Beursgang Basic-Fit: is het aandeel in de juiste shape?

Door Justin Blekemolen


Basic-Fit
ISIN: NL0011872650
|
Ticker: BFIT --- %

---
EUR
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
Basic-Fit aandeel
Artikel laten voorlezen

Update 10-06-2016: Beursgang Basic-Fit: de vraagtekens waren niet voor niets

Het Damrak wordt dit kwartaal overspoeld met beursgangen. Nadat al eerder bekend werd dat fitnessketen Basic-Fit binnenkort naar de beurs wordt gebracht, is gisterochtend de exacte datum bekend gemaakt. Beursgang Basic-Fit vindt net zoals ASR op vrijdag 10 juni plaats.

Huidige waarde Basic-Fit € 1.000 per lid

De eerste bandbreedte waartegen de aandelen worden uitgegeven is € 15 tot € 20. Hiermee wordt de waarde van de fitnessketen gewaardeerd op € 800 miljoen tot € 1,1 miljard. De opbrengst van de beursgang wordt voornamelijk gebruikt om schulden af te lossen en verder te groeien middels het openen van nieuwe clubs.

Basic-Fit is marktleider in Europa. Het heeft meer dan 350 clubs in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Het bedrijf heeft iets meer dan 1 miljoen leden. Gezien de waardering van ongeveer € 1 miljard, wordt een flinke ledengroei verwacht in de komende jaren. Met het huidige ledenaantal komt dit namelijk neer op ongeveer € 1.000 per lid.

Voor de middellange termijn heeft Basic-Fit zich ambitieuze groeidoelstellingen gesteld. Het bedrijf wil 65 tot 75 clubs per jaar aan het netwerk toevoegen. Daarnaast wil de fitnessketen een jaarlijkse omzetgroei van tenminste 20% realiseren. Omdat de cashmiddelen worden gebruikt om te investeren in het openen van nieuwe clubs, keert Basic-Fit voorlopig geen dividend uit.

Voorkeursbehandeling particuliere beleggers bij beursgang Basis-Fit

Ook bij de beursgang van ASR krijgen particuliere beleggers in Nederland een voorkeursbehandeling bij de toewijzing van de bij de beursgang aangeboden aandelen. In beginsel worden de eerste 250 (of minder) aandelen toegewezen waarop de belegger heeft ingeschreven. 10% van de aandelen is bij beursgang Basic-fit gereserveerd voor particuliere beleggers. Mocht de animo onder deze categorie beleggers groter zijn, dan wordt dit aantal van 250 naar rato verlaagd.

De inschrijving voor particuliere beleggers loopt van 31 mei 2016 09:00 uur tot woensdag 8 juni 17:30 uur. De uiteindelijke prijs per aandeel wordt naar afloop van de aanbiedingsperiode bekendgemaakt. Naar verwachting wordt deze prijs op vrijdag 10 juni 2016 bekendgemaakt.

Zoals eerder gezegd vindt beursgang Basic-Fit op dezelfde dag als die van ASR plaats. Ik verwacht dat de handel en liquiditeit in het aandeel ASR een stuk groter gaat worden dan in het aandeel Basic-Fit. Of het aandeel Basic-Fit koopwaardig is, wordt uitgezocht wanneer de definitieve uitgifteprijs van de aandelen bekend is.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.