TA: ‘Interessante afgestrafte aandelen’

De AEX-index bevindt zich in een stijgende trend en de hoop is gevestigd op nieuwe hoogtepunten op het Damrak en in Wall Street. Is het nu interessant om nu naar afgestrafte aandelen te zoeken?

Ulta Beauty Inc. vanaf 2018 op dagbasis + RSI(14)

Ulta Beauty Inc. vanaf 2018 op dagbasis + RSI(14)

Het aan de Nasdaq genoteerde Ulta Beauty (ULTA) weerspiegelt het wel en wee van Amerikaanse schoonheidswinkels. Na de lelijke koersdaling van ca. $ 368 medio juli tot ca. $ 225 begin deze week is er meer nodig dan een cosmetische ingreep om het vertrouwen weer wat ‘smoel’ te geven. De eerste voorwaarde is kijken met een technische blik naar het aanzien van het koersverloop en daarvan afgeleide indicatoren. In december 2018 werd bij een slotkoers op $ 229,06 en intraday dieptepunt bij $ 224,43 de basis gelegd voor vrolijker beleggingsgezichten. De relatieve sterkte index bleek toen oversold, hetgeen deze maand weer het geval is. De oversoldwaardering wordt nu opgeheven. De basis lijkt dus gelegd voor een opknapbeurt.

ThyssenKrupp AG op maandbasis vanaf 2007 + RSI(14)

ThyssenKrupp AG op maandbasis vanaf 2007 + RSI(14)

De beursgenoteerde staalbedrijven hebben afgelopen anderhalf jaar behoorlijk te lijden gehad van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Over de afloop kan men lang of kort fantaseren, feit is dat het aandeel ThyssenKrupp AG in de afgelopen maand de bodemniveaus uit 2008 en 2012 succesvol heeft getest. Er werd een hamerpatroon geslagen, waarbij het koersniveau rond € 12,00 als een soort aambeeld een ijzersterke steun blijkt. Bij de actuele notering rond € 12,90 is zelfs het koersverlies van de maand juli bijna volledig weggewerkt. Belangrijker nog is wellicht de hogere bodem in de relatieve sterkte index (RSI). Een ruimschootse verdubbeling van de beurskoers in de komende twee jaar tot boven € 25 wakkert het speculatieve vuur onder de koopjesjagers aan.

AEX-index op uurbasis vanaf 19 juli jl. + 20/120-uurs gemiddelden

AEX-index op uurbasis vanaf 19 juli jl. + 20/120-uurs gemiddelden

Trendvolgers in de AEX-index zijn na de positieve kruising van het 20-uurs gemiddelde boven het 120-uurs gemiddelde per saldo positief gestemd en zien dalingen onder een stijgend 20-uurs gemiddelde als ideale kans om actief in te spelen op een hervatting van de stijgende trend. Het proces van hogere bodems is hierbij belangrijk. De meest recente hogere bodem op uurbasis werd hedenochtend gezet bij een indexstand op 575,47. Hierboven is ruimte voor een aanstaande test van het piekniveau van 26 juli dit jaar (= 586,32). Het (rode) 120-daags gemiddelde kan als glijdende vangrail dienst doen om de opwaartse ambities de ruimte te geven. Boven AEX 570 blijft het technisch beeld positief.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×