TA: ‘Shoppen bij de supermarkten’

Op de aandelenbeurzen neemt de stress steeds meer toe. Gezondheidsgoeroes adviseren soms om de angst te bestrijden door lekker te gaan shoppen. Gun jezelf een extraatje. Voel je gelukkig en heb meer plezier. En als je winkelt, laat je de beurs even los. Kunt u dit niet, lees dan gerust even verder.

Walmart Inc. (WMT) op weekbasis + 4/24-weeks gemiddelden

De Amerikaanse supermarktketen Walmart Inc. heeft voor wat betreft de beursnotering sinds het dieptepunt eind 2015 rond $ 60 een mooie comeback gemaakt. In 2015 verloor Walmart Inc. nog in absolute zin en presteerde relatieve zin slechter dan de Dow Jones Industrials Average. Daarna trad koersherstel op en werden relatieve sterke perioden afgewisseld met relatieve zwakke perioden. Sinds begin augustus zien beleggers weer toekomstperspectief in de beursnotering van Walmart. De positieve kruising van het 4-weeks gemiddelde boven het 24-weeks gemiddelde is hiervan getuige. Aandelen zoals Walmart Inc. mogen in het algemeen in het winkelwagentje worden gelegd bij beursnoteringen boven beide genoemde gemiddelden bij stijgende hellingshoeken.

Ahold Delhaize naar relatief hoogtepunt

Het aandeel Ahold Delhaize bewoog een jaar geleden rond dit tijdstip nog in een dalende trend als gevolg van een 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde. Met een notering boven het 120-daags gemiddelde werd een bodemproces actief, waarna de positieve kruising de stijgende trend inleidde. In de afgelopen twee maanden zien we het omgekeerde. De actuele notering van Ahold Delhaize bevindt zich nog onder het 120-daags gemiddelde, dus haast om dit aandeel te kopen is thans nog niet nodig. Vooralsnog is er sprake van een technisch herstel. In relatieve zin presteert Ahold Delhaize daarentegen sterker dan de AEX-index (zie roze RS-lijn). De aandelenbelegger in Ahold Delhaize moet dus prijsbewust zijn en de afweging maken over er gunstiger shop-alternatieven zijn.

AEX-index dagelijkse candles in oktober 2018 t/m heden om ca. 16:00 uur

Vandaag zakte de AEX-index terug naar niveaus die voor het laatst werden gezien tijdens een bodemproces in juni, juli en augustus van 2017 (grafiek niet getoond). Het betreft intraday koersnoteringen bij AEX 506,91 (d.d. 30 juni 2017) en 505,92 (d.d. 29 augustus 2017). De kans is groot dat deze noteringen in de komende uren/dagen opnieuw worden getest. Een reeks van twee slotkoersen onder AEX 505 zetten het valluik wagenwijd open. Natuurlijk hoopt iedereen op koersherstel. Die mogelijkheid bestaat, want er is vandaag een ‘gap down’ ontstaan bij de openingssessie op het Damrak. Bij een herstel naar AEX 518,70 wordt het koershiaat gesloten. Dit is tevens de nieuwe indicatieve weerstand.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×