Alles over technische analyse

In de rubriek “Technische analyse” bespreekt Edward Loef driemaal per week verschillende beurzen en aandelen op basis van technische analyse.

TA: ‘Gap Up TomTom, Gap down Netflix’

Het overkomt menig belegger. Buiten de officiële handelstijden maakt een bedrijf nieuws bekend, waarop pas gehandeld kan worden bij de opening van de volgende handelsdag. Het gevolg: drommen bij de ingang of dringen bij de uitgang. En de beurskoers opent fors hoger of lager.

Lees verder

TA: ‘Heineken of ArcelorMittal?’

De vakantieperiode is weer aangebroken. De zon schijnt, de terrasjes zitten vol, het is weer hoogconjunctuur in de economie, dus alle excuses zijn aanwezig om lekker uit eten te gaan en een heerlijk helder Heineken te tappen.

Lees verder

TA: ‘Mastercard laat Nasdaq-100 achter zich’

Het is, gelet op de handelsoorlog, voor velen verbazingwekkend hoe sterk beleggers zich in Wall Street houden. Dat geldt in het bijzonder voor de Nasdaq-100 index, die op een hoogste slotstand ooit eindigde. Wist u dat het aandeel Mastercard beter presteert dan de Nasdaq-100 index? Lees het in deze TA van Edward Loef.

Lees verder

TA: ‘Amerikaanse aandelentracker trekt de kar’

De handelsoorlog tussen de VS en China houdt elke belegger dagelijks bezig. Beursexperts maken zich hier steeds meer zorgen over. Maar wie kijkt naar de koersgrafiek van iShares MSCI North America UCITS ETF (tickersymbool ‘INAA’), vraagt zich af waarom al die zorgen? De opgaande trend is toch intact?

Lees verder

TA: ‘Bund future richting weerstand’

Het termijncontract op de 10-jarige Duitse staatslening (beter bekend als de Bund future) staat sinds twee jaar onder druk. Vanaf het dieptepunt in maart dit jaar keert de belangstelling terug. Is dit typisch vluchtgedrag of een tijdelijke reactie?

Lees verder

TA: ‘Michelin klaar in de startblokken’

De eerste helft van 2018 kende veel zgn. tarzanbochten. De coureurs die zich op het aandelencircuit bevinden hebben de grootste moeite om niet uit de bocht te vliegen. Het makkelijkste onderdeel is het rechte stuk. Het aandeel Michelin test momenteel twee rechtgetrokken trendlijnen.

Lees verder

TA: ‘ASMI naar € 40’

De handelsoorlog tussen de VS en China gaat de Aziatische landen niet ongemerkt voorbij. De MSCI indices van Singapore, Korea, Japan, Taiwan, Maleisië en Hongkong werden vorige week naast China zelf het meest getroffen. Dat heeft onder andere gevolgen voor de beurskoers van ASM International. Lees het in de TA.

Lees verder

TA: ‘Updates Goud en EUR/USD’

Bezoekers van de TA opgelet! U kunt via het LYNX Kennisportaal opgeven over welke onderwerpen u graag een analyse wilt zien. De recente ontwikkelingen in de goudprijs en in het valutapaar EUR/USD geven (begrijpelijk!) reden om hier aandacht aan te schenken.

Lees verder

TA: ‘ASML-beleggers: kijk naar de SOX’

ASML behoort tot dit jaar dusver tot de top 3 van outperformers in de AEX-index. Het aandeel BE Semiconductor Industries behoort daarentegen tot de flop 3 van underperformers in de AMX-index. Op 25 juni gingen de semi-conductors onderuit, waardoor de vraag nu luidt wat de vooruitzichten in deze bedrijfstak zijn.

Lees verder

TA: ‘De eerste daalder…BAM!!!’

De Nederlandse uitdrukking luidt: ‘De eerste klap is een daalder waard’. Dit moet ook gelden voor elke in de grond geslagen heipaal voor een fundament. Het fundament onder de beurskoers van bouwbedrijf BAM oogt niet sterk doordat er weer miljoenen euro’s moeten worden afgeschreven. Was deze tegenvaller te voorzien?

Lees verder

TA: ‘Hoofdpijn bij Galapagos’

De beurskoers van Galapagos kreeg eind vorige week opeens een flinke koersdaling te verwerken van € 82,60 naar € 70,64. De aanleiding ervan heeft u elders al kunnen lezen, maar niemand weet hoe het fundamentele verhaal erachter zal aflopen. De koersgrafiek van Galapagos geeft concrete aanwijzingen.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27