Aandeel Mercedes-Benz Group

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Mercedes-Benz Group? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

ISIN: DE0007100000 | WKN 710000
Tickercode: MBG | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Mercedes-Benz Group kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Mercedes-Benz Group

Aandeel Mercedes-Benz Group | aandeel mercedes advies | aandeel mercedes dividend
Het Mercedes Benz-concern maakt bekend dat het in het nieuwe jaar minder zal gaan verdienen dan vorig jaar. Dat komt omdat beleggers vooraf nog minder hadden verwacht. Maar het is nog steeds geen ticket naar de aandelenhemel…

Aandeel Mercedes-Benz Group in 2022

De verkopen van het Mercedes-Benz concern stegen in 2022 met 12 %, iets meer dan experts vooraf hadden voorspeld. Echter was dat niet gebaseerd op het feit dat het concern meer voertuigen zou verkopen. Het had in dit scenario alleen haar prijzen verhoogd. De prijzen zijn het afgelopen jaar meer verhoogd, dan de gestegen kosten die Mercedez-Benz maakte. Dit komt door het feit dat de winst voor rente en belastingen (EBIT) met 20 % steeg. Het nettoresultaat steeg met maar liefst 34 %. Het dividend daarentegen werd slechts met 4 % verhoogd ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het Mercedes-Benz concern beseft ook dat deze trend op lange termijn niet zo zal blijven aanhouden. De winstmarge zal niet verder worden vergroot, zonder dat meer solvabele klanten op een gegeven moment in staking gaan tegen de prijzen van Mercedes-Benz Group. Daarom was Mercedez-Benz Group voorzichtig toen het vooruitkeek naar 2023. De vooruitzichten zien de omzet op het niveau van het voorgaande jaar staan en de EBIT wordt iets lager geschat dan die van 2022. Maar ook in deze business kun je in februari niet voorspellen wat er in december in de boeken zal komen te staan. Maar als je de koers van het aandeel Mercedes-Benz Group zo bekijkt, was dat zelfs genoeg om beleggers enthousiast te maken.

Expert mening: De bulls hadden moeten profiteren van het sterke, intacte opwaartse momentum. Het is immers allerminst duidelijk of een EBIT die iets onder het niveau van vorig jaar ligt, niet hetzelfde betekent als de -11 % waar analisten momenteel gemiddeld van uitgaan. Het handhaven van een nettowinstmarge van bijna 10 % is waarschijnlijk ook geen uitgemaakte zaak.

Verwachtingen Mercedes-Benz Group 2023

Beleggers kunnen veel vertrouwen hebben in de winst van Mercedes-Benz Group voor 2023. Maar je kunt er niet zeker van zijn dat je gelijk krijgt, daarvoor is de autobranche te volatiel en onvoorspelbaar. Maar de trend van het aandeel Mercede-Benz Group speelt zich nu af. Het feit dat de trend opwaarts wees in de aanloop naar de vrijdag gepresenteerde balans en vooruitzichten, bepaalde min of meer de richting van de reactie.

Vanuit grafiekperspectief is deze trend nog volledig intact met de winst van afgelopen vrijdag van 2,84 %, waarmee Mercedes-Benz Group de dagelijkse winnaar van de DAX werd. Maar omdat beleggers wellicht onzeker zijn, blijft na deze nogal vage vooruitzichten de vraag of 2023 echt goed zal verlopen. Men moet er rekening mee houden dat menig marktdeelnemer deze grafiek ook met verlangens bekijkt in termen van winstnemingen of short trades.

De ruimte naar boven zou beperkt kunnen worden door de combinatie van een reeds overbought RSI-indicator en een prominente kruisweerstand. In de zone van 77,93/78,80 euro kruisen de run high van 2022 en de bovengrens van het opwaartse trendkanaal op middellange termijn elkaar. Aangezien het “goede nieuws” nu op tafel ligt en men alleen massaal duimen kan geven als men vage uitspraken specifiek positief interpreteert, zou dit voorlopig wel eens het eindpunt kunnen zijn.

aandeel Mercedes-Benz Group | Koers Mercedes-Benz Group | Cijfers Mercedes-Benz Group

Aandeel Mercedes Benz Group kopen?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Mercedes Benz Group. U heeft toegang tot 150 beurzen in 33 landen. Bekijk het aanbod:

Meer informatie over het aandeel Mercedes-Benz Group

Aandelen kopen

Waarom in aandelen van Mercedes-Benz Group beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Mercedes-Benz Group. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Mercedes-Benz Group kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Mercedes-Benz Group

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

Mercedes-Benz Group : fundamentele cijfers in EUR

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel Mercedes-Benz Group: Bedrijfsinformatie Mercedes-Benz Group

Mercedes-Benz AG is een grote speler in de auto-industrie en een van de meest verhandelde aandelen uit de Duitse DAX-index. In februari 2022 splitste het autobedrijf zijn Trucks & Buses-divisie af, waardoor de naam Daimler veranderde in Mercedes-Benz Group. De bus- en vrachtwagendivisie heet vanaf heden Daimler Truck. 

De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1883 toen Benz & Cie. werd opgericht in Stuttgart en in 1926 fuseerde met Daimler-Motoren-Gesellschaft. Het bekendste merk van het concern, Mercedes-Benz, staat met zijn hoogwaardige luxeauto's en limousines voor het topsegment. Andere merken in de portefeuille zijn Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Smart en Mercedes-EQ.

Address
Mercedes-Benz AG
Mercedesstraße 120
70327 Stuttgart
Deutschland

Phone
+49 7 11 17-0

Internet
www.mercedes-benz.com