Technische analyse door Edward Loef

In de rubriek “TA door Edward Loef” bespreekt Edward Loef dagelijks verschillende beurzen en aandelen op basis van technische analyse.

TA: ‘WTI Crude raakt ‘oversold’’

Op 3 oktober dit jaar noteerde de termijnprijs voor een vat ruwe Texaanse olie nog $ 76,90. Gisteren daalde de olieprijs naar $ 52,77. Dat betekent in een tijdbestek van slechts 34 handelsdagen de olieprijs met maar liefst 30% goedkoper is geworden. Wat gaan oliehandelaren hier aan doen?

Lees verder

TA: ‘FANG crash alert!’

De aanhef van deze technische analyse blog is bewust gekozen. Hedenavond om 20.00 uur organiseert LYNX een masterclass, met als thema ‘U vraagt, wij draaien; bepaal de ideale optiestrategie met TA. Juist nu is het van belang om te kijken. In deze blog ziet u waarom!

Lees verder

TA: ‘Renault in de vangrail’

Het aandeel Renault opende vandaag op € 64,63 en raakte vervolgens in een slip waarbij de vangrail rond € 55,00 even kort werd aangetikt. In maart van dit jaar werd nog meer dan € 100 voor het aandeel betaald. Wat is er aan de hand en moet iemand anders achter het stuur plaatsnemen?

Lees verder

TA: ‘NVIDIA vereist visuele inspectie!’

Het Amerikaanse aandeel Nvidia Corp. (NVDA) publiceerde op 15 november nabeurs teleurstellende winstcijfers. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal werden daarnaast neerwaarts bijgesteld. Dit is niet waar beleggers op hoopten. Het aandeel opende zojuist 19% onder de slotkoers van gisteren.

Lees verder

TA: ‘BIG BANG?’

Het leek te mooi om waar te zijn. De Britse premier Theresa May liet gisteren weten dat er steun was voor het conceptakkoord omtrent Brexit. Maar Brexit-minister Raab besloot hierop ontslag te nemen, andere bewindslieden volgden en de positie van May wankelt. De Big Ben luidt de noodklok.

Lees verder

TA: ‘Verzilver zilver en verkoop Shell’

De markt heeft altijd gelijk, ook al heeft zij (volgens onze persoonlijke visies) ongelijk. Om dit gelijk te bewijzen is het archiveren van de visies voor 2019 juist nu interessant. Wie in de toekomst dan terugbladert in het verzameld materiaal, die realiseert zich dat we heel bescheiden moeten zijn.

Lees verder

TA: ‘Koffie of Coca Cola?’

Het is behoorlijk onrustig in Wall Street. In de afgelopen acht weken verloor de S&P 500 index ruim 6% van haar beurswaarde. Alleen de defensieve bedrijfssectoren presteerden relatief beter. De Amerikaanse consumer staples weten in deze acht weken daarentegen positieve resultaten te boeken.

Lees verder

TA: ‘Afscheid bij AEX 533,91’

Vorige week werd bekend wat particuliere beleggers graag willen horen. Men wil optimistische verhalen horen over aantrekkelijke rendementen. De tip in deze beleggersblog luidt totaal anders. Luister niet mooie verkooppraatjes, maar respecteer de richting die de beurskoersen inslaan.

Lees verder

TA: ‘Koorddansen op wereldschaal’

In de financiële media viel deze week het bericht op dat de dollar de grote verliezer lijkt van de Amerikaanse midterm verkiezingen. Indien de koersgrafiek van EUR/USD wordt bekeken, verwacht dan eerder tegenovergestelde berichten. De wereldwijde aandelenindex geeft ook aanwijzingen!

Lees verder

TA: ‘BANG voor FANG?’

De afkorting FANG is een acroniem voor de aandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google (= Alphabet). Wat mogen beleggers van deze aandelen de komende tijd verwachten?

Lees verder

TA: ‘Dow Jones Transport Index slaat af’

De Amerikaanse transportindex is hypergevoelig voor het economisch beleid van de regering Trump en het wel en wee van de Amerikaanse economie.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27