Wat zijn de beste aandelen voor 2018? 4 beleggingsexperts geven 12 tips

Update: Wat zijn de beste aandelen voor 2019? 12 beleggingstips van 4 beleggingsexperts

De zevende editie van het LYNX Beleggersdebat ligt inmiddels achter ons. Vier beleggingsexperts gaven hun favoriete aandelen voor 2018. In welke aandelen kunt u volgens hen beter niet beleggen en wat zijn juist wel de beste beleggingen voor 2018? U leest het hier.

De derde en laatste tip van iedere specialist wordt apart bekendgemaakt. Alle specialisten komen langs in de LYNX Studio voor het geven van een LYNX Masterclass. Tijdens deze webinars worden de aandelentips voor 2018 dan ook uitgebreid besproken en toegelicht. Welke aandelen zullen het beste presteren?

Allereerst geef ik een overzicht van alle aandelentips per expert. Vervolgens sluit ik af met de beste beurstip van iedere beleggingsspecialist die in editie van vorig jaar deelnam aan het debat.

Deze aandelen mogen niet in uw portefeuille voor 2018 ontbreken:

andre-brouwers@2x

Tip 1: Kopen calloptie AEX 500 dec 2022

Tip 2: Kopen calloptie Ahold € 25 dec 2021

Tip 3: ?

De beleggingstips van André Brouwers

De grote winnaar van het LYNX Beleggersdebat 2018 was André Brouwers. André is een veel terugkerende gast die het debat nu al vier keer wist te winnen. Wij zijn normaliter van hem gewend dat hij graag in opties handelt. Dit was deze editie dan ook niet anders.

Tip 1: Kopen calloptie AEX 500 dec 2022

De eerste beurstip van André Brouwers is een simpele, het kopen van een calloptie AEX met uitoefenprijs 500 en expiratie in december 2022. Een ver in-the-money calloptie dus met een lange looptijd. De achterliggende gedachte van André is hiermee het inspelen op een stijging in de AEX. Het kopen van deze calloptie zorgt er echter wel voor dat je nog cash achter de hand hebt, in vergelijking met het kopen van een mandje aandelen. Met deze geparkeerde cash kan dus nog worden ingegrepen indien het koersverloop niet verloopt zoals gewenst.

Tip 2: Kopen calloptie Ahold € 25 dec 2021

Ook de tweede beleggingstip van André betreft het kopen van een langlopende calloptie. Ditmaal een out-of-the-money calloptie op het aandeel Ahold met een looptijd tot december 2021. Volgens de expert kent het aandeel Ahold een onderwaardering van 20% ten opzichte van sectorgenoten. Hij stelt dat mocht het aandeel dit jaar richting een koers van € 21 stijgen, met deze optie een rendement van 100% wordt gemaakt.

Tip 3: Ontdek het in de Masterclass van André

André besprak zijn derde tip in de LYNX Masterclass van 25 januari. Kijk hier het webinar terug.

Nico Inberg over beleggen in 2018

Nico Inberg kreeg dit jaar de kans om zijn titel te verdedigen, maar helaas voor hem zonder succes. Hij moest in André dit jaar dus zijn meerdere kennen. Hierbij de beurstips van Nico voor het beursjaar 2018.

Tip 1: Kopen aandeel Nokia

De eerste longpositie die Nico Inberg ook zelf in portefeuille heeft is het aandeel Nokia. Volgens Nico wordt de overgang naar 5G zeer omvangrijk. Nokia is inmiddels getransformeerd van mobieltjesmaker tot specialist op het gebied van telecomnetwerken. Hij verwacht dan ook dat Nokia met zijn uitgebreide netwerk kan gaan profiteren van de stap van 4G naar 5G.

Tip 2: Kopen aandeel Flow Traders

De tweede positie uit de portefeuille van Nico Inberg is het aandeel Flow Traders. Het aandeel van het Amsterdamse handelshuis heeft een ontzettend zwakke periode achter de rug met een daling van 40%. Het gebrek aan volatiliteit op de markten is funest voor de traders. Nico verwacht dat de volatiliteit weer gaat toenemen en Flow hier dus van kan gaan profiteren. Daarnaast is het een goede hedge op een daling van de markt, aangezien het aandeel Flow Traders dan hoogstwaarschijnlijk een van de weinige aandelen is die dan weet te profiteren.

Tip 3: Ontdek het in de masterclass van Nico

De derde tip maakte Nico bekend tijdens de masterclass van 8 februari. U kunt de masterclass hier terugkijken.

beste aandelen door nico-inberg

Tip 1: Aandeel Nokia

Tip 2: Aandeel Flow Traders

Tip 3: ? 

aandelentips willem middelkoop

Tip 1: Physical Platinum Shares ETF

Tip 2: Aandeel Cobalt 27 Capital

Tip 3: ? 

De beste aandelen 2018 volgens Willem Middelkoop

Grondstoffenspecialist Willem Middelkoop staat erom bekend dat hij vooraf zijn huiswerk goed doet en zorgt dan ook bij iedere deelname voor aandelentips die minder bekend zijn onder het grote publiek.

Tip 1: Koop Physical Platinum Shares ETF

Zoals verwacht zijn beide beurstips van Willem Middelkoop grondstof gerelateerd. De eerste is het kopen van een platinum ETF. Volgens Willem noteert de prijs van de grondstof op een laag niveau vanwege de dieselschandalen. Hierdoor kan platina nog op een mooie niveau worden opgepakt. De beste manier om in te spelen op de prijs van platina is deze ETF, aldus Willem.

Tip 2: Koop Cobalt 27 Capital

Ondanks het aandeel Cobalt 27 Capital niet de grootste producent is van de grondstof kobalt, is het wel een van de weinige bedrijven die dermate afhankelijk zijn van de grondstof dat het sterk gecorreleerd is met de prijsbewegingen van kobalt. Volgens Willem dreigt er een tekort aan fysiek kobalt, mede dankzij de stijgende vraag door de Tesla-revolutie. Kobalt wordt immers gebruikt in accu’s en batterijen. Willem Middelkoop ziet het aandeel Cobalt 27 Capital als het enige instrument voor een fysieke kobalt investering.

Tip 3: U ontdekt het in de masterclass van 15 februari

De derde tip van Willem Middelkoop is op dit moment nog niet bekend. 15 februari komt hij naar de LYNX Studio om zijn laatste grondstoffentip toe te lichten. U kunt zich hier inschrijven voor deze masterclass.

De favoriete aandelen van Rob Stuiver

Tot slot kreeg Rob Stuiver de kans om de kijkers te overtuigen van zijn beleggingstips. Rob hield zich als nieuwkomer goed stand tussen al het geweld van de meer ervaren debaters.

Tip 1: S&P 500 Low Volatility Stocks ETF

Zoals Rob al vaker in blogs heeft beschreven is hij een groot voorstander van de S&P 500 Low Volatility stocks ETF. Deze ETF bestaat uit de 100 minst volatiele aandelen uit de S&P 500 index. Volgens Rob zorgt het kopen van deze ETF voor een forse risico reductie, omdat deze aandelen minder hard worden geraakt in slechte tijden.

Tip 2: Optieconstructie AEX-index

Koop putoptie AEX 600 dec 2022

Verkoop putoptie AEX 700 dec 2018

Jaarlijks doorrollen van de verkochte putoptie

De laatste tip van Rob verdient wat extra aandacht vanwege de complexiteit. Hij koopt een putoptie AEX 600 december 2022 en verkoopt tegelijkertijd een putoptie AEX 700 december 2018. Volgens Rob is het dividend niet goed in geprijsd in de langere optieseries. Om hiervan te profiteren dient ieder jaar in december de kortlopende verkochte putoptie te worden doorgerold.

Tip 3: Ontdek het in de extra masterclass van Rob

Rob besprak zijn derde tip in de LYNX Masterclass van 02 februari. Kijk hier het webinar terug.

beleggen in aandelen rob stuiver

Tip 1: S&P 500 Low Volatility Stocks ETF

Tip 2: Optieconstructie AEX-index

Tip 3: ?

Rendementen van de beste tips van vorig jaar

Tot slot nog een overzicht van de best presterende tips per expert van de editie uit 2017. Achteraf gezien kunnen we concluderen dat Karel Mercx de grote winnaar is geweest met zijn bitcoin tip. Hadden beleggers deze tip opgevolgd, dan hadden zij meer dan 1300% rendement kunnen opstrijken.

5. Nico Inberg: ArcelorMittal + 14,25%
4. Andre Brouwers: AEX CALL 400 dec’21 + 36,7%
3. Cees Smit: First Solar + 98,81%
2. Jim Tehupuring: Unibail Rodamco strategie + 100%
1. Karel Mercx: Bitcoin boven $ 1.200 kopen +1310%

 

Bekijk ook een overzicht van de beste Chinese aandelen van 2018?

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×