TA: ‘Duitse DAX waarschuwt opnieuw’

Op 28 september 2018 berichtten financiële mediabronnen dat de Duitse economie minder snel groeit. Vandaag meldt de teletekstpagina van het ARD “Finanzturbulenzen sind möglich”. Deze berichten zijn niet verrassend. Op 20 februari dit jaar meldde deze blog al: DAX waarschuwt Duitse economie.

Het zou zo langzamerhand toch iedereen wel duidelijk moeten zijn dat de markt altijd gelijk heeft. En als men zich niet kan vinden in deze aanname, dan is er nog het feit dat beurskoersen vaak op de economische berichten vooruitlopen. Beurskoersen verdisconteren alle informatie, hoop en verwachtingen. Het IMF waarschuwt deze week voor turbulentie in de financiële markten. Het is een echo van de waarschuwing in deze blog op 26 maart dit jaar: veiligheidsgordels om in de DAX. In de DAX is er sprake van een omvangrijk (H)oofd(S)chouderpatroon, waarbij het risico van een daling naar 10.500 weer terugkeert op het netvlies van de technisch analist.

Bayerische Motoren Werke (BMW)

Op 26 maart 2018 herinnerde deze blog aan de minachtende uitspraak van Donald Trump over de Duitse automobielexport naar de Verenigde Staten. Een (H)oofd(S)choudertop in de Europese DJ Stoxx 600 Automobile & Parts Sector waarschuwde voor de ellendige gevolgen voor de Europese automakers. Beleggers in het Duitse automobielaandeel BMW zien nu pas goed wat de betekenis van dit topvormingsproces inhoudt.

Het aandeel BMW zakt nu weg onder de dieptepunten van 2017 en juli dit jaar. Iedereen die plaats heeft genomen in het aandeel BMW begrijpt nu hoe belangrijk het is om aandacht te schenken aan de techniek van het dragen van veiligheidsgordels of aanwijzingen op het technische dashbord.

AEX-index op uurbasis vanaf september 2018

Na de daling onder de dubbele bodem op 4 oktober jongstleden werd duidelijk dat het gevecht tussen de bulls en de bears was geslecht in het voordeel van de verkopers. Het meest logische volgende niveau voor een nieuw gevecht is dan de vorige bodem die teruggevonden wordt op 7 september jongstleden bij een indexstand op 533,91. In het verleden is vaker opgemerkt dat steun- en weerstandsniveaus niet in steen zijn gebeiteld. Soms zien we een elleboog of trap van een of de andere partij net iets buiten de spreekwoordelijke boksring. Boven AEX 538 verbetert het technisch beeld. Onder AEX 530 zullen de kopers van 7 september onrustig worden. Het proces van lagere toppen is nog steeds intact.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27