Alles over beursgangen & IPO's

In de rubriek "Beursgang en IPO's" vindt u informatie over aankomende beursgangen en emissies. Investeren in IPO's biedt kansen en risico's. Welke bedrijven betreden binnenkort wereldwijd de beurzen? Waar moet u als belegger rekening mee houden wanneer een bedrijf de aandelenmarkten betreedt? En wat zijn de rendementen van de beursgangen?

Wat is een beursgang of IPO precies?

Een beursgang of IPO (Initial Public Offering) is de eerste verkoop van aandelen door een bedrijf aan het publiek. Beursgangen en IPO's worden vaak door kleinere bedrijven gebruikt om kapitaal op te halen. Daarnaast is het voor eigenaren van grote private ondernemingen mogelijk om een (meerderheids)belang te verkopen aan het publiek via de beurs. Ontdek welke bedrijven hun beursintroductie maken in de IPO kalender.

Aandeel Didi Chuxing: Chinese taxi-app haalt $ 4,4 miljard op bij beursgang

De beursgang van het aandeel Didi Chuxing (DIDI) was een succes. De Chinese taxi-app heeft $ 4,4 miljard opgehaald en is te verhandelen op Wall Street.

Lees verder

Beursgang WeTransfer: Nederlands techbedrijf mikt op waardering van € 1 miljard

De beursgang van het aandeel WeTransfer komt dichterbij. Het Nederlandse techbedrijf mikt op een waardering van € 1 miljard.

Lees verder

Aandeel Coinbase: spectaculair beursdebuut voor cryptobeurs

De beursgang van het aandeel Coinbase is officieel aangekondigd. Via een direct listing wil de cryptobeurs een notering op de Nasdaq verkrijgen.

Lees verder

Beursgang Deliveroo: Aandeel maaltijdbezorger opent 30% lager bij beursdebuut

De koers van het aandeel Deliveroo ging bij zijn IPO flink onderuit. Kan Deliveroo zich door de beursgang staande houden tussen al het bezorggeweld?

Lees verder

Beursgang Instacart: al je boodschappen op één platform

Het aandeel Instacart gaat in de eerste helft van 2021 naar de beurs. De alles-in-1 bezorgdienst is de volgende in het rijtje van IPO's van techbedrijven.

Lees verder

Beursgang Airbnb: Amerikaanse woningverhuurwebsite krijgt beursnotering in december

De beursgang van het aandeel Airbnb komt eraan. Mogelijk kunnen beleggers nog dit jaar beleggen in s' werelds grootste woningverhuurwebsite.

Lees verder

Beursgang Ant Group: Chinese betaalreus haalt $34,5 miljard op met grootste IPO ooit

Ant Group wil dit jaar naar de beurs. Het bedrijf is het brein achter de razenpopulaire betaaldienst AliPay. Het aandeel krijgt een dubbele beursnotering.

Lees verder

Beursgang Douwe Egberts: koffiegigant keert terug naar Amsterdamse beurs

De beursgang van het aandeel JDE Peet's staat op de beursagenda. Hiermee keert het koffiemerk Douwe Egberts terug naar de Amsterdamse beurs.

Lees verder

Beursgang Saudi Aramco: grootste oliebedrijf ter wereld krijgt beursnotering

De beursgang van het aandeel Saudi Aramco komt er nu echt aan. Het moet de grootste IPO aller tijden worden. Waarom gaat dit staatsbedrijf naar de beurs?

Lees verder

Aandeel Naspers in AEX na beursgang en eerste herweging

Het aandeel Naspers krijgt een notering in Nederland onder de naam Prosus. De Prosus beursgang vindt op 11 september plaats en gaat noteren in de AEX.

Lees verder

Beursgang WeWork: kantoorverhuurder gaat naar de beurs

De beursgang van het aandeel WeWork wordt in de wandelgangen absurd genoemd. Het bedrijf krijgt naar verwachting een torenhoge waardering van $ 25 miljard.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×