Alles over grondstoffen

In de rubriek “grondstoffen” vindt u informatie over de bekendste en meest verhandelde grondstoffen die allemaal bij LYNX verhandelbaar zijn. Op welke manieren is het allemaal mogelijk om te beleggen in grondstoffen? En wat zijn de meest populaire producten? De belangrijkste grondstoffen die onder de noemer energie vallen komen aan bod, namelijk crude olie, brent olie, aardgas en uranium. De tweede categorie die behandeld wordt zijn de (edel)metalen. Hierbij kunt u denken aan goud, zilver en koper. Tot slot wordt nog uitgebreid ingegaan op de agrarische producten zoals koffie, graan en cacao.

De beste zilver(mijn) aandelen van dit moment

De zilverprijs is de afgelopen twee maanden met 14% gestegen. Zilvermijnaandelen profiteren van de stijgende zilverprijs en toenemende onrust in de wereld.

Lees verder

De beste 5 koper aandelen van dit moment

De prijs van koper is de laatste maanden flink gecorrigeerd. Koper is een belangrijke grondstof die veel wordt gebruikt in bouwconstructies. Om deze reden is de prijsvorming van koper vaak een goede indicator van de economische situatie. In dit artikel bespreken we de koperprijs en een aantal interessante koperaandelen

Lees verder

De beste lithium aandelen van dit moment

De prijs van Lithium ging in 2016 en 2017 door het dak. Dit jaar koerst lithium vooral zuidwaarts. Lithium is echter samen met kobalt essentieel voor de batterijen van elektrische auto's. Deze markt gaat de komende jaren nog flink groeien. In dit artikel bespreken we de 5 beste lithium aandelen.

Lees verder

De beste uranium aandelen van dit moment

Beleggen in de grondstof uranium begint weer populair te worden. Ontdek de 5 beste uranium aandelen van 2018. De prestaties verschillen namelijk enorm.

Lees verder

Een tekort aan kobalt dreigt, wat zijn de beste kobalt aandelen?

De prijs van kobalt is dit jaar enorm gedaald. Het metaal is echter schaars en belangrijk voor de batterijen van elektrische auto's. Wat is kobalt precies? Waar wordt het voor gebruikt? En wellicht de belangrijkste vraag, hoe is het mogelijk om te beleggen in kobalt aandelen?

Lees verder

De beste goudmijnaandelen van dit moment

De waarde van de aandelen van goudmijnen liggen er net als de goudprijs zwak bij. Toch zijn er wel enkele aandelen die mooie rendementen hebben laten zien. Is het alweer aantrekkelijk om te beleggen in goudmijnaandelen?

Lees verder

Oliebedrijven aantrekkelijk door onrust in Saoedi-Arabië

De onrust in Saoedi-Arabië komt bovenop de sancties in Iran en de chaos in Libië en Venezuela. De olieprijs is inmiddels redelijk opgelopen, maar veel oliebedrijven zijn achtergebleven. Dit zorgt ervoor dat aandelen van olie giganten nu mogelijk aantrekkelijk zijn.

Lees verder

Profiteert goud van de onrust op de beurzen?

Met de onrust op de beurzen gaan beleggers op zoek naar veilige havens. Obligaties worden een aantrekkelijk alternatief nu de rente in de VS verder stijgt. Justin Blekemolen bekijkt aan de hand van een technische analyse op de goudprijs en zilverprijs of goud en zilver ook al als vluchthavens worden gebruikt.

Lees verder

Olieprijs naar $ 100 per vat?

De toekomstige richting van de olieprijs voorspellen is een lastige bezigheid. De olieprijs is afhankelijk van veel factoren. Zowel politieke als economische factoren hebben invloed. In dit artikel bespreekt Justin Blekemolen welke factoren het aannemelijk maken dat de olieprijs verder kan oplopen naar de $100 per vat.

Lees verder

Beleggen in goud: een overzicht

Goud is in tijden van onzekerheid een veilige haven, maar de laatste maanden is de goudprijs gedaald. In dit artikel vindt u informatie over de mogelijkheden om te beleggen in goud via goud ETF's, goudaandelen en goudfutures. Daarnaast bespreekt Wubbe Bos de recente ontwikkelingen op de goudmarkt.

Lees verder

Saoedi-Arabië wil oliekraan weer opendraaien

Vandaag en morgen komen de OPEC-landen bijeen voor een belangrijke meeting. Saoedi-Arabie en Rusland willen de oliekraan maar al te graag weer opendraaien. De afspraken over de productiebeperkingen lopen ten einde. Tijdens de OPEC-meeting zullen de olie-exporterende landen tot een nieuwe overeenstemming moeten komen.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27