Technische analyse door Edward Loef

In de rubriek “TA door Edward Loef” bespreekt Edward Loef dagelijks verschillende beurzen en aandelen op basis van technische analyse.

TA: ‘EUR/USD op z’n kop’

Deze week komen op dinsdag 25 en woensdag 26 september de leden van de Federal Open Market Committee van het Amerikaanse stelsel van centrale banken weer bij elkaar. En iedereen kijkt weer uit naar de volgende stap in een serie van verwachte renteverhogingen. Wat betekent dit voor het valutapaar EUR/USD?

Lees verder

TA: ‘Randstad over het randje’

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Als het goed gaat met de economie, dan moet het ook goed gaan met de uitzendorganisaties. Hierover rijzen twijfels, want het aandeel Randstad Holding schiet over de rand. Edward Loef analyseert dit aandeel, de Dow Jones Industrials Average en de AEX.

Lees verder

TA: ‘Amerikaanse nachtmerrie-aandelen’

Zakenzender CNBC berichtte een maand geleden dat de verkopen van de Amerikaanse ‘U.S. single-family homes’ onverwacht waren gedaald naar een 9-maands dieptepunt. De oorzaak? Stijgende kosten van bouwmaterialen en tekort aan personeel. Wat zegt de technische analyse hierover? Edward Loef vertelt het.

Lees verder

TA: ‘Iedereen naar de draaideur?’

Soms zijn er momenten waarop iedereen tegelijkertijd wil uitstappen. Vandaag valt de koersdaling in het aandeel Pharming op. Meer dan 20% lager. Gisteren overkwam het aandeel TomTom hetzelfde. En zo zijn er wel meer recente voorbeelden te geven. De vraag is dus, hoe sta ik als belegger snel en veilig buiten?

Lees verder

TA: ‘TomTom, gevalletje Stop and Reverse’

Beleggen of traden vergt soms onverwacht veel stuurmanskunst bij een noodstop. Het aandeel TomTom raakte vandaag in een slip met meer dan 20% koersschade tot gevolg. De koers is nog niet tot stilstand gekomen, maar lijkt nu achterstevoren te staan in de trendontwikkeling.

Lees verder

TA: ‘AEX cut your losses’

De AEX-index heeft na de koerstop op 27 juli dit jaar gekozen voor een daling onder de vorige twee koerstoppen. Een koersherstel daarna leverde eind augustus een lagere top op, gevolgd door een daling onder de bodem voorafgaand aan de lagere top. Aandacht dus voor verliesbeperkende technieken.

Lees verder

TA: ‘Beschermingstechnieken: hoe?’

De beleggingsindustrie heeft een eenduidig standpunt bij het inrichten van beleggingsportefeuilles. Dat standpunt is synoniem aan de beurswijsheid ‘spreiden doet verblijden’. Wie niet (voldoende) spreidt moet op andere wijze koersrisico’s zien te beperken en de kansen te behouden. Maar hoe? Edward Loef bespreekt het.

Lees verder

TA: ‘EUR/USD op maand-, week- en dagbasis’

Drie maanden geleden (14 juni 2018) werd in een EUR.USD multi tijdvenster analyse de ontwikkeling getoond van de euro tegenover de Amerikaanse dollar over drie verschillende perioden. Vandaag is weer zo’n moment op het valutapaar EUR/USD te beoordelen. Bekijk de uitgebreide analyse van Edward Loef.

Lees verder

TA: ‘Olieprijs (BRENT) breekt uit’

Het is lastig om de ontwikkeling van de olieprijzen goed te voorspellen. De ene keer wordt gewezen naar de risico’s in het Midden-Oosten, de andere keer wordt Florence als oorzaak geduid. Nee, niet die Italiaanse cultuurstad, maar het hamsteren van olie gelet op de gevolgen van orkaan Florence.

Lees verder

TA: ‘Is er brandgevaar?’

Op 30 december 2017 meldde de wakkere krant van Nederland “Optimisme beleggers evenaart historische piek. Vol vertrouwen naar nieuw jaar”. Volgens Het Financieele Dagblad van 7 januari 2018 gingen veel beursexperts ervan uit “dat de beursrally een vervolg zou krijgen.” Edward Loef geeft zijn standpunt.

Lees verder

TA: ‘Waar kan ik heen?’

Herinnert u zich nog de songtekst nog van de legendarische popgroep Het Goede Doel over België’? “Ik heb getwijfeld over België” (denkt de chartist). In deze LYNX Technische Analyse analyseert Edward Loef onder andere de BEL-20.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27