TA: ‘Twee outperforming aandelen’

De honger naar aandelen lijkt weer helemaal terug. Indien wordt aangenomen dat het leed van eind vorig jaar nu achter ons ligt, welke aandelen zijn dan favoriet? Vandaag worden twee aandelen nader technisch beoordeeld. Het betreft het Belgische ArgenX en Duitse Münchener Rück.

ArgenX

Binnen Europa presteerde o.a. de aandelenbeurs in Brussel (BEL-20) bovengemiddeld sterk in de afgelopen negen weken. Een opvallend aandeel is het biotechnologiebedrijf ArgenX die onderzoek doet naar o.a. bloedkanker en auto-immuunziekten. Grote farmaceuten, zoals het Amerikaanse Johnson & Johnson, tonen belangstelling inmiddels groeiende belangstelling. Naast deze fundamentale aspecten toont de koersgrafiek aan hoe beleggers aankijken tegen ArgenX. Na een jarenlange gestage stijging wordt doorgeschakeld naar een hogere versnelling. Nieuwe hoogtepunten in absolute en relatieve zin zijn een teken van kracht. Misschien is dit een aandeel dat ook immuun is voor onzekere tijden op de beurs?

Münchener Rück

Münchener Rück + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600 index

Grote institutionele beleggers hebben posities in ‘Munich Re’, één van ’s werelds grootste herverzekeraars. In de afgelopen weken valt de krachtige koersuitbraak op boven de koerstoppen van de afgelopen anderhalf jaar. Bij het opstellen van deze blog wordt zelfs het hoogste koersniveau van 2015 gepasseerd. Eerder toonde de (roze) relatieve sterktelijn al een nieuw hoogtepunt tegenover de Europese DJ Stoxx 600 index. De ‘insurance’-sector presteert in de afgelopen twee maanden beter dan het brede Europese aandelengemiddelde. De stijgende meerjarige driehoek geeft blijk van opwaartse ambities. Garantie op blijvende outperformance is niet verzekerd, maar vooralsnog valt er weinig tegen de consensus in te brengen.

AEX vanaf 2009

AEX-index vanaf 2009

 

De periode november t/m april behoort tot de periode waarin aandelen de meeste kans maken op een positief zesmaands koersresultaat. De AEX noteerde eind oktober 2018 op een indexstand rond 518, dus voorlopig ligt de AEX-index op schema voor wat betreft de statistische wapenfeiten. De AEX-index beweegt tot dusver tussen ca. 472 en 542. De recente opleving oogt net zo sterk als de opleving na de eerste koersdaling in 2015. Het lijkt nauwelijks voorstelbaar dat de AEX zonder blikken of blozen doorstijgt naar de bovenkant van het meerjarige stijgende trendkanaal. Maar tot  medio mei lijkt er boven AEX 518 niets aan de hand voor wat betreft de statistiek. Onder AEX 518 na mei 2019 zou overigens geen goed teken zijn.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker