Technische analyse door Edward Loef

In de rubriek “TA door Edward Loef” bespreekt Edward Loef dagelijks verschillende beurzen en aandelen op basis van technische analyse.

TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

Er zijn genoeg zorgen in de wereld om ervoor te zorgen dat beleggers op zoek gaan naar traditioneel veilige vluchthavens. Goud raakt steeds sneller in trek.

Lees verder

TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

Wat doet de wereldburger straks als een volgende ‘lockdown’-fase aanbreekt. Thuiswerken ligt voor de hand. Maar ‘gamen’ is toch veel leuker en kan toch ook meer opleveren?

Lees verder

TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

De Amerikaanse regering heeft het beursgenoteerde Novavax (NVAX) $ 1,6 mrd financiële steun toegekend om een vaccin tegen het coronavirus in januari 2021 te kunnen leveren.

Lees verder

TA: ‘Europese banken aan kop’

De maand juli heeft in de Europese DJ Stoxx 600 de beste statistieken in het traditioneel zwakste kwartaal van het jaar. De Europese banken dragen aan deze statistieken bij.

Lees verder

TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

De zwakken wachten op hun kans, de sterken zoek hun kans en grijpen die, maar de wijzen creëren hun eigen kansen (Chinees wijsheid).

Lees verder

TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

De Amerikaanse aandelenbeurs presteert al langere tijd veel beter dan Europese aandelen. Een uitstapje naar energieke Amerikaanse aandelen lijkt zinvol.

Lees verder

TA: ‘Als een raket of als een virus?’

Het aandeel Tesla ging dit jaar als een raket omhoog. In de eerste zes maanden werd 158% koerswinst geboekt. De stijging in Novavax ging ruim 10 keer zo hard.

Lees verder

TA: ‘Hang Seng index is niet meer veilig’

De Chinese overheid heeft een omstreden nationale veiligheidswet voor Hong Kong vandaag ingevoerd. De Hang Seng index dreigt onderuit te gaan.

Lees verder

TA: ‘BREXIT door een technische bril’

Vanaf aanstaande woensdag (1 juli 2020) is uitstel van de brexit niet langer meer mogelijk. Wat betekent brexit bekeken door de charttechnische bril?

Lees verder

TA: ‘Absolute en relatieve prestaties’

Respecteer altijd de richting van de trend, want ‘The Trend is your Friend’. De aanduiding ‘altijd’ is overigens relatief, zo blijkt uit het koersverloop van Apple Inc. of Fugro.

Lees verder

TA: ‘Zo gewonnen, zo geronnen’

U kent de volgende uitspraak ongetwijfeld: “You win some, you lose some”. Minder bekend is de slogan “We’re here to get you there”.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker