Aandeel adidas

Wat is de koers en verwachting van het aandeel adidas? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

adidas AG
ISIN: DE000A1EWWW0 | WKN A1EWWW
Tickercode: ADS | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel adidas kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel adidas

aandeel adidas koers
In de strijd om een cruciale steunlijn behaalden de stieren bij het aandeel Adidas aan het begin van de week een punt-overwinning: de lijn werd voorlopig weer verdedigd. Wanneer we naar het totaalplaatje kijken, zou je kunnen speculeren: dit zou wel eens een verspilde moeite kunnen zijn.

Aandeel Adidas

Tot begin november ging het hier ideaal voor de stieren. De aandelen van de sportartikelenfabrikant, die in november nog op € 93,40 waren geraakt, waren het nieuwe jaar sterk begonnen, met een piek van € 161,38 begin februari en een winst van bijna 73% vanaf het dieptepunt. Maar toen was het plotseling gedaan met de roem op 10 februari. De reden:

Op de avond van 9 februari presenteerde Adidas zijn voorlopige cijfers voor het boekjaar 2022 en gaf ook een outlook voor 2023. 2022 bracht een drastische winstdaling, veroorzaakt door een aanzienlijke daling van de operationele marge van 9,4% in 2021 naar 3,0% vorig jaar. Of al velen op beter hadden gehoopt, is een betwistbaar punt, maar belangrijker was wat Adidas voor het lopende jaar had aangekondigd.

Daar ziet Adidas een omzetdaling in het hoge eencijferige percentage en een winst in het bereik van een zwarte nul… en zelfs dat alleen onder de voorwaarde dat de ongelukkige samenwerking met Kanye West en zijn Yeezy-label een oplossing vindt. Anders, zo werd gezegd, is bij het optreden van alle negatieve effecten zelfs een min van maximaal € 700 miljoen in het bedrijfsresultaat denkbaar. Geen wonder dat de koers van het aandeel Adidas vervolgens kelderde. De vraag rijst dan ook:

Hebben degenen die momenteel de steunlijn rond € 137,10 verdedigen echt een kans, d.w.z. kan zich van hieruit een significante opwaartse beweging ontwikkelen?

Waardering aandeel Adidas

De mening van experts: In ieder geval maakt dit geen goede kans. Want dat er sprake is van een aanzienlijke vertroebeling van de vooruitzichten en vooral dat een van de belangrijkste redenen voor de vorige rally niet “ontbrandt”, namelijk de verandering van CEO, waarvan zovelen wonderen verwachtten.

Afgezien van het feit dat het merendeel van de nieuwe koersdoelen die sinds de presentatie van de balans zijn afgegeven (en in sommige gevallen aanzienlijk) onder de huidige koers liggen, heeft DZ Bank het aandeel Adidas verwijderd van zijn aanbevelingslijst “Equity Long Ideas”. En, nog belangrijker, de ratingbureaus Standard & Poor’s en Moody’s hebben beide de kredietwaardigheid van Adidas verlaagd, terwijl de outlook in beide gevallen “negatief” blijft.

aandeel adidas advies - aandeel adidas koers - aandelen adidas kopen

Het aandeel Adidas zou zich minstens terug moeten vechten door de weerstandszone 145/154 euro, die aan de onderkant begrensd wordt door de 200-dagenlijn, om een bullish signaal te genereren. Met deze vooruitzichten tot 2023 is dit een veel minder veelbelovend scenario dan de optie dat deze steunlijn rond € 137 uiteindelijk wordt doorbroken en het aandeel ten minste wordt doorgestoten naar de volgende potentiële inhaallijn op € 114,60.

Aandeel Adidas kopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Adidas. U heeft toegang tot 150 beurzen in 33 landen. Bekijk het aanbod:

aandeel adidas koers
Trendoverzicht op basis van 6 maanden: Tot de handelsdag van gisteren was de situatie bij de sportartikelenfabrikant nog goed en hadden we het aandeel Adidas vanuit technisch perspectief hoog geprezen. De gepubliceerde kwartaalresultaten van het bedrijf zullen de situatie echter waarschijnlijk volledig veranderen.

Voor het hele jaar 2022 steeg de omzet van Adidas slechts marginaal. Het bedrijfsresultaat daarentegen daalde aanzienlijk van 1,99 miljard euro naar slechts 669 miljoen euro. Dit was zelfs ver beneden de meest recent verlaagde verwachtingen.

Ook voor 2023 verwacht het bedrijf een verdere verslechtering van de situatie – een verlies wordt dus met zeer grote waarschijnlijkheid verwacht. Een belangrijk reden is het forse verlies dat wordt geleden door het stoppen met het Yeezy-label van Kanye West. Na dit schokkende nieuws daalde de aandelenkoers van Adidas met 8% tot € 141.

Loading ...
Bedrijfsnaam ISIN Valuta Laatste koers 1D 1M 6M
adidas AG DE000A1EWWW0 EUR 231,20 1,67 % -0,52 % 20,17 %

Expertmening: de positieve trend tot nu toe zou vandaag waarschijnlijk moeten eindigen. Met een lagere bodem zou de reeks van hogere toppen en hogere bodems worden doorbroken en zou de trend dus in een neutrale verkoopfase terechtkomen.

Hoe het verder zal gaan, hangt af van hoe beleggers omgaan met de verwachte prijsdaling. De volgende mogelijke steun van het aandeel Adidas zou moeten worden gegeven door de 50-dagenlijn. Mocht ook deze worden doorbroken, dan zou een verdere neerwaartse beweging tot € 130 mogelijk kunnen zijn. Voorlopig is er dus een duidelijke reden om mogelijke bullish verwachtingen naar neutraal te verlagen.

Grafiek aandeel Adidas koers - aandelen Adidas kopen - dividend adidas
Koersgrafiek aandeel Adidas

Aandeel Adidas kopen via LYNX

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Adidas. U heeft toegang tot 150 beurzen in 33 landen. Bekijk het aanbod:

Editorial credit: Manuel Esteban / Shutterstock.com

Meer informatie over het aandeel adidas

Aandelen kopen

Waarom in aandelen van adidas beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook adidas. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen adidas kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel adidas

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

adidas : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel adidas: Bedrijfsinformatie adidas AG

Adidas is actief in meer dan 100 landen en heeft zo’n 56.000 werknemers in dienst. Adidas AG staat op de nummer 2 van de sportartikelenindustrie. Het bedrijf moet enkel Nike laten voorgaan. De leverancier van sportartikelen verkoopt haar producten onder de namen Adidas, Reebok en TaylorMade. Het assortiment van Adidas omvat sportschoenen, sportkleding en accessoires. Meer dan de helft van de omzet wordt gehaald uit de schoenenverkoop. Adidas levert deze producten zowel aan professionele als sporters die actief zijn in hun vrije tijd.

Address
ADIDAS AG
Adi-Dassler-Straße 1
91074 Herzogenaurach
Deutschland

Phone
+49-9132-84-0

Fax
+49-9132-84-2241

Email
investor.relations@adidas-Group.com

Internet
www.adidas-group.com