Alles over beursgangen & IPO's

In de rubriek "Beursgang en IPO's" vindt u informatie over aankomende beursgangen. Welke bedrijven betreden binnenkort wereldwijd de beurzen? Waar moet u als belegger rekening mee houden wanneer een bedrijf de aandelenmarkten betreedt? En wat zijn de rendementen van de beursgangen?

Maar wat is een beursgang of IPO precies?

Een beurgang of IPO (Initial Public Offering) is de eerste verkoop van aandelen door een bedrijf aan het publiek. Beursgangen en IPO's worden vaak door kleinere bedrijven gebruikt om kapitaal op te halen. Daarnaast is het voor eigenaren van grote private ondernemingen mogelijk om een (meerderheids)belang te verkopen en de aandelen publiekelijk te laten verhandelen.

Beursgang Dropbox: weet het bedrijf beleggers te overtuigen?

Dropbox heeft een aanvraag gedaan voor een beursgang aan de Nasdaq. Dropbox maakt jaar in jaar uit miljoenen dollars verlies. Ondanks dat dagelijks een groot bedrag wordt verbrand, kent het bedrijf een waardering van miljarden dollars. Waarom hebben beleggers zoveel over voor een zwaar verlieslatend bedrijf?

Lees verder

Is het vertrouwen in het aandeel Snapchat echt zo laag?

Steeds vaker komen zorgwekkende geluiden naar buiten over de aankomende beursgang van Snapchat. Zijn beleggers echt zo negatief over beursgang Snapchat?

Lees verder

Snapchat treft voorbereidingen voor een beursgang

Snapchat verdient geld met advertentie inkomsten. Momenteel heeft Snapchat 235 miljoen gebruikers. Dit verklaart de enorme waardering voor de onderneming.

Lees verder

Takeaway.com is op 30 september de volgende Nederlandse beursgang

Vandaag is bekend geworden dat de beursgang van takeaway.com, het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl, op 30 september wordt verwacht.

Lees verder

Beursgang moederbedrijf Thuisbezorgd.nl is onderweg

De scooters van Thuisbezorgd.nl zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Moederbedrijf Takeaway.com heeft aangekondigd naar de beurs te gaan.

Lees verder

Hoe presteren de Nederlandse beursgangen tot nu toe?

Beleggers werden dit jaar overspoeld met Nederlandse beursgangen. Tijd om eens terug te blikken hoe het de nieuwkomers op de beurs vergaat.

Lees verder

Beursgang Basic-Fit; de vraagtekens waren niet voor niets

Het aandeel noteert momenteel 5% lager. We kunnen stellen dat deze beursgang tegenvalt en dat het aandeel voor een te hoge prijs naar de beurs is gebracht.

Lees verder

Beursgang Basic-Fit: is het aandeel in de juiste shape?

De fitnessketen Basic-Fit maakt op 10 juni haar beursgang op het Damrak. Particulieren beleggers krijgen een voorkeursbehandeling bij beursgang Basic-Fit.

Lees verder

Update: alles wat u moet weten over beursgang ASR

Op 10 juni maakt ASR haar beursgang op het Damrak. Met beursgang ASR hoopt de overheid 60 miljoen aandelen naar de beurs te brengen.

Lees verder

Update: uitgifteprijs aandeel Philips Lighting bekend

Is het interessant om het aandeel Philips Lighting aan uw portefeuille toe te voegen? De uitgifteprijs van het aandeel Philips Lighting is vastgesteld.

Lees verder

Beursgang Philips Lighting: alles wat u moet weten

Op 27 mei 2016 wordt Philips Lighting naar de beurs gebracht. Hiermee wordt het onderdeel waar Koninklijke Philips ooit groot mee is geworden afgestoten.

Lees verder
Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27