AScX

Alles wat u moet weten over de AScX: Van de actuele koers, de grafiek en krijg snel een overzicht van de grootste stijgers en dalers van de AScX. Bestudeer het laatste nieuws & analyses en lees alles wat u moet weten over deze index en uit welke aandelen deze bestaat. Bent u op zoek naar een broker om wereldwijd te handelen op 150 beurzen in 33 landen, klik dan hier.

Realtime AScX koers

ISIN: NL0000249142 | WKN A0X7S5
Tickercode: AScX | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

Punten

---Punten
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---

Grafiek AScX

  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max

Stijgers AScX

Dalers AScX

AScX koers

Laatste koers
Verschil in Punten
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste jaarkoers

Individuele aandelen uit de AScX: koersen, analyses & nieuws

Aandeel Slotkoers vorige handelsdag Laatste koers Hoog Laag +/- % Tijd Analyses
Accsys --- --- --- --- --- --- ---
Amsterdam Comm. --- --- --- --- --- --- ---
Brunel --- --- --- --- --- --- ---
ForFarmers --- --- --- --- --- --- ---
Heijmans --- --- --- --- --- ---
Kendrion --- --- --- --- --- --- ---
BAM Groep --- --- --- --- --- ---
Nedap --- --- --- --- --- --- ---
NSI --- --- --- --- --- --- ---
Ordina --- --- --- --- --- --- ---
Pharming --- --- --- --- --- ---
Sligro --- --- --- --- --- --- ---
TomTom --- --- --- --- --- ---
Vastned --- --- --- --- --- --- ---
Wereldhave --- --- --- --- --- --- ---
Avantium --- --- --- --- --- --- ---
CM.com --- --- --- --- --- --- ---
Fastned --- --- --- --- --- ---
Majorel Group --- --- --- --- --- --- ---
VivoryonTherapeutics --- --- --- --- --- --- ---
PostNL --- --- --- --- --- ---
Azerion --- --- --- --- --- --- ---
Ebusco --- --- --- --- --- --- ---
Sif --- --- --- --- --- --- ---
B&S Group --- --- --- --- --- --- ---

AScX

ASCX aandelen

Wat is de ASCX? De ASCX Index is de derde index van de Amsterdamse effectenbeurs. Deze ASCX-index geeft de koersontwikkeling van de aandelen op plaats 51-75 van de meest verhandelde aandelen op de Nederlandse beurs weer. De weging van de ASCX aandelen in de ASCX index is gebaseerd op marktkapitalisatie. Des te groter de beurswaarde van een bedrijf, des te zwaarder het gewicht van een aandeel in de ASCX-index is. Een aandeel kan een grotere weging hebben dan 15% van de index wanneer de gewichten worden vastgesteld. Elk kwartaal vindt een (kleine) herweging van de index plaats. Een keer per jaar wordt er uitgebreid gekeken naar de samenstelling van de ASCX index en wordt deze aangepast.

Geschiedenis ASCX Index

Wat betekent ASCX? ASCX Index is een afkorting voor ‘Amsterdam Small Cap Index’ en is de derde index van de Nederlandse beurs. De ASCX is echter pas opgericht in maart 2005.

De index ontstond dus pas 22 jaar na de start van de AEX-index. De effectenbeurs gaat natuurlijk al veel langer terug. De Amsterdamse effectenbeurs is één van de oudste financiële beurzen ter wereld. De toenmalige VOC was in 1606 verantwoordelijk voor de oprichting van de Amsterdamse beurs. Eerst vond de handel plaats in een ander gebouw in Amsterdam. In 1912 werd het huidige pand op Beursplein 5 betrokken, dezelfde plaats waar beursuitbater Euronext nog altijd gevestigd is.

Stand ASCX realtime

De stand van de ASCX wordt officieel van 9:00 tot 17:35 uur berekend op basis van de aandelen die deel uitmaken van de index. Op basis van de realtime koersen vindt iedere 15 seconden de berekening plaats van de ASCX-index.

ASCX aandelen voor- en nabeurs handelen

De koersen van alle aandelen uit de ASCX-index kunt u hierboven op deze pagina bekijken. Sommige ASCX aandelen zijn niet alleen op de Amsterdamse beurs verhandelbaar, waardoor het ook mogelijk is om buiten reguliere handelstijden te handelen in ASCX aandelen. Echter is de liquiditeit vaak laag waardoor voor- en nabeurs handelen in ASCX aandelen minder populair is.

ASCX koersen vandaag

Op deze pagina vindt u de realtime koers van de ASCX en alle koersen van de aandelen die zijn opgenomen in de ASCX index. De ASCX grafiek laat het koersverloop van de ASCX zien van de afgelopen 12 maanden. Met een simpele muisklik kunt u de tijdsperiode van ASCX grafiek aanpassen. Naast de ASCX grafiek vindt u belangrijke koersinformatie zoals de opening en slot stand van de ASCX, maar ook de hoogste en laagste ASCX stand van lopende het jaar. Vervolgens ziet u in één oogopslag de top 5 stijgers en dalers van de ASCX vandaag.

Naast actuele koersinformatie houden wij u gedurende de dag op de hoogte van het laatste ASCX nieuws. Voor 9:00 uur verschijnt de LYNX Morning Call, met het laatste nieuws van afgelopen nacht, de verwachte openingskoers van de ASCX en een vooruitblik op de komende beursdag.

U kunt dit alles volgen op deze "ASCX koersen en nieuws" pagina of zich aanmelden voor LYNX Beursupdate, onze vrijblijvende service.