TA: ‘Amerikaanse droomaandelen’

Op 4 september 2018 organiseert LYNX in de serie van LYNX Masterclasses een webinar dat geheel in het teken staat van Amerikaanse droomaandelen. Het Amerikaanse weekblad Barron’s liet afgelopen weekend weten ‘Why U.S. Stocks Rule the World’. Een technisch voorproefje leest u hieronder.

Tandem Diabetes Care (TNDM) op uurbasis afgelopen drie maanden

Begin deze maand (2 augustus 2018) werd het Amerikaanse aandeel Tandem Diabetes Care (TNDM) op basis van de technische analyse in deze blog onder de aandacht gebracht. Vrijwel niemand in Nederland kent dit aandeel. Er waren zowel fundamentele redenen als goede technische argumenten om een extra boost in het aandeel van de fabrikant van insulinepompen te verwachten.

Het aandeel is sindsdien met 29% in waarde gestegen! Aan u de opdracht om te onderzoeken of er aandelen in de Nasdaq-100 index zijn die deze prestaties hebben overtroffen. Kunt u deze niet vinden, dan moet u beslist kijken naar het webinar op 4 september a.s. over Amerikaanse droomaandelen.

Kon. KPN vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Het doel van de technisch analist is (naar de mening van LOEF Technische Analyse) niet gericht op het voorspellen van toekomstige beurskoersen, maar op het goed monitoren van de trends en op een objectieve wijze communiceren wat de actuele richting van de beurskoers is. Als u de richting weet, dan weet u ook of de markt uw visie bevestigt of tegenspreekt.

In het gisteren getoonde kwantitatieve trendoverzicht ziet u o.a. dat het aandeel Koninklijke KPN een negatieve uitzondering is binnen een zwakke AEX-status. Een nieuwe 12-maands dieptepunt in absolute en relatieve zin betekent dat er waarde wordt vernietigt. Dat is geen voorspelling, maar een objectieve constatering.

AEX-index noteert hoog in het trendkanaal van de bullmarkt 2009 – heden

U las zojuist over de opinie dat een technische analyse beter niet gebruikt kan worden om toekomstige beurskoersen te voorspellen, maar als een hulpmiddel om de richting van de trend te beschrijven. De koersgrafiek brengt – met hulp van trendlijnen – in kaart of beleggers optimistisch zijn of pessimistisch. Het dieptepunt in de AEX-index werd gezet in maart 2009 toen het weekblad Elsevier drie weken voor het dieptepunt repte over vrees voor massawerkloosheid. De krant NRC.NEXT berichtte gisteren over een recordaantal vacatures.

De media beschrijft eigenlijk impliciet waar de AEX-index zich in de economische cyclus bevindt. Natuurlijk beseffen de lezers van deze blog wat het woord ‘cyclus’ precies inhoudt (antwoord: ‘een zichzelf herhalend proces’).

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Beleggen bij LYNX
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×