Centrale banken leggen bodem onder de beurs


De correctie op de aandelenmarkten is gestopt door zalvende woorden van de centrale banken. Beleggers verwachten nu dat Jerome Powell van de Federal Reserve de rente dit jaar nog gaat verlagen. Dit legt mogelijk een bodem onder de markten. De ECB toont zich ook bereid tot ingrijpen en kondigde een nieuwe ronde aan bankensteun te gaan starten. De Europese banken kunnen vanaf september bij de ECB aankloppen voor deze goedkope leningen (LTRO”s).

Toch liggen er ook gevaren om de hoek. Trump blijft onvoorspelbaar en de handelsoorlog kan een grote invloed op de economische groei hebben. Het huidige beursklimaat nodigt ook uit tot vele beursgangen. De IPO van Uber draaide uit op een fiasco, maar het aandeel Beyond Meat is sinds zijn beursdebuut ruim verdubbeld.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker