Alles over beursgangen & IPO's

In de rubriek "Beursgang en IPO's" vindt u informatie over aankomende beursgangen. Welke bedrijven betreden binnenkort wereldwijd de beurzen? Waar moet u als belegger rekening mee houden wanneer een bedrijf de aandelenmarkten betreedt? En wat zijn de rendementen van de beursgangen?

Maar wat is een beursgang of IPO precies?

Een beursgang of IPO (Initial Public Offering) is de eerste verkoop van aandelen door een bedrijf aan het publiek. Beursgangen en IPO's worden vaak door kleinere bedrijven gebruikt om kapitaal op te halen. Daarnaast is het voor eigenaren van grote private ondernemingen mogelijk om een (meerderheids)belang te verkopen en de aandelen publiekelijk te laten verhandelen. Ontdek welke bedrijven hun beursintroductie maken in de IPO kalender.

Aandeel Naspers in AEX na beursgang en eerste herweging

Het aandeel Naspers krijgt een notering in Nederland onder de naam Prosus. De Prosus beursgang vindt op 11 september plaats en het bedrijf komt in de AEX.

Lees verder

Beursgang WeWork: Kantoorverhuurder gaat naar de beurs

De beursgang van het aandeel WeWork wordt in de wandelgangen absurd genoemd. Het bedrijf krijgt naar verwachting een torenhoge waardering van $ 25 miljard.

Lees verder

Aandeel Fastned: Laadpalenexploitant maakt emissieloos debuut op Euronext

De beursgang van het aandeel Fastned verliep anders dan gepland. Er werden geen nieuwe aandelen uitgegeven, maar de koers schoot wel flink omhoog.

Lees verder

Beursgang Slack: zakelijk communicatieplatform krijgt beursnotering

De beursgang van het aandeel Slack is de zoveelste in het rijtje van bedrijven uit Sillicon Valley dat dit jaar de stap naar de beurs maakt.

Lees verder

Beursgang Uber: de IPO van 2019?

Uber ging 10 mei naar de beurs. De beursgang van Uber is de grootste van 2019. Uber wilde meer geld ophalen met een waardering van $ 80 miljard.

Lees verder

Aandeel Beyond Meat: Koers van vleesvervanger verdubbbeld bij beursgang

Het bedrijf Beyond Meat heeft een beursnotering gekregen. De koers van het aandeel Beyond Meat schoot tijdens zijn beursdebuut maar liefst 160% omhoog.

Lees verder

Beursgang Pinterest: Digitaal prikbord krijgt beursnotering

Beursgang Pinterest staat op het programma. Het digitale prikbord wil geld ophalen om verder te groeien. Het bedrijf krijgt een waardering van $9 miljard.

Lees verder

Aandeel Lyft: Uber-concurrent krijgt beursnotering

Aandeel Lyft is naar de beurs gegaan onder veel belangstelling, en ook nog eens eerder dan rivaal Uber. Het bedrijf kent wel opvallende investeerders.

Lees verder

Aandeel Aston Martin naar de beurs

Aston Martin, de producent van luxe bolides uit het Verenigd Koninkrijk, gaat naar de beurs. Het aandeel Aston Martin zakt op de eerste dag wat weg, maar is nog steeds stevig gewaardeerd. Mooie groeiplannen in Azië en een nieuwe SUV moeten van de beursgang een succes gaan maken.

Lees verder

Smartphonemaker Xiaomi naar de beurs

Op 9 juli 2018 werd de beursgang van Xiaomi een feit. Met de IPO haalde de smartphonemaker geld op om haar activiteiten in de toekomst flink te kunnen uitbreiden. Xiaomi hoopt de komende jaren de concurrenten Samsung en Apple van de troon te stoten. Ontdek alles over techgigant Xiaomi en zijn IPO.

Lees verder

Chinese techgiganten naar de beurs | Deel 4

Smartphoneproducent Xiaomi is één van de eerste grote Chinese techbedrijven die dit jaar naar verluidt de stap naar de beurs zal maken. Er lijkt een ware hype te ontstaan nu steeds meer Chinese bedrijven een IPO aanvragen in Hongkong. In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen drie veelbelovende Chinese beursgangen.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27