Alles over beursgangen & IPO's

In de rubriek "Beursgang en IPO's" vindt u informatie over aankomende beursgangen. Welke bedrijven betreden binnenkort wereldwijd de beurzen? Waar moet u als belegger rekening mee houden wanneer een bedrijf de aandelenmarkten betreedt? En wat zijn de rendementen van de beursgangen?

Maar wat is een beursgang of IPO precies?

Een beurgang of IPO (Initial Public Offering) is de eerste verkoop van aandelen door een bedrijf aan het publiek. Beursgangen en IPO's worden vaak door kleinere bedrijven gebruikt om kapitaal op te halen. Daarnaast is het voor eigenaren van grote private ondernemingen mogelijk om een (meerderheids)belang te verkopen en de aandelen publiekelijk te laten verhandelen. Ontdek welke bedrijven hun beursintroductie maken in de IPO kalender.

Beursgang Pinterest: Digitaal prikbord krijgt beursnotering

Beursgang Pinterest staat op het programma. Het digitale prikbord wil geld ophalen om verder te groeien. Het bedrijf krijgt een waardering van $9 miljard.

Lees verder

Aandeel Lyft: Uber-concurrent krijgt beursnotering

Aandeel Lyft is naar de beurs gegaan onder veel belangstelling, en ook nog eens eerder dan rivaal Uber. Het bedrijf kent wel opvallende investeerders.

Lees verder

Beursgang Uber: de IPO van 2019?

Uber gaat naar de beurs. De beursgang van Uber wordt waarschijnlijk de grootste van 2019. Uber wil meer geld ophalen met een waardering van $ 120 miljard.

Lees verder

Aandeel Aston Martin naar de beurs

Aston Martin, de producent van luxe bolides uit het Verenigd Koninkrijk, gaat naar de beurs. Het aandeel Aston Martin zakt op de eerste dag wat weg, maar is nog steeds stevig gewaardeerd. Mooie groeiplannen in Azië en een nieuwe SUV moeten van de beursgang een succes gaan maken.

Lees verder

Smartphonemaker Xiaomi naar de beurs

Op 9 juli 2018 werd de beursgang van Xiaomi een feit. Met de IPO haalde de smartphonemaker geld op om haar activiteiten in de toekomst flink te kunnen uitbreiden. Xiaomi hoopt de komende jaren de concurrenten Samsung en Apple van de troon te stoten. Ontdek alles over techgigant Xiaomi en zijn IPO.

Lees verder

Chinese techgiganten naar de beurs | Deel 4

Smartphoneproducent Xiaomi is één van de eerste grote Chinese techbedrijven die dit jaar naar verluidt de stap naar de beurs zal maken. Er lijkt een ware hype te ontstaan nu steeds meer Chinese bedrijven een IPO aanvragen in Hongkong. In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen drie veelbelovende Chinese beursgangen.

Lees verder

Groeibriljant Adyen opent boven de €400!

Adyen, wie kent het niet van zijn bankafschrift? Dit Nederlandse betaalbedrijf regelt de elektronische betalingen voor duizenden bedrijven waaronder die van de Bijenkorf, Pathé en Coolblue. Op 13 juni maakt Adyen haar beursgang.

Lees verder

Beursgang Dropbox: weet het bedrijf beleggers te overtuigen?

Dropbox heeft een aanvraag gedaan voor een beursgang aan de Nasdaq. Dropbox maakt jaar in jaar uit miljoenen dollars verlies. Ondanks dat dagelijks een groot bedrag wordt verbrand, kent het bedrijf een waardering van miljarden dollars. Waarom hebben beleggers zoveel over voor een zwaar verlieslatend bedrijf?

Lees verder

Is het vertrouwen in het aandeel Snapchat echt zo laag?

Steeds vaker komen zorgwekkende geluiden naar buiten over de aankomende beursgang van Snapchat. Zijn beleggers echt zo negatief over beursgang Snapchat?

Lees verder

Snapchat treft voorbereidingen voor een beursgang

Snapchat verdient geld met advertentie inkomsten. Momenteel heeft Snapchat 235 miljoen gebruikers. Dit verklaart de enorme waardering voor de onderneming.

Lees verder

Takeaway.com is op 30 september de volgende Nederlandse beursgang

Vandaag is bekend geworden dat de beursgang van takeaway.com, het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl, op 30 september wordt verwacht.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27