komende jaren verwachten analisten echter een verdere stijging van de omzet die iets sneller verloopt.

  2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
Omzet in miljarden euro’s 18,38 19,20 19,26 20,51 20,79 21,89 23,20 24,07 25,18
Winst in miljarden euro’s 1,49 1,29 1,54 1,85 1,83 2,21 2,42 2,65 2,89

De huidige koers-/winstverhouding van het aandeel Heineken ligt op 33. Deze verhouding past bij bedrijven die snel groeien. Aangezien Heineken geen dubbelcijferige groei kent, maar een gezonde en gematigde jaarlijkse groei, is het aandeel tamelijk duur te noemen.Een andere reden voor de enorme koersstijging van Heineken, zijn de vele overnames die binnen de sector plaatsvinden.

Onder de bierbrouwers vindt al jaren een consolidatieslag plaats, waardoor enkele enorme bedrijven zijn ontstaan. Eén daarvan is dus Heineken.

Koersstijging aandeel Heineken in vergelijking met concurrenten

Ondanks dat overnames normaliter de koersen stuwen van alle bedrijven binnen een sector, presteert de koers van het aandeel Heineken over de afgelopen twee jaar een stuk beter dan die van concurrenten.

Koers Heineken versus concurrenten advies

Een teken dus dat Heineken de laatste jaren uitstekend bezig is en dat de actieve overnamestrategie haar vruchten afwerpt. Uit deze sterke koersprestatie valt af te leiden dat beleggers vertrouwen hebben dat Heineken ook de komende jaren kan blijven groeien.

Gezien de hoge koers-/winstverhouding die niet in een gezonde verhouding staat met de gematigde groei van Heineken, is het geen aandeel dat ik enorm graag in portefeuille heb. Voor het huidige dividendrendement van 1,5% hoeft u het immers ook niet te doen.

Wel biedt het aandeel Heineken u een betrouwbaar en gestaag groeiend bedrijf dat zijn sporen in de laatste 150 reeds heeft verdiend. Een defensief aandeel dat u in het huidige lage renteklimaat dus waarschijnlijk een hoger rendement gaat opleveren dan wanneer u het geld op uw bankrekening stalt.

Het aandeel Heineken kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Heineken. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Meer informatie over het aandeel Heineken

Aandelen kopen

Heineken: Analyses & tips


Waarom in aandelen van Heineken beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Heineken. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Heineken kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Heineken

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Heineken : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel Heineken: Bedrijfsinformatie Heineken N.V.

Heineken is een bierbrouwer die werd opgericht in 1864 en heeft haar hoofdkantoor in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. Heineken staat op plaats 2 wanneer het gaat om hoeveelheid bier brouwen. De Nederlandse brouwer moet enkel het Belgische Anheuser-Busch inBev laten voorgaan. Er zijn zo’n 140 brouwerijen van Heineken verspreid over 71 landen. De helft van de omzet wordt behaald in Europa en wereldwijd heeft Heineken 80.000 personeelsleden.