Alles over technische analyse

In de rubriek “Technische analyse” bespreekt Edward Loef driemaal per week verschillende beurzen en aandelen op basis van technische analyse.

TA: ‘Facebook hijst de berenvlag’

Hoe ontmasker je als belegger het ware gezicht achter de koersbewegingen? Vandaag werden door beleggingshandelingen de beurskoers van het aandeel Facebook omhoog gestuwd. De chartist hijst een waarschuwingsvlag. Bearish signalen hebben de overhand, zo blijkt ook uit de grafiek van EUR/USD en de AEX-index.

Lees verder

TA: ‘AEX koersdoel 526’

Vandaag noteert het aandeel ING ex-dividend. Bij gelijkblijvende omstandigheden wordt de openingskoers dan in theorie gecorrigeerd ten opzichte van de beurskoers cum dividend. Het is iets waar technisch analisten rekening mee moeten houden bij het bestuderen van o.a. koersgaten die hierdoor in de grafiek ontstaan.

Lees verder

TA: ‘Randstad, Akzo en AEX technisch beoordeeld’

In de afgelopen 10 handelsdagen verloren zowel Randstad als AkzoNobel ca. 4% aan beurswaarde, terwijl de AEX bijna 2% winst boekte. Recent verschenen er nog berichten over economische groene seinen. Waarom is er dan een koersdaling bij het beursgenoteerd uitzendconcern? En wat te doen met de koersdaling van AkzoNobel?

Lees verder

TA: ‘Opvallende bewegingen in Philips en ASMI’

Het aandeel Koninklijke Philips is vandaag in het AEX-universum een ‘topper’, terwijl het aandeel ASMI in de AMX-index tot de top-3 ‘floppers’ wordt gesignaleerd. Een interessante vraag is of deze twee bewegingen op basis van technische analyse ‘voorspelbaar’ zijn en zo ja, hoe dan?

Lees verder

TA: ‘Bearmarkt AEX in aantocht’

De beste zes handelsmaanden zitten er bijna op. Komende maand wordt het ‘Sell in May’-gezegde weer actueel, zo lijken twee favoriete technologiebedrijven aan te kondigen. Zowel in ASML als in Apple haperen de beurskoersen. Daarnaast zien we in de AEX een golfstructuur die verdacht veel wijst op een voltooide bullmarkt.

Lees verder

TA: ‘Arcadis technisch in zwaar weer’

Beleggers in het Midkap aandeel Arcadis reageerden vandaag ontstemd op de publicatie van de operationele winst(marges). De koersdaling direct na opening van de beurshandel stelt niet alleen fundamenteel ingestelde bedrijfsanalisten voor vraagtekens, maar ook de aanhangers van de technische analyse beleggingsfilosofie.

Lees verder

TA: ‘Air France-KLM lijdt onder olieprijsstijging’

Het leed van het aandeel Air France-KLM lijkt nog niet te zijn geleden, zo blijkt uit de koersontwikkeling van het termijncontract West Texas Intermediate Crude Oil. U leest het in de LYNX Technische Analyse van Edward Loef.

Lees verder

TA: ‘Koopsignalen in TomTom en Altice’

De zon breekt niet alleen door in de Nederlandse weerberichten, maar ook in de berichtgeving over TomTom en Altice. Voor beide aandelen lopen beleggers weer warm, zo blijkt uit de grafieken. Een kanttekening wordt geplaatst bij de duurzaamheid van koopsignalen; de AEX-index heeft nog een ‘gap’ onder 530 te vullen.

Lees verder

TA: ‘ING Groep in slecht gezelschap’

Beleggers hebben begin 2018 het aandeel ING Groep genomineerd tot één van de favoriete aandelen. Helaas behoort ING tot de sector van Europese bankaandelen die dit jaar tot nu toe slechter presteren dan het marktgemiddelde. Spreiding over bedrijfssectoren is belangrijk, maar dan moet de sector de markt wel verslaan.

Lees verder

TA: ‘De prik bij Refresco is eraf’

Weet u hoe u overname-kandidaten kan herkennen op basis van technische analyse? En weet u hoe u rendement en risico met behulp van grafieken kan duiden? U leest het in deze technische analyse.

Lees verder

TA: ‘Positivo’s zien altijd kansen’

De angst voor een hogere rente, de vrees voor een handelsoorlog en hartkloppingen over de risico’s van een derde wereldoorlog zijn allemaal factoren die winstnemingen kunnen uitlokken. De positivo’s zien echter koopkansen ontstaan. Twee bekende Amerikaanse aandelen worden door de markt kansrijk beoordeeld.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27