Alles over beursgangen & IPO's

In de rubriek "Beursgang en IPO's" vindt u informatie over aankomende beursgangen en emissies. Investeren in IPO's biedt kansen en risico's. Welke bedrijven betreden binnenkort wereldwijd de beurzen? Waar moet u als belegger rekening mee houden wanneer een bedrijf de aandelenmarkten betreedt? En wat zijn de rendementen van de beursgangen?

Wat is een beursgang of IPO precies?

Een beursgang of IPO (Initial Public Offering) is de eerste verkoop van aandelen door een bedrijf aan het publiek. Beursgangen en IPO's worden vaak door kleinere bedrijven gebruikt om kapitaal op te halen. Daarnaast is het voor eigenaren van grote private ondernemingen mogelijk om een (meerderheids)belang te verkopen aan het publiek via de beurs. Ontdek welke bedrijven hun beursintroductie maken in de IPO kalender.

Beursgang Airbnb: Amerikaanse woningverhuurwebsite wil naar de beurs

Het aandeel Airbnb komt naar de beurs in New York. Mogelijk kunnen beleggers nog dit jaar beleggen in s' werelds grootste woningverhuurwebsite.

Lees verder

Beursgang Ant Financial Services Group: Chinese betaalreus naar beurs in Azië

Ant Group wil dit jaar naar de beurs. Het bedrijf is het brein achter de razenpopulaire betaaldienst AliPay. Het aandeel krijgt een dubbele beursnotering.

Lees verder

Beursgang Douwe Egberts: koffiegigant keert terug naar Amsterdamse beurs

De beursgang van het aandeel JDE Peet's staat op de beursagenda. Hiermee keert het koffiemerk Douwe Egberts terug naar de Amsterdamse beurs.

Lees verder

Beursgang Saudi Aramco: grootste oliebedrijf ter wereld krijgt beursnotering

De beursgang van het aandeel Saudi Aramco komt er nu echt aan. Het moet de grootste IPO aller tijden worden. Waarom gaat dit staatsbedrijf naar de beurs?

Lees verder

Aandeel Naspers in AEX na beursgang en eerste herweging

Het aandeel Naspers krijgt een notering in Nederland onder de naam Prosus. De Prosus beursgang vindt op 11 september plaats en gaat noteren in de AEX.

Lees verder

Beursgang WeWork: kantoorverhuurder gaat naar de beurs

De beursgang van het aandeel WeWork wordt in de wandelgangen absurd genoemd. Het bedrijf krijgt naar verwachting een torenhoge waardering van $ 25 miljard.

Lees verder

Aandeel Fastned: Laadpalenexploitant maakt emissieloos debuut op Euronext

De beursgang van het aandeel Fastned verliep anders dan gepland. Er werden geen nieuwe aandelen uitgegeven, maar de koers schoot wel flink omhoog.

Lees verder

Beursgang Slack: zakelijk communicatieplatform krijgt beursnotering

De beursgang van het aandeel Slack is de zoveelste in het rijtje van bedrijven uit Sillicon Valley dat dit jaar de stap naar de beurs maakt.

Lees verder

Beursgang Uber: de IPO van 2019?

Uber ging 10 mei naar de beurs. De beursgang van Uber is de grootste van 2019. Uber wilde meer geld ophalen met een waardering van $ 80 miljard.

Lees verder

Aandeel Beyond Meat: Koers van vleesvervanger verdubbbeld bij beursgang

Het bedrijf Beyond Meat heeft een beursnotering gekregen. De koers van het aandeel Beyond Meat schoot tijdens zijn beursdebuut maar liefst 160% omhoog.

Lees verder

Aandeel Pinterest: Digitaal prikbord krijgt beursnotering

Aandeel Pinterest is naar de beurs gegaan. Het digitale prikbord heeft geld opgehaald om verder te groeien. De waardering is opgelopen tot ruim $12 miljard.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker