CME Group

CME | LYNX effectenbeurzen & aandelenmarkten

De CME Group is gevestigd in Chicago en is de grootste derivatenbeurs ter wereld. Het bedrijf is het resultaat van een fusie in 2007 tussen de CBOT (Chicago Board of Trade) en de CME (Chicago Mercantile Exchange). Door deze samenvoeging is de CME Group groter geworden dan Eurex. 

Het aanbod van deze nummer één is terug te vinden op CME, CBOT, NYMEX en COMEX. Via CME worden dagelijks tientallen miljoenen future- en optiecontracten verhandeld. CME biedt het breedste scala aan wereldwijde benchmark producten in alle belangrijke activaklassen. Door het enorme volume kan de beurs toonaangevende liquiditeit beloven.

De handel in futures bij CME gaat bijna 24 uur per dag door en loopt van 00:00 – 22:15 en vervolgens van 22:30 – 23:00. Er zijn slechts geringe sluitingstijden, wat de futures erg liquide maakt en beleggers de kans geeft om vrijwel de klok rond te reageren op marktbewegingen. Er kan dus ook nabeurs gehandeld worden, zoals op wel meerdere elektronische beurzen. Maar u moet rekening houden met het feit dat het volume buiten de reguliere handelstijd op sommige producten aanzienlijk lager is. 

Net als de meeste financiële beurzen, blijft ook de CME gesloten op nationale feestdagen. Als een feestdag in het weekend valt, is er vaak op de opvolgende maandag geen beurshandel. De CME Group staat als aandeel genoteerd aan de Nasdaq.


Kosten

Beleggen op de CME via LYNX

Bij LYNX handelt u futures op de CME vanaf slechts USD 1,25 per transactie. Opties verhandelt u al vanaf USD 2,40 per optiecontract.

CME tarieven

ProductCommissieBeurskostenMinimum
Futures & Futures optiesUSD 3,50 per contract-USD 3,50
Micro futures & Micro future optiesUSD 1,25 per contract-USD 1,25

Handelsuren

CME openingstijden

De reguliere handelsuren (vloer) van CME verschillen onderling per beurs vanwege verschillende tijdzones. Het is ook mogelijk om voorbeurs en nabeurs te handel. De elektronische handel van futures vindt echter vrijwel 24 uur per dag plaats, met slechts korte pauzes.

De handel in futures en future opties bij CME gaat bijna 24 uur per dag door en loopt van 00:00 – 23:00. Er zijn slechts geringe sluitingstijden, wat de futures erg liquide maakt en beleggers de kans geeft om vrijwel de klok rond te reageren op marktbewegingen. Er kan dus ook nabeurs gehandeld worden, zoals op wel meerdere elektronische beurzen. Maar u moet rekening houden met het feit dat het volume buiten de reguliere handelstijd op sommige producten aanzienlijk lager is. Daarnaast lopen de handelstijden van futurecontracten sterk uiteen, voor meer informatie kunt u terecht op de website van de CME Group.