Duurzaam beleggen via LYNX

De beleggingswereld is zeer veranderlijk en dat is één van de redenen waarom beleggen zo interessant is. U kunt als belegger inspelen op allerlei maatschappelijke trends die hun weg banen naar de financiële wereld.

Iets wat we de laatste jaren meer en meer terug zien komen is duurzaam beleggen. Omdat dit voor velen nog onbekend terrein is, volgen onze beleggingsexperts het topic duurzaam beleggen op de voet. U wordt op de hoogte gehouden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in verscheidene sectoren.

Redenen om duurzaam te beleggen

Is duurzaam beleggen winstgevend? Hoe kan ik het beste starten met duurzaam beleggen? En waarom is duurzaam beleggen belangrijk? Het zijn maar enkele vragen die rondgaan in de hoofden van beleggers.

Om u een heldere kijk te geven op dit onderwerp, gaan we in deze sectie rond duurzaam beleggen geen enkel thema uit de weg. We bekijken of duurzaam beleggen ook duurzaam is voor uw portefeuille. Verder wordt gekeken of we via duurzame beleggingen ook daadwerkelijk aan een meer leefbare wereld werken voor de volgende generaties.

Hoe kunt u duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen wordt terloops wel eens groen beleggen genoemd. Echter zijn de twee begrippen niet honderd procent gelijkend.

Terwijl groen beleggen bijna de volledige focus legt op klimaat en klimaatneutraliteit, wordt bij duurzaam beleggen ook gekeken naar hoe een bedrijf omgaat met haar werknemers. Bovendien ligt de nadruk op de maatschappelijke rol van een bedrijf. Verder wordt afgewogen of het management ethisch handelt, transparant is en instaat voor de veiligheid van haar werknemers. U merkt meteen dat duurzaam beleggen veel verder gaat dan groen beleggen. Uiteraard hoeft het ene het andere niet uit te sluiten.

De duurzaamheid bepalen van elk individueel aandeel of bedrijf zou een hels karwei zijn. Om duurzaam beleggen zo toegankelijk mogelijk te maken, zijn daarom de ESG-criteria ontwikkeld. ESG staat voor Environmental Social & Governance. Deze criteria stellen u in staat om in één oogopslag te zien of een bedrijf daadwerkelijk duurzaam is. Via het handelsplatform vindt u alle ESG-criteria van zo’n 7.000 bedrijven.  Zo krijgt u meteen een duidelijk beeld van de sociale bijdrage en klimaatimpact van uw beleggingsrekening via LYNX. Meer over ESG-beleggen leest u in onze artikelen hieronder.

Alles over duurzaam beleggen